Gjest Middagen......... Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 Skal lage det til middag. Tenkte steke kjøttet først på pannen, for så å koke det videre i brunsaus. Men hvordan blir det mørt nok? Har noen fremgangsmåte som garantert ikke blir mislykket? Takker for svar 0 Siter
Gjest mormora Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 først brune kjøttet. Så koke det i kraft/vann. Så når det er mørt kan du lage saus og ha det oppi. 0 Siter
Gjest Høstløv Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 Lag Biff Stroganoff http://www.matprat.no/rask/raske-oppskrifter/biff-stroganoff/?gclid=CM3QrrCMi6kCFcODDgodfQg5ig 0 Siter
Gjest luftslott Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 Har akkurat kosa meg med sosakjøtt, som er mye det samme. Det er så mørt at det smelter i munnen. Mye er selvsagt avhengig av kvaliteten på kjøttet. Men selv lar jeg kjøttet koke lenge i kraft/vann etter at det er godt brunet. Tror det koker i minst 90 minutter. Smaker på det for å finne ut når det er mørt nok. Så tar jeg kjøttet ut av panna, steker løken gyllen og har oppi kjøtt, kraft, erter og gulrøtter i panna igjen sammen med konsentrert kraft. Brunsaus trengs ikke, det blir fin saus av dette når det bare koker litt inn. Eventuelt kan litt rødvin eller rømme røres inn på slutten for mer smak... 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 Brun det på sterk varme slik at du lukker porene. La det så koke lenge i vann, gjerne over en time. Bruk så kraften i sausen også. Det er cluet rett og slett. Jeg bruker mye okse og hjortekjøtt som grytekjøtt og det ligger i bruningen og at det får koke lenge. 0 Siter
Dorthe Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 Jeg har trykk-koker, den er verdt pengene sine altså. Kjøtt blir mørt på 20 minutter. Ser de er billigere nå enn for 30 år siden, men jeg tror det er stort sett utlendinger som bruker det. http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=618811 Jeg bruker det bl.a når jeg lager pinnekjøtt til jul og gryteretter 0 Siter
Katt-ja Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 Jeg har trykk-koker, den er verdt pengene sine altså. Kjøtt blir mørt på 20 minutter. Ser de er billigere nå enn for 30 år siden, men jeg tror det er stort sett utlendinger som bruker det. http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=618811 Jeg bruker det bl.a når jeg lager pinnekjøtt til jul og gryteretter Trykkoker er genialt! Også til å koke ut kraft på bein, og til poteter... Har hatt i mange år. :-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 28. mai 2011 Skrevet 28. mai 2011 Trykkoker er genialt! Også til å koke ut kraft på bein, og til poteter... Har hatt i mange år. :-) Jeg har brukt min mye, sikkert flere ganger i uka da vi var fem og fire. Akkurat nå blir den bare brukt til selskap og jul, men jeg er så glad for at jeg har den. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.