Gå til innhold

NHD: Søsken / kronisk sykdom


Anbefalte innlegg

  • Svar 191
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • frosken

    20

  • PieLill

    20

  • Lillemus

    11

  • XbellaX

    6

Mest aktive i denne tråden

Boston1365381218
Skrevet

Det brødet ser faktisk godt ut, men det er ingen forhandlere i nærheten her og om jeg skal bestille på nettet blir det vel et himla dyrt brød med portoen.

Du kan be helsekosten (eller en noe større matvarebutikk) ta det inn. De pleier å gjøre det for en prøveperiode for å se om det faktisk blir kjøpt.

Gjest Tristemamma
Skrevet

2 stk. lavkarbobrød

Stekes ved 200 grader i ca. 1 time (avhendig av form)

200 g valnøtter (knuses)

100 g Glutenfritt kli (helsekost)

200 g sesamfrø

200 g solsikkefrø Blandes sammen

200 g linfrø

2 ss fiberhusk

2 ss bakepulver

10 egg

2 beger kesam Rør sammen og bland inn

1 dl rapsolje det tørre

1-1,5 ts seltin

Bruk middels størrelse brødformer, kledd med

bakepapir og legger bakepapir oppå formen etter en

halvtimes steking.

Fantastisk gode og næringsrike!

Ja, jeg har barn med cøliaki!

Du trenger ikke svare på spørsmålet under, jeg har bakt og regnet ut hva det gir i karbohydrater og kan ikke bruke det til min diabetiker. Det gir 5 karbohydrater pr. 100 gram brød, og det er så lite at det ikke er mulig å sette insulin.

Jeg synes brødet var veldig godt, da, så jeg fortsetter nok å bake det med fiber.

Skrevet

Dette brødet ser godt ut, men det gir så lite karbohydrater at det ikke er mulig å sette insulin. Og det må en diabetiker ha.

''Dette brødet ser godt ut, men det gir så lite karbohydrater at det ikke er mulig å sette insulin. Og det må en diabetiker ha.''

Her forstår jeg ikke hva du mener... Tuller du med oss?

Insulin brukes for å bryte ned sukker. Om det så produseres naturlig eller gis ved injeksjon. Sukker kan også lages i kroppen, av mat som inneholder fett eller protein. Lite karbohydrater er jo "drømmen" for en diabetiker. Benytt sjansen og la ungen få frukt eller juice da vel.

Hvis du er seriøs: Oppsøk ernæringsfysiolog. Dere har krav på oppfølging.

Skrevet

''Dette brødet ser godt ut, men det gir så lite karbohydrater at det ikke er mulig å sette insulin. Og det må en diabetiker ha.''

Her forstår jeg ikke hva du mener... Tuller du med oss?

Insulin brukes for å bryte ned sukker. Om det så produseres naturlig eller gis ved injeksjon. Sukker kan også lages i kroppen, av mat som inneholder fett eller protein. Lite karbohydrater er jo "drømmen" for en diabetiker. Benytt sjansen og la ungen få frukt eller juice da vel.

Hvis du er seriøs: Oppsøk ernæringsfysiolog. Dere har krav på oppfølging.

''Lite karbohydrater er jo "drømmen" for en diabetiker.''

Nei, det er det overhodet ikke. Man trenger insulin uansett, og man trenger karbohydrater.

Ikke skriv slikt.

Med vennlig hilsen

Skrevet

''Dette brødet ser godt ut, men det gir så lite karbohydrater at det ikke er mulig å sette insulin. Og det må en diabetiker ha.''

Her forstår jeg ikke hva du mener... Tuller du med oss?

Insulin brukes for å bryte ned sukker. Om det så produseres naturlig eller gis ved injeksjon. Sukker kan også lages i kroppen, av mat som inneholder fett eller protein. Lite karbohydrater er jo "drømmen" for en diabetiker. Benytt sjansen og la ungen få frukt eller juice da vel.

Hvis du er seriøs: Oppsøk ernæringsfysiolog. Dere har krav på oppfølging.

Det tenkte jeg også,- kunne ikke skjønne at det kunne bli for lite karbohydrater for en diabetiker? Men,- jeg har slett ikke greie på dette - utover normal almennkunnskap...

Skrevet

Det tenkte jeg også,- kunne ikke skjønne at det kunne bli for lite karbohydrater for en diabetiker? Men,- jeg har slett ikke greie på dette - utover normal almennkunnskap...

Uten nok insulin så går ikke glukosen inn i cellene, og man dør av ketoacidose.

Med vennlig hilsen

Skrevet

Uten nok insulin så går ikke glukosen inn i cellene, og man dør av ketoacidose.

Med vennlig hilsen

Jamen, hvis problemet med et brød er at det gir for lite karbohydrater, så kan man vel bare ta et eller annet egnet i tillegg? Men,- som sagt: har ingen spesiell kunnskap om dette.

Skrevet

Jamen, hvis problemet med et brød er at det gir for lite karbohydrater, så kan man vel bare ta et eller annet egnet i tillegg? Men,- som sagt: har ingen spesiell kunnskap om dette.

Joda, men i et vanlig måltid er det slik at brødet inneholder karbohydratene, og de skal helst være "langsomme" (langsomt fordøyelige, med masse fiber), for det passer best med insulinet som er tilgjengelig.

Hvis man ikke har karbohydrater i brød, men f. eks. i "brus", så vil blodsukkeret stige veldig raskt, og når insulinet så begynner å virke (i noen timer) så vil det først slite med å få blodsukkeret ned, men så vil brusen forsvinne, og insulinet vil fremdeles fungere. Det betyr at plutselig blir blodsukkeret nå alt for lavt (føling), og man kan svime av.

Så det beste er en diett med "langsomme" karbohydrater (grovbrød, durum pasta, basmatiris, osv) sammen med en del protein og litt fett.

Hvis man har cøliaki så blir det vanskelig å finne langsomme karbohydrater, og derfor blir det vanskelig å regulere blodsukkeret (for de som har begge deler).

Med vennlig hilsen

Gjest Masse lykke til
Skrevet

Det er en stor sorg å få en sykdom som griper så mye inn i dagliglivet både for dere og for barnet deres.

Dere trenger hjelp, krev det eller oppsøk det private. Jeg synes dere skal prioritere å få hjelp fra det private nå. Jeg synes også det er en god ide at dere møter opp personlig, dersom dere møter noen hyggelige mennesker kan dette hjelpe barnet ditt.

Jeg støtter de andre her i at lavkarbo må være tingen. Det er nesten ikke den rett man ikke kan lage. Veldig mye kan hele familien spise også. Når man kutter mel og karbohydrater kan man spise mer fett som smør og fløte og ost.

Mel/gluten må dere holde dere helt unna. Men kanskje kan barnet få vanlig lørdagsgodt med sukker på lørdager, sammen med søsken?

Dersom du mener det blir vanskelig med lavkarbobrød og insulin, kanskje du kan gi noe pålegg med karbohydrater? Syltetøy eller noe?

Jeg synes det er akkurat nå dere trenger å finne noen gode oppskrifter på noe godt din datter kan spise.

På disse bloggene finner du veldig mye god mat:

http://minlavkarbomat.blogspot.com/

http://lchf-bloggen.blogspot.com/

http://beritnordstrand.no/berits-blogg-2/

http://fristendelavkarbo.wordpress.com/

Doble sjokolade mengden her:

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=524

http://www.lifezone.se/2010/04/22/se/lchf-pannkakor,-s%C3%A5-himla-gott-858448

http://freshforlife.wordpress.com/2010/07/06/energibarer-lavkarbo/

Ostechips:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25629

http://www.lavkarbo.no/

En lavkarbolege:

http://www.kostdoktorn.se/

Jeg går selv på lavkarbo og jeg merker at det er godt for kroppen. Man blir i bedre humør, og man venner seg veldig til maten. Barna mine liker etterhvert veldig mye av lavkarbomaten. Bounty, ostechips, mørk sjokolade. Men jeg skjønner at det er veldig hardt for et barn som ikke har noe valg. Håper derfor dere kan finne en erningsperson som er god på å prate med og oppmuntre barn.

Gjest Masse lykke til
Gjest Masse lykke til
Gjest Mase lykke til
Skrevet

Joda, men i et vanlig måltid er det slik at brødet inneholder karbohydratene, og de skal helst være "langsomme" (langsomt fordøyelige, med masse fiber), for det passer best med insulinet som er tilgjengelig.

Hvis man ikke har karbohydrater i brød, men f. eks. i "brus", så vil blodsukkeret stige veldig raskt, og når insulinet så begynner å virke (i noen timer) så vil det først slite med å få blodsukkeret ned, men så vil brusen forsvinne, og insulinet vil fremdeles fungere. Det betyr at plutselig blir blodsukkeret nå alt for lavt (føling), og man kan svime av.

Så det beste er en diett med "langsomme" karbohydrater (grovbrød, durum pasta, basmatiris, osv) sammen med en del protein og litt fett.

Hvis man har cøliaki så blir det vanskelig å finne langsomme karbohydrater, og derfor blir det vanskelig å regulere blodsukkeret (for de som har begge deler).

Med vennlig hilsen

Nøtter, tørkede fersken etc kan tilsettes i brødet kanskje.

Skrevet

Joda, men i et vanlig måltid er det slik at brødet inneholder karbohydratene, og de skal helst være "langsomme" (langsomt fordøyelige, med masse fiber), for det passer best med insulinet som er tilgjengelig.

Hvis man ikke har karbohydrater i brød, men f. eks. i "brus", så vil blodsukkeret stige veldig raskt, og når insulinet så begynner å virke (i noen timer) så vil det først slite med å få blodsukkeret ned, men så vil brusen forsvinne, og insulinet vil fremdeles fungere. Det betyr at plutselig blir blodsukkeret nå alt for lavt (føling), og man kan svime av.

Så det beste er en diett med "langsomme" karbohydrater (grovbrød, durum pasta, basmatiris, osv) sammen med en del protein og litt fett.

Hvis man har cøliaki så blir det vanskelig å finne langsomme karbohydrater, og derfor blir det vanskelig å regulere blodsukkeret (for de som har begge deler).

Med vennlig hilsen

Fornuftig det du sier, men det finnes både hurtigvirkende og langsomtvirkende insulin.

Gjest Tristemamma
Skrevet

Det er en stor sorg å få en sykdom som griper så mye inn i dagliglivet både for dere og for barnet deres.

Dere trenger hjelp, krev det eller oppsøk det private. Jeg synes dere skal prioritere å få hjelp fra det private nå. Jeg synes også det er en god ide at dere møter opp personlig, dersom dere møter noen hyggelige mennesker kan dette hjelpe barnet ditt.

Jeg støtter de andre her i at lavkarbo må være tingen. Det er nesten ikke den rett man ikke kan lage. Veldig mye kan hele familien spise også. Når man kutter mel og karbohydrater kan man spise mer fett som smør og fløte og ost.

Mel/gluten må dere holde dere helt unna. Men kanskje kan barnet få vanlig lørdagsgodt med sukker på lørdager, sammen med søsken?

Dersom du mener det blir vanskelig med lavkarbobrød og insulin, kanskje du kan gi noe pålegg med karbohydrater? Syltetøy eller noe?

Jeg synes det er akkurat nå dere trenger å finne noen gode oppskrifter på noe godt din datter kan spise.

På disse bloggene finner du veldig mye god mat:

http://minlavkarbomat.blogspot.com/

http://lchf-bloggen.blogspot.com/

http://beritnordstrand.no/berits-blogg-2/

http://fristendelavkarbo.wordpress.com/

Doble sjokolade mengden her:

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=524

http://www.lifezone.se/2010/04/22/se/lchf-pannkakor,-s%C3%A5-himla-gott-858448

http://freshforlife.wordpress.com/2010/07/06/energibarer-lavkarbo/

Ostechips:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25629

http://www.lavkarbo.no/

En lavkarbolege:

http://www.kostdoktorn.se/

Jeg går selv på lavkarbo og jeg merker at det er godt for kroppen. Man blir i bedre humør, og man venner seg veldig til maten. Barna mine liker etterhvert veldig mye av lavkarbomaten. Bounty, ostechips, mørk sjokolade. Men jeg skjønner at det er veldig hardt for et barn som ikke har noe valg. Håper derfor dere kan finne en erningsperson som er god på å prate med og oppmuntre barn.

Takk for oppbyggende svar. :)

Lavkarbo er litt problematisk i forhold til diabetesen, for diabetikere skal ikke ha så mye fett pga. den økte faren for hjerte- og karsykdommer. De må også ha nok karbohydrater til å kunne sette insulin mot, f.eks. må et brød ha minst 30 karbohydrater pr. 100 gram.

Søte påleggstyper er heller ikke så heldig for diabetikere, siden søtt pålegg består stort sett av sukker. Sukker gir en brå stigning i blodsukker og forsvinner ut igjen fort slik at man får føling.

Jeg skal prøvebake flere brød i dag, og kanskje jeg greier å få til et brød som har både fiber, litt mer karbohydrater og som fortsat er glutenfritt. Skal lese linkene du har gitt meg når jeg får tid, nå har jeg noen minutter alenetid før resten av familien står opp - men det varer nok ikke så lenge. :)

Gjest Tristemamma
Skrevet

''Dette brødet ser godt ut, men det gir så lite karbohydrater at det ikke er mulig å sette insulin. Og det må en diabetiker ha.''

Her forstår jeg ikke hva du mener... Tuller du med oss?

Insulin brukes for å bryte ned sukker. Om det så produseres naturlig eller gis ved injeksjon. Sukker kan også lages i kroppen, av mat som inneholder fett eller protein. Lite karbohydrater er jo "drømmen" for en diabetiker. Benytt sjansen og la ungen få frukt eller juice da vel.

Hvis du er seriøs: Oppsøk ernæringsfysiolog. Dere har krav på oppfølging.

Nå har forsåvidt Sør allerede svart deg godt, og han har rett. Et karbofritt kosthold for en med diabetes 1 er det samme som å ta selvmord.

Folk med diabetes 2 kan med fordel leve med færre/få karbohydrater, men de kan ikke hive på alt fettet siden diabetikere av begge typer har betydelig høyere risiko for hjerte- og karsykdommer.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...