Gå til innhold

Kjøttlobbyen bak lavkarbo-forskning


Anbefalte innlegg

''- Kjøttlobbyen ligger bak lavkarbo-forskning

Den populære lavkarbo-dietten er miljøfarlig, og forskningen er tungt sponset av kjøtt- og meieriindustrien, hevder Sveriges Radio.

Journalistene har gjennomgått endel av den forskning som ligger til grunn for lavkarbo-rådene, forskning som fremtredende lavkarbo-talsmenn mener er uavhengig og nøytral.

Mange av studiene viser seg å være sponset av amerikansk kjøtt- og meierinæring, blant annet National Cattlemens Association og Kraft foods [...]"

Kilde: http://www.aftenposten.no/helse/--Kjttlobbyen-ligger-bak-lavkarbo-forskning-6664768.html

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374571-kj%C3%B8ttlobbyen-bak-lavkarbo-forskning/
Del på andre sider

Fortsetter under...

nitty-gritty

Det ene ekskluderer ikke det andre. :-)

''Sponset forskning er ingen nyhet, hverken her eller i nabolandet.

- En studie må stå og falle med den kvalitet den er gjennomført med, konstaterer adm. dir. Arvid Hallén i Norges Forskningsråd.

- Det betyr at en studie som er 100 prosent finansiert av en interessent, kan være av utmerket kvalitet. Men det gir grunn til spesiell aktsomhet om man ser at forskning som særinteresser har betalt, støtter sponsorens interesser, sier han til Aftenposten.no.

Han får støtte av professor Alfred Halstensen ved Institutt for indremedisin, Universitetet i Bergen, som har vært med på å bygge opp studiet i klinisk ernæring i Bergen.

Hans medarbeidere sponses av Aker Biomarine, Lerøy Seafood, Norges Sildesalgslag og andre aktører i fiskerinæringen.''

Dette oversaa du naturligvis glatt.

Svaert mye forskning er sponset - ikke kun innenfor ernaering. Store mengder medisinske framskritt kommer fra kommersielle interesser. Men dette vet du naturligvis, saa jeg forstaar ikke hvorfor du ser paa denne artikkelen som et skikkelig fantastisk poeng...

Gjest Liza i London

''Sponset forskning er ingen nyhet, hverken her eller i nabolandet.

- En studie må stå og falle med den kvalitet den er gjennomført med, konstaterer adm. dir. Arvid Hallén i Norges Forskningsråd.

- Det betyr at en studie som er 100 prosent finansiert av en interessent, kan være av utmerket kvalitet. Men det gir grunn til spesiell aktsomhet om man ser at forskning som særinteresser har betalt, støtter sponsorens interesser, sier han til Aftenposten.no.

Han får støtte av professor Alfred Halstensen ved Institutt for indremedisin, Universitetet i Bergen, som har vært med på å bygge opp studiet i klinisk ernæring i Bergen.

Hans medarbeidere sponses av Aker Biomarine, Lerøy Seafood, Norges Sildesalgslag og andre aktører i fiskerinæringen.''

Dette oversaa du naturligvis glatt.

Svaert mye forskning er sponset - ikke kun innenfor ernaering. Store mengder medisinske framskritt kommer fra kommersielle interesser. Men dette vet du naturligvis, saa jeg forstaar ikke hvorfor du ser paa denne artikkelen som et skikkelig fantastisk poeng...

Er imponert over at du gidder!

Annonse

''Sponset forskning er ingen nyhet, hverken her eller i nabolandet.

- En studie må stå og falle med den kvalitet den er gjennomført med, konstaterer adm. dir. Arvid Hallén i Norges Forskningsråd.

- Det betyr at en studie som er 100 prosent finansiert av en interessent, kan være av utmerket kvalitet. Men det gir grunn til spesiell aktsomhet om man ser at forskning som særinteresser har betalt, støtter sponsorens interesser, sier han til Aftenposten.no.

Han får støtte av professor Alfred Halstensen ved Institutt for indremedisin, Universitetet i Bergen, som har vært med på å bygge opp studiet i klinisk ernæring i Bergen.

Hans medarbeidere sponses av Aker Biomarine, Lerøy Seafood, Norges Sildesalgslag og andre aktører i fiskerinæringen.''

Dette oversaa du naturligvis glatt.

Svaert mye forskning er sponset - ikke kun innenfor ernaering. Store mengder medisinske framskritt kommer fra kommersielle interesser. Men dette vet du naturligvis, saa jeg forstaar ikke hvorfor du ser paa denne artikkelen som et skikkelig fantastisk poeng...

Hei,

Jeg har ikke skrevet at jeg er mot forskning, men man skal selvsagt ikke være naive. Det er en grunn til at kjøttprodusenter sponser lavkarboforskning.

Med vennlig hilsen

Gjest I kveld er jeg anonymus

''Sponset forskning er ingen nyhet, hverken her eller i nabolandet.

- En studie må stå og falle med den kvalitet den er gjennomført med, konstaterer adm. dir. Arvid Hallén i Norges Forskningsråd.

- Det betyr at en studie som er 100 prosent finansiert av en interessent, kan være av utmerket kvalitet. Men det gir grunn til spesiell aktsomhet om man ser at forskning som særinteresser har betalt, støtter sponsorens interesser, sier han til Aftenposten.no.

Han får støtte av professor Alfred Halstensen ved Institutt for indremedisin, Universitetet i Bergen, som har vært med på å bygge opp studiet i klinisk ernæring i Bergen.

Hans medarbeidere sponses av Aker Biomarine, Lerøy Seafood, Norges Sildesalgslag og andre aktører i fiskerinæringen.''

Dette oversaa du naturligvis glatt.

Svaert mye forskning er sponset - ikke kun innenfor ernaering. Store mengder medisinske framskritt kommer fra kommersielle interesser. Men dette vet du naturligvis, saa jeg forstaar ikke hvorfor du ser paa denne artikkelen som et skikkelig fantastisk poeng...

At du makter og klarer. Honnør!

Hei,

Jeg har ikke skrevet at jeg er mot forskning, men man skal selvsagt ikke være naive. Det er en grunn til at kjøttprodusenter sponser lavkarboforskning.

Med vennlig hilsen

Ja fordi de har interesser der, men som noen har påpekt så er det ikke dermed sikkert at forskningen er fake.

Nå er jeg en av dem som ikke tror på lavkarbo og er helt sikker på at dette blir ut av bildet om noen få år.

Annonse

Lavkarbo kan muligens ha noe for seg. Problemet er at bortskjemte folk i vesten ikke skjønner at de bør bytte ut kjappe karbohydrater med grønnsaker, ikke bacon og smør.

''Lavkarbo kan muligens ha noe for seg. Problemet er at bortskjemte folk i vesten ikke skjønner at de bør bytte ut kjappe karbohydrater med grønnsaker, ikke bacon og smør.''

Joda, de som setter seg inn i sakene på forhånd og leser seg opp på ulike lavkarboretninger og filosofier før de setter i gang - de skjønner det utmerket godt. :o) Dessverre er det for få som gjør dette.

De som tror at det er bare å droppe brødet til frokosten og heller spise 3 egg og halvannen pakke bacon derimot, de går som regel på en kraftig smell etter kort tid.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...