Gå til innhold

Bjørnekjøttdeig - hvordan bruke den best?


Anbefalte innlegg

Har halvannen kg kjøttdeig av bjørn i fryser'n, og nå lurer vi litt på hvordan det bør tilberedes; har ikke lyst til å spe den ut med svin og lage kjøttkaker, men finner heller ingen oppskrifter på nettet med bjørnekjøttdeig.

Hva ville du laget av dette?

Fortsetter under...

  • Svar 57
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Mammantil3

    20

  • nitty-gritty

    12

  • Sør

    2

  • Mrs. Wallace

    1

Mest aktive i denne tråden

nitty-gritty

Bear Meat Loaf

2 lb ground meat

1/2 cup milk

2 eggs

salt and pepper to taste

1/4 tsp. thyme

1/4 tsp. oregano

3/4 cup tomato sauce

1 cup onion, minced

1 1/2 tsp. dry mustard

1 cup bread crumbs

1/2 green pepper, finely chopped,

I also add 1 small can of mushrooms or fresh mushrooms.

Bake at 350 F until done (about an hour).

When it looks close to being done, maybe 15 minutes, I spread either BBQ sauce or ketchup over the top.

Du kan sikkert droppe ketchupen ;)

------------------------------------------------------------------------------------------

Bear Sausage

30 lbs. ground bear meat

6 tsp. red pepper

12 lbs. ground pork butt

15 tsp. garlic salt

3 lbs. slab bacon, ground

7 1/2 tsp. pepper

Mix all together. Fry in pan for breakfast sausage, good on pizza, and makes great meatballs as well.

Fra: http://www.bowhunting.net/susieq/bear.html

nitty-gritty

Bear Meat Loaf

2 lb ground meat

1/2 cup milk

2 eggs

salt and pepper to taste

1/4 tsp. thyme

1/4 tsp. oregano

3/4 cup tomato sauce

1 cup onion, minced

1 1/2 tsp. dry mustard

1 cup bread crumbs

1/2 green pepper, finely chopped,

I also add 1 small can of mushrooms or fresh mushrooms.

Bake at 350 F until done (about an hour).

When it looks close to being done, maybe 15 minutes, I spread either BBQ sauce or ketchup over the top.

Du kan sikkert droppe ketchupen ;)

------------------------------------------------------------------------------------------

Bear Sausage

30 lbs. ground bear meat

6 tsp. red pepper

12 lbs. ground pork butt

15 tsp. garlic salt

3 lbs. slab bacon, ground

7 1/2 tsp. pepper

Mix all together. Fry in pan for breakfast sausage, good on pizza, and makes great meatballs as well.

Fra: http://www.bowhunting.net/susieq/bear.html

Understreker foroevrig at jeg har null erfaring med bjoernekjoett og ikke har forsoekt disse oppskriftene.

Er ikke så veldig glad i bjørnekjøtt... Men et alternativ kan kanskje være å lage en viltpate og spe med litt viltkjøtt/bacom?

Hvorfor er du ikke så glad i bjørnekjøtt? Jeg har vel kanskje smakt bjørn en gang før i livet, men husker i grunnen ikke hvordan det var...

Bear Meat Loaf

2 lb ground meat

1/2 cup milk

2 eggs

salt and pepper to taste

1/4 tsp. thyme

1/4 tsp. oregano

3/4 cup tomato sauce

1 cup onion, minced

1 1/2 tsp. dry mustard

1 cup bread crumbs

1/2 green pepper, finely chopped,

I also add 1 small can of mushrooms or fresh mushrooms.

Bake at 350 F until done (about an hour).

When it looks close to being done, maybe 15 minutes, I spread either BBQ sauce or ketchup over the top.

Du kan sikkert droppe ketchupen ;)

------------------------------------------------------------------------------------------

Bear Sausage

30 lbs. ground bear meat

6 tsp. red pepper

12 lbs. ground pork butt

15 tsp. garlic salt

3 lbs. slab bacon, ground

7 1/2 tsp. pepper

Mix all together. Fry in pan for breakfast sausage, good on pizza, and makes great meatballs as well.

Fra: http://www.bowhunting.net/susieq/bear.html

Interessant - men mye som kanskje kamuflerer bjørnesmaken? Er veldig usikker på om bjørn har litt ram smak, kanskje, slik at det i grunnen er bedre å kamuflere den litt?

Annonse

Gjest zipper

Hvorfor er du ikke så glad i bjørnekjøtt? Jeg har vel kanskje smakt bjørn en gang før i livet, men husker i grunnen ikke hvordan det var...

Det er litt stramt, og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt. Dessuten er det en tendens til at det serveres som det mest eksklusive av det eksklusive, og da er nedturen med smaken desto større.

Det er litt stramt, og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt. Dessuten er det en tendens til at det serveres som det mest eksklusive av det eksklusive, og da er nedturen med smaken desto større.

''Det er litt stramt,''

Det aner meg, egentlig, vilt smaker jo i utgangspunktet ganske mye, så jeg tipper dette smaker enda mer kraftig.

''og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt.''

Hehe, akkurat det har jeg ingen prinsipper på, heldigvis. :-)

Gjest Modern77

Mest oppskrifter med rent bjørnekjøtt,

men du kan f.eks. lage bjørnepølser?

OBS! Bjørnekjøtt må være godt stekt pga fare for trikiner hva nå det er...

Og kjøttdeig generelt skal man jo steke godt, så vær obs på dette.

Spent på hva bjørnekjøtt smaker, men det smaker kanskje kraftig vilt av det?

nitty-gritty

Interessant - men mye som kanskje kamuflerer bjørnesmaken? Er veldig usikker på om bjørn har litt ram smak, kanskje, slik at det i grunnen er bedre å kamuflere den litt?

Jeg tror det smaker ganske kraftig, ja.

Mitt beste tips er poelser, slik tipset om paa denne siden. Det tror jeg kan bli godt, med generelt vilttilbehoer.

Det forutsetter jo at du kan lage poelser, da :)

Annonse

Gjest zipper

''Det er litt stramt,''

Det aner meg, egentlig, vilt smaker jo i utgangspunktet ganske mye, så jeg tipper dette smaker enda mer kraftig.

''og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt.''

Hehe, akkurat det har jeg ingen prinsipper på, heldigvis. :-)

Uansett er det spennende å prøve. Fortell hva du endte opp med å lage, da!

Uansett er det spennende å prøve. Fortell hva du endte opp med å lage, da!

Hehe, jeg tror vi prøver oss på en grytevariant, lest meg opp litt på bjørnekjøtt og det ser ut som man må ha endel "attåt" for å dempe smaken litt.

Vi får se, skal ikke ha det før uti neste uke, men beskjed skal komme! :-)

Jeg tror det smaker ganske kraftig, ja.

Mitt beste tips er poelser, slik tipset om paa denne siden. Det tror jeg kan bli godt, med generelt vilttilbehoer.

Det forutsetter jo at du kan lage poelser, da :)

Har aldri lagd pølser, og jeg tror ikke hverdagen er slik for tida at jeg har tid til å sette meg inn i det. Tipper vi går for en variant av gryte, det ser ut som man må ha relativt mye attåt den bjørnen for å dempe smaken.

Blir spennende! :-)

Mest oppskrifter med rent bjørnekjøtt,

men du kan f.eks. lage bjørnepølser?

OBS! Bjørnekjøtt må være godt stekt pga fare for trikiner hva nå det er...

Og kjøttdeig generelt skal man jo steke godt, så vær obs på dette.

Spent på hva bjørnekjøtt smaker, men det smaker kanskje kraftig vilt av det?

Pølser blir ikke aktuelt nå, har ikke hverdag med så mye tid til overs at jeg kan lære meg noe nytt for tida. Vi går nok for grytevariant, har skjønt at kjøttet smaker sterkt, så man må ha endel attåt. Det må stekes godt, ja, akkurat som svin. :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...