smurf78 Skrevet 28. august 2011 Del Skrevet 28. august 2011 Har en lårtunge av hjort jeg tenkte å lage gryte av idag. Har aldri lagd lårtunge før, men har lest at det er seigt kjøtt. Hvor lenge må jeg koke det tro? Bare å ha det i en gryte med vann og koke det mørt før jeg tar det oppi gryta tilslutt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369097-koke-l%C3%A5rtunge-av-hjort/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 28. august 2011 Del Skrevet 28. august 2011 ''Bare å ha det i en gryte med vann og koke det mørt før jeg tar det oppi gryta tilslutt?'' Nja... Gni kjøttet inn med salt og pepper og evt. annet krydder (knuste einebær, rosmarin?) før du legger den i vann som dekker akkurat og koker opp, la den så koke på svak varme til den er mør. Hvor lang tid dette tar kommer jo an på hvor stort kjøttstykket er. Er det litt størrelse på det må det muligens koke et par timer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369097-koke-l%C3%A5rtunge-av-hjort/#findComment-3219803 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 28. august 2011 Forfatter Del Skrevet 28. august 2011 ''Bare å ha det i en gryte med vann og koke det mørt før jeg tar det oppi gryta tilslutt?'' Nja... Gni kjøttet inn med salt og pepper og evt. annet krydder (knuste einebær, rosmarin?) før du legger den i vann som dekker akkurat og koker opp, la den så koke på svak varme til den er mør. Hvor lang tid dette tar kommer jo an på hvor stort kjøttstykket er. Er det litt størrelse på det må det muligens koke et par timer. Jeg tenkte å dele det opp i grytebiter først jeg. Dumt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369097-koke-l%C3%A5rtunge-av-hjort/#findComment-3219819 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 28. august 2011 Del Skrevet 28. august 2011 Jeg tenkte å dele det opp i grytebiter først jeg. Dumt? Neida, det går jo mye fortere om du deler opp kjøttstykket i mindre biter. ) Jeg ville surret dem litt i en panne med smør i først for å gi dem litt farge før jeg kokte dem. Bruk gjerne sjyet som væske i gryta, det blir godt. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/369097-koke-l%C3%A5rtunge-av-hjort/#findComment-3219829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.