Sør Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Kanel er faktisk svært anerkjent som bruk for å holde blodsukkeret stabilt.... Ene datra mi slet med store blodsukkersvingninger for mange år siden og ble anbefalt (av lege) kanel på epler, i yoghurt osv for å bremse på svingningene. http://www.diabetes.no/Kanel.b7C_wlfG1k.ips Da må det være store mengder (flere gram kanel er MYE). Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 ''- Ha kanel på hva du kan ha kanel på, for å forhindre blodsukkerstigining (som utløser insulin).'' Hæ? Det er da ikke noe gale med insulin, for det første, men hvis kanel virkelig fungerte slik ville man jo brukt det for folk med diabetes type 2. Med vennlig hilsen http://www.ajcn.org/content/85/6/1552.short http://journals.cambridge.org/production/action/cjoGetFulltext?fulltextid=1681088 http://www.emeraldinsight.com/journals.htm?articleid=1463288&show=abstract http://www.ingentaconnect.com/content/nrc/cjpp/2007/00000085/00000009/art00004 Trenger du flere linker? Det finnes hundrevis. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Fordi banan gir høy blodsukkerstigning. Derfor er eple, pære og bær å foretrekke. Som du vil se av listen min, så antar jeg de ellers følger normale kostholdsråd - hvis ikke er det lagt til nederst. Kaloririk drikke er også nevnt - en kostholdsfelle mange foreldre går i. ''Fordi banan gir høy blodsukkerstigning. Derfor er eple, pære og bær å foretrekke'' Det er feil i forhold til hva som står her i denne linken hvor banan som mellommåltid anbefales fremfor pære og eple. http://www.kk.no/864255/smaasulten-ta-en-banan 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 http://www.ajcn.org/content/85/6/1552.short http://journals.cambridge.org/production/action/cjoGetFulltext?fulltextid=1681088 http://www.emeraldinsight.com/journals.htm?articleid=1463288&show=abstract http://www.ingentaconnect.com/content/nrc/cjpp/2007/00000085/00000009/art00004 Trenger du flere linker? Det finnes hundrevis. Ja, og det er snakk om GRAM (!) med kanel. Og ren kanel, ikke slik som er i vanlig krydder. http://www.diabetes.no/Kanel.b7C_wlfG1k.ips Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 ''Fordi banan gir høy blodsukkerstigning. Derfor er eple, pære og bær å foretrekke'' Det er feil i forhold til hva som står her i denne linken hvor banan som mellommåltid anbefales fremfor pære og eple. http://www.kk.no/864255/smaasulten-ta-en-banan Det kan være det fungerer for noen, men mitt blodsukker stiger mye når jeg spiser banan. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Hei, Jeg forstod jo det! :-) Poenget var mer at det vel neppe er selve hveten som er spesielt ille, men generelt produkter med høy glykemisk indeks? (Du fokuserte slik på hveten, at jeg tror flere trodde at du tenkte hveteintoleranse, og derfor reagerte de.) Man oppnår jo det samme ved å bytte ut poteter med basmatiris, for eksempel. Det er nok lettere for mange. Med vennlig hilsen Potetene kom fram i en bisetning der jeg sammenligna troen på poteter som det eneste saliggjørende med troen på hvete som noe helt nødvendig Jeg tror fortsatt at hvete ikke er bra mat for alle, enten de har glutenintoleranse eller ikke... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 ''Fordi banan gir høy blodsukkerstigning. Derfor er eple, pære og bær å foretrekke'' Det er feil i forhold til hva som står her i denne linken hvor banan som mellommåltid anbefales fremfor pære og eple. http://www.kk.no/864255/smaasulten-ta-en-banan Banan har høyest innhold av karbohydrater av frukt. (KK er ikke akkurat en vitenskapelig kilde! ;-) ) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 http://www.diabetes.no/Kanel.b7C_wlfG1k.ips Da må det være store mengder (flere gram kanel er MYE). Med vennlig hilsen Det er slett ikke bra med for mye kanel, men kanel i moderate mengder er gunstig for blodsukkeret. http://beritnordstrand.no/2011/04/26/kanel-balanserer-blodsukkeret/ 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Ja, og det er snakk om GRAM (!) med kanel. Og ren kanel, ikke slik som er i vanlig krydder. http://www.diabetes.no/Kanel.b7C_wlfG1k.ips Med vennlig hilsen Det har en merkbar effekt for meg om jeg bruker godt med kanel på havregrøten. Jeg bruker riktignok ikke 6 gram. Og du spør hva som er galt med insulin? Mange overvektige har en overproduksjon av insulin (høna eller egget osv.), så om man kan holde et jevnt (lavt) blodsukker, så er man godt på vei. Men dette vet du jo. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Banan har høyest innhold av karbohydrater av frukt. (KK er ikke akkurat en vitenskapelig kilde! ;-) ) Med vennlig hilsen ''(KK er ikke akkurat en vitenskapelig kilde! ;-) )'' Fint at du sa det 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Banan har høyest innhold av karbohydrater av frukt. (KK er ikke akkurat en vitenskapelig kilde! ;-) ) Med vennlig hilsen Mener de hentet dette fra statens ernæringsråd. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Det kan være det fungerer for noen, men mitt blodsukker stiger mye når jeg spiser banan. ;-)) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Potetene kom fram i en bisetning der jeg sammenligna troen på poteter som det eneste saliggjørende med troen på hvete som noe helt nødvendig Jeg tror fortsatt at hvete ikke er bra mat for alle, enten de har glutenintoleranse eller ikke... Det er jo ikke at folk sier at hvete er det eneste saliggjørende, men hvete er i mange velsmakende produkter, og i veldig mye halvfabrikata. Det er jo vesentlig å finne ut av om "slankegevinsten" er pga man kutter ut hvete spesifikt, eller mat med høy glykemisk indeks. Hvis det er sistnevnte, så er det jo mange som kan velge andre produkter de kutter ut, og får samme effekt. Meg bekjent er ikke hvete spesiell på noen måte. Folk kan selvsagt kutte det hvis de vil, men det er trolig at det tilfeldigvis har høy GI som er utslagsgivende. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Det viker jo som hun får rimelig bra med mosjon, så da er det kanskje bare kostholdet det er mulig å endre? Jeg vet at enkelte tåler dårlig hvete og derfor legger på seg av dette. Når de slutter med hveteprodukter går også vekta ned. Kanskje det går an å prøve dette over et par-tre mnd for å se om det har innvirkning på vekta? Drikker hun vann som tørstedrikk? Altfor mange barn vil ha saft, melk eller juice mellom måltidene og får det... Hva med godterier og is? Er det kun til lørdagskosen? Du trenger ikke svare meg på de spm, men greit å tenke igennom om det er ting der man kan endre på ''Jeg vet at enkelte tåler dårlig hvete og derfor legger på seg av dette. Når de slutter med hveteprodukter går også vekta ned.'' Om jeg skal være ærlig, så tror jeg heller dette kommer av at man da må slutte med loff, kneipp, kaker, kjeks osv. Ikke hveten i seg selv. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Det er jo ikke at folk sier at hvete er det eneste saliggjørende, men hvete er i mange velsmakende produkter, og i veldig mye halvfabrikata. Det er jo vesentlig å finne ut av om "slankegevinsten" er pga man kutter ut hvete spesifikt, eller mat med høy glykemisk indeks. Hvis det er sistnevnte, så er det jo mange som kan velge andre produkter de kutter ut, og får samme effekt. Meg bekjent er ikke hvete spesiell på noen måte. Folk kan selvsagt kutte det hvis de vil, men det er trolig at det tilfeldigvis har høy GI som er utslagsgivende. Med vennlig hilsen Vel, han ene jeg kjenner godt som har rast ned i vekt har kun kuttet ut hvete.... ellers spiser han det samme som før, så også mat med høy glykemisk indeks. Hva de andre gjør er jeg ikke sikker på da jeg ikke har diskutert akkurat det med glykemisk indeks med dem.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Det er jo ikke at folk sier at hvete er det eneste saliggjørende, men hvete er i mange velsmakende produkter, og i veldig mye halvfabrikata. Det er jo vesentlig å finne ut av om "slankegevinsten" er pga man kutter ut hvete spesifikt, eller mat med høy glykemisk indeks. Hvis det er sistnevnte, så er det jo mange som kan velge andre produkter de kutter ut, og får samme effekt. Meg bekjent er ikke hvete spesiell på noen måte. Folk kan selvsagt kutte det hvis de vil, men det er trolig at det tilfeldigvis har høy GI som er utslagsgivende. Med vennlig hilsen ''Det er jo vesentlig å finne ut av om "slankegevinsten" er pga man kutter ut hvete spesifikt, eller mat med høy glykemisk indeks. Hvis det er sistnevnte, så er det jo mange som kan velge andre produkter de kutter ut, og får samme effekt. Meg bekjent er ikke hvete spesiell på noen måte. Folk kan selvsagt kutte det hvis de vil, men det er trolig at det tilfeldigvis har høy GI som er utslagsgivende.'' Enig med deg. Dog synes jeg at om hvete"intoleranse" kan overbevise noen om at de må slutte med hveteboller, kjeks, loff og halvfarbikata, så kan det ikke være annet enn positivt 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 ''Jeg vet at enkelte tåler dårlig hvete og derfor legger på seg av dette. Når de slutter med hveteprodukter går også vekta ned.'' Om jeg skal være ærlig, så tror jeg heller dette kommer av at man da må slutte med loff, kneipp, kaker, kjeks osv. Ikke hveten i seg selv. Det kan virke sånn, men en i slekta mi spiste alltid sunt før, men greide ikke gå ned i vekt før han kuttet alt av hvete. Av annen mat fortsatte han i samme bane... En annen jeg kjenner raser også ned i vekt når han kutter hveteprodukter og ellers spiser som før, men han er såpass glad i brød at han velger å veie ti kg for mye 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Det kan virke sånn, men en i slekta mi spiste alltid sunt før, men greide ikke gå ned i vekt før han kuttet alt av hvete. Av annen mat fortsatte han i samme bane... En annen jeg kjenner raser også ned i vekt når han kutter hveteprodukter og ellers spiser som før, men han er såpass glad i brød at han velger å veie ti kg for mye Ja, men det er ikke så veldig mye (usunn) annen mat igjen om man kutter alt som inneholder hvete. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Det har en merkbar effekt for meg om jeg bruker godt med kanel på havregrøten. Jeg bruker riktignok ikke 6 gram. Og du spør hva som er galt med insulin? Mange overvektige har en overproduksjon av insulin (høna eller egget osv.), så om man kan holde et jevnt (lavt) blodsukker, så er man godt på vei. Men dette vet du jo. Hei, Det var vel mer at det ev. er det høye blodsukkeret som er uønsket, og ikke at man produserer insulin for å redusere det. Det er jo ikke insulinet som er problemet, som sådan. Folk med diabetes 2 har enten defektivt insulin, eller så har de noe galt med celleveggene (slik at glukosen ikke går gjennom selv om det er insulin der). Man har jo ikke "for høyt" insulin, for det ville jo resultert i føling. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tusseline Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 ''Den eldre søsteren på 12 har begynt å kalle henne tjukka, den yngre søsteren på 7 kommenterer at det er leeeenge til buksene hun arver kan passe.'' Jeg ville vært fristet til å vaske munnen til storesøstra med såpe. Evt. gi henne 20,- kroner i bot for slikt. Pluss en tredjegrads overhøvling. Det verste med dette er at det å være naturlig forskjellig i kroppen gjøres til noe problematisk og galt. Barn vokser i rykk og napp, begge veier. Men de lærer, godt hjulpet av en del velmenende voksne som er livredde for overvekt, at alt annet enn magert er feil og komplett nederlag. mvh Jeg er helt enig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.