Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Har halvannen kg kjøttdeig av bjørn i fryser'n, og nå lurer vi litt på hvordan det bør tilberedes; har ikke lyst til å spe den ut med svin og lage kjøttkaker, men finner heller ingen oppskrifter på nettet med bjørnekjøttdeig. Hva ville du laget av dette? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Bear Meat Loaf 2 lb ground meat 1/2 cup milk 2 eggs salt and pepper to taste 1/4 tsp. thyme 1/4 tsp. oregano 3/4 cup tomato sauce 1 cup onion, minced 1 1/2 tsp. dry mustard 1 cup bread crumbs 1/2 green pepper, finely chopped, I also add 1 small can of mushrooms or fresh mushrooms. Bake at 350 F until done (about an hour). When it looks close to being done, maybe 15 minutes, I spread either BBQ sauce or ketchup over the top. Du kan sikkert droppe ketchupen ------------------------------------------------------------------------------------------ Bear Sausage 30 lbs. ground bear meat 6 tsp. red pepper 12 lbs. ground pork butt 15 tsp. garlic salt 3 lbs. slab bacon, ground 7 1/2 tsp. pepper Mix all together. Fry in pan for breakfast sausage, good on pizza, and makes great meatballs as well. Fra: http://www.bowhunting.net/susieq/bear.html 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281289 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest zipper Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Er ikke så veldig glad i bjørnekjøtt... Men et alternativ kan kanskje være å lage en viltpate og spe med litt viltkjøtt/bacom? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281290 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Bear Meat Loaf 2 lb ground meat 1/2 cup milk 2 eggs salt and pepper to taste 1/4 tsp. thyme 1/4 tsp. oregano 3/4 cup tomato sauce 1 cup onion, minced 1 1/2 tsp. dry mustard 1 cup bread crumbs 1/2 green pepper, finely chopped, I also add 1 small can of mushrooms or fresh mushrooms. Bake at 350 F until done (about an hour). When it looks close to being done, maybe 15 minutes, I spread either BBQ sauce or ketchup over the top. Du kan sikkert droppe ketchupen ------------------------------------------------------------------------------------------ Bear Sausage 30 lbs. ground bear meat 6 tsp. red pepper 12 lbs. ground pork butt 15 tsp. garlic salt 3 lbs. slab bacon, ground 7 1/2 tsp. pepper Mix all together. Fry in pan for breakfast sausage, good on pizza, and makes great meatballs as well. Fra: http://www.bowhunting.net/susieq/bear.html Understreker foroevrig at jeg har null erfaring med bjoernekjoett og ikke har forsoekt disse oppskriftene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281291 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2012 Er ikke så veldig glad i bjørnekjøtt... Men et alternativ kan kanskje være å lage en viltpate og spe med litt viltkjøtt/bacom? Hvorfor er du ikke så glad i bjørnekjøtt? Jeg har vel kanskje smakt bjørn en gang før i livet, men husker i grunnen ikke hvordan det var... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281293 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2012 Bear Meat Loaf 2 lb ground meat 1/2 cup milk 2 eggs salt and pepper to taste 1/4 tsp. thyme 1/4 tsp. oregano 3/4 cup tomato sauce 1 cup onion, minced 1 1/2 tsp. dry mustard 1 cup bread crumbs 1/2 green pepper, finely chopped, I also add 1 small can of mushrooms or fresh mushrooms. Bake at 350 F until done (about an hour). When it looks close to being done, maybe 15 minutes, I spread either BBQ sauce or ketchup over the top. Du kan sikkert droppe ketchupen ------------------------------------------------------------------------------------------ Bear Sausage 30 lbs. ground bear meat 6 tsp. red pepper 12 lbs. ground pork butt 15 tsp. garlic salt 3 lbs. slab bacon, ground 7 1/2 tsp. pepper Mix all together. Fry in pan for breakfast sausage, good on pizza, and makes great meatballs as well. Fra: http://www.bowhunting.net/susieq/bear.html Interessant - men mye som kanskje kamuflerer bjørnesmaken? Er veldig usikker på om bjørn har litt ram smak, kanskje, slik at det i grunnen er bedre å kamuflere den litt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281294 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest zipper Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Hvorfor er du ikke så glad i bjørnekjøtt? Jeg har vel kanskje smakt bjørn en gang før i livet, men husker i grunnen ikke hvordan det var... Det er litt stramt, og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt. Dessuten er det en tendens til at det serveres som det mest eksklusive av det eksklusive, og da er nedturen med smaken desto større. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281295 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2012 Det er litt stramt, og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt. Dessuten er det en tendens til at det serveres som det mest eksklusive av det eksklusive, og da er nedturen med smaken desto større. ''Det er litt stramt,'' Det aner meg, egentlig, vilt smaker jo i utgangspunktet ganske mye, så jeg tipper dette smaker enda mer kraftig. ''og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt.'' Hehe, akkurat det har jeg ingen prinsipper på, heldigvis. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281296 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Modern77 Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 http://www.matoppskrift.no/sider/tema_rvareoppskrifter.asp?Id=Bj%F8rn 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281304 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Modern77 Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 http://www.matoppskrift.no/sider/tema_rvareoppskrifter.asp?Id=Bj%F8rn Mest oppskrifter med rent bjørnekjøtt, men du kan f.eks. lage bjørnepølser? OBS! Bjørnekjøtt må være godt stekt pga fare for trikiner hva nå det er... Og kjøttdeig generelt skal man jo steke godt, så vær obs på dette. Spent på hva bjørnekjøtt smaker, men det smaker kanskje kraftig vilt av det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281305 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Interessant - men mye som kanskje kamuflerer bjørnesmaken? Er veldig usikker på om bjørn har litt ram smak, kanskje, slik at det i grunnen er bedre å kamuflere den litt? Jeg tror det smaker ganske kraftig, ja. Mitt beste tips er poelser, slik tipset om paa denne siden. Det tror jeg kan bli godt, med generelt vilttilbehoer. Det forutsetter jo at du kan lage poelser, da 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281310 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ånden Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Hva med viltgryta til Toro? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281311 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melis36 Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Oj jeg har da aldri hørt om bjørnekjøttdeig heller jeg??!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281322 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Har ikke noe svar på spørsmålet ditt - men jeg lurer veldig på hvordan du i all verden har fått tak i bjørnekjøtt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281412 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ånden Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Har ikke noe svar på spørsmålet ditt - men jeg lurer veldig på hvordan du i all verden har fått tak i bjørnekjøtt? Ja det lurer jeg på også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281413 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Har ikke noe svar på spørsmålet ditt - men jeg lurer veldig på hvordan du i all verden har fått tak i bjørnekjøtt? Ungenes teddybjørn led en ublid skjebne! Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281414 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest zipper Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 ''Det er litt stramt,'' Det aner meg, egentlig, vilt smaker jo i utgangspunktet ganske mye, så jeg tipper dette smaker enda mer kraftig. ''og så er jeg generelt ikke noe for å spise rovdyrkjøtt.'' Hehe, akkurat det har jeg ingen prinsipper på, heldigvis. :-) Uansett er det spennende å prøve. Fortell hva du endte opp med å lage, da! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281417 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2012 Uansett er det spennende å prøve. Fortell hva du endte opp med å lage, da! Hehe, jeg tror vi prøver oss på en grytevariant, lest meg opp litt på bjørnekjøtt og det ser ut som man må ha endel "attåt" for å dempe smaken litt. Vi får se, skal ikke ha det før uti neste uke, men beskjed skal komme! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281420 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2012 Jeg tror det smaker ganske kraftig, ja. Mitt beste tips er poelser, slik tipset om paa denne siden. Det tror jeg kan bli godt, med generelt vilttilbehoer. Det forutsetter jo at du kan lage poelser, da Har aldri lagd pølser, og jeg tror ikke hverdagen er slik for tida at jeg har tid til å sette meg inn i det. Tipper vi går for en variant av gryte, det ser ut som man må ha relativt mye attåt den bjørnen for å dempe smaken. Blir spennende! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281422 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2012 Mest oppskrifter med rent bjørnekjøtt, men du kan f.eks. lage bjørnepølser? OBS! Bjørnekjøtt må være godt stekt pga fare for trikiner hva nå det er... Og kjøttdeig generelt skal man jo steke godt, så vær obs på dette. Spent på hva bjørnekjøtt smaker, men det smaker kanskje kraftig vilt av det? Pølser blir ikke aktuelt nå, har ikke hverdag med så mye tid til overs at jeg kan lære meg noe nytt for tida. Vi går nok for grytevariant, har skjønt at kjøttet smaker sterkt, så man må ha endel attåt. Det må stekes godt, ja, akkurat som svin. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374436-bj%C3%B8rnekj%C3%B8ttdeig-hvordan-bruke-den-best/#findComment-3281423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.