Gå til innhold

Ost og vin


uvitende......!

Anbefalte innlegg

uvitende......!

Noen som har forslag til hvilken ost, kjeks og vin vi bør kjøpe inn til å kose oss med til helgen, sammen med gode venner....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Onsdag1365380628

Noen typer myke smøreoster, minibabel (heter det det?)sånne små røde i nett ihvertfall, noen biter god hvit ost, feks vellagret jarlsberg, og selvsagt blåmuggost..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mrs. Wallace

Ha i hvert fall én skikkelig ilter blåmuggost - sammen med portvin. Det er nyydelig.

Ellers: Brie, St.Aubray, Chaumes, Ridder og en dessertost av typen ananas el.l, så bør alle bli fornøyde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp også fikenchutney! Deilig som tilbehør på litt kvasse blåmuggoster ..... og andre oster også for den del :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest - Ingoen -

Jeg er ikke så god på ost og kjeks, men syns det er veldig viktig å ha litt frukt/grønnsaker ved siden av. Druer, paprika, eplebiter osv. For oss som ikke er superfan av sterktsmakende oster, høyner dette måltidet veldig :-) Jeg liker best Camembert - den er mild og fin for en nybegynner.

Lykke til med ostekvelden - kos dere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen typer myke smøreoster, minibabel (heter det det?)sånne små røde i nett ihvertfall, noen biter god hvit ost, feks vellagret jarlsberg, og selvsagt blåmuggost..

Mini Babybel heter de, de er gode ja!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke så god på ost og kjeks, men syns det er veldig viktig å ha litt frukt/grønnsaker ved siden av. Druer, paprika, eplebiter osv. For oss som ikke er superfan av sterktsmakende oster, høyner dette måltidet veldig :-) Jeg liker best Camembert - den er mild og fin for en nybegynner.

Lykke til med ostekvelden - kos dere!

JA dette støtter jeg veldig! Masse friskt ved siden av. Det er vel ikke helt "korrekt" med frukt og grønt ved siden av, men er en velsignelse å finne for oss som ikke er så voldsomt ostetilhengere. Jeg vil faktisk også si at ei snei Norvegia hadde vært hjertelig velkommen;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AneM1365380603

Vi pleier å kjøpe ulike kjeks, både halvsøte, salte og midt i mellom. Blåmuggost må jeg ha, mens resten foretrekker diverse smøre/krydderoster. Et par andre oster har vi også, men de varierer.

Ungene pleier å være med å lage til. Jeg har slike små pinner med en ostebit nederst, så trær de på cherrytomater, fruktbiter og paprikabiter. Vi har et helt fat med dette.

Utenom har vi et fat med frukt og grønt i biter. Vinen jeg velger til er den jeg foretrekker til vanlig. F eks Rosemount Estate, Shiraz Cabernet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elextra

Man kommer langt med en god brie e.l., en god blåskimmelost og f.eks. en Morbier eller kanskje en fransk geitost. Parmesan er faktisk også veldig godt bare å gumle :).

Jeg vil heller servere tre-fire gode ostestykker enn massevis av små. Og dropp de søtere "dessertostene".

Mange slags viner kan passe til ost - bare å velge etter smak og behag :-). Selv er jeg nok aller mest svak for god rødvin til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest prust

Vi pleier å kjøpe ulike kjeks, både halvsøte, salte og midt i mellom. Blåmuggost må jeg ha, mens resten foretrekker diverse smøre/krydderoster. Et par andre oster har vi også, men de varierer.

Ungene pleier å være med å lage til. Jeg har slike små pinner med en ostebit nederst, så trær de på cherrytomater, fruktbiter og paprikabiter. Vi har et helt fat med dette.

Utenom har vi et fat med frukt og grønt i biter. Vinen jeg velger til er den jeg foretrekker til vanlig. F eks Rosemount Estate, Shiraz Cabernet.

Koselig å sed eg her igjen :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest prust

Skrittteller-dronningene er på plass! :-)

He - he :-)

8729 i dag. Må ha 10.000 før jeg legger meg, så jeg må ut et kvarter snart og få de siste skrittene.

Lenge siden vi har hatt noen DOL-konkurrering nå.... Kanksje vi skulle arrangert noe? Blir du med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He - he :-)

8729 i dag. Må ha 10.000 før jeg legger meg, så jeg må ut et kvarter snart og få de siste skrittene.

Lenge siden vi har hatt noen DOL-konkurrering nå.... Kanksje vi skulle arrangert noe? Blir du med?

Det er bra!

Jeg er i skikkelig dårlig form/ lite motivert for trening, men kanskje det hjelper å dra frem skritt-telleren igjen:-) Må bare skaffe nye batterier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest prust

Det er bra!

Jeg er i skikkelig dårlig form/ lite motivert for trening, men kanskje det hjelper å dra frem skritt-telleren igjen:-) Må bare skaffe nye batterier.

Min gamle skritteller forsvant, men vi fikk ny på jobben. Så nå har vi diger liste på veggen på jobben der vi krysser av for hver dag vi har passert 10.000 skritt. Utrolig motiverende :-))))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min gamle skritteller forsvant, men vi fikk ny på jobben. Så nå har vi diger liste på veggen på jobben der vi krysser av for hver dag vi har passert 10.000 skritt. Utrolig motiverende :-))))

Det er jo et supert opplegg. Tenkte jeg skulle begynne å jogge igjen etter hvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmmm... nesten alle under her nevner blåmuggost, men det bruker jeg aldri å kjøpe når jeg har ostebord. Jeg er allergisk mot det, og tenker rett og slett ikke på at andre ville satt pris på å få det servert.

De gangene jeg er hos andre eller på hoteller osv der det er ostebord, irriterer jeg mer over at folk bruker kniven fra Rouquefort'en osv på andre oster og dermed kliner igjen blåmuggost overalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Attekattenoa

Kjøp også fikenchutney! Deilig som tilbehør på litt kvasse blåmuggoster ..... og andre oster også for den del :o)

''Kjøp også fikenchutney!''

Støttes! Veldig viktig med noe søtt til blåmuggen. Vi har evt. pleid å servere honningglaserte valnøtter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

plommeblomst

hmmm... nesten alle under her nevner blåmuggost, men det bruker jeg aldri å kjøpe når jeg har ostebord. Jeg er allergisk mot det, og tenker rett og slett ikke på at andre ville satt pris på å få det servert.

De gangene jeg er hos andre eller på hoteller osv der det er ostebord, irriterer jeg mer over at folk bruker kniven fra Rouquefort'en osv på andre oster og dermed kliner igjen blåmuggost overalt.

Skjønner problemet ditt ang kniver, men jeg må si at jeg ville bli ganske så skuffa over et ostebord uten blåmuggost ;) Hører med, det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...