candyqueen_83 Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Ville du laget salat hjemme også, og spist den etter å ha stått framme på bordet i 4 timer?? Betenkt. Det har jeg gjort mange ganger. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3284992 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Få timer? Vi lager matpakken 06.30, og kjører på SFO. Ungene spiser maten 4 timer etterpå. 4 timer er FÅ timer. Hallo.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3284993 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Ungene har matpakka fremdeles i ranselen i mange timer. Akkurat som da vi var små. Jeg synes det er meget betenkelig, med tanke på at det på instituasjoner som barnehager er strenge regler for hvor lenge frokosten og lunsjen får stå ute på bordet. Alle skoleklassene burde hatt kjøleskap tilgjengelig for matpakka. Jeg legger min egen umiddelbart i kjøleskapet på jobb, når jeg kommer på morgenen. Tenk om skolene hadde hatt det, og muligheten vi da hadde hatt for å sende med ungene salater og andre sunne greier. Jeg er enig med deg. Ting kan faktisk gå fremover selv om det gikk greit i "gamle dager". Jeg tenker og på reglene om hvor lenge maten kan stå ute på bordet på institusjoner. Og matprogrammer jeg har sett på, Wenches kjøkken på God morgen norge sverger til rask nedkjøling av maten i kaldt isvann før den settes i kjøleskapet. Og det er en årsak til det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3284995 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jeg er enig med deg. Ting kan faktisk gå fremover selv om det gikk greit i "gamle dager". Jeg tenker og på reglene om hvor lenge maten kan stå ute på bordet på institusjoner. Og matprogrammer jeg har sett på, Wenches kjøkken på God morgen norge sverger til rask nedkjøling av maten i kaldt isvann før den settes i kjøleskapet. Og det er en årsak til det. ''Wenches kjøkken på God morgen norge sverger til rask nedkjøling av maten i kaldt isvann før den settes i kjøleskapet. Og det er en årsak til det.'' Da er det jo snakk om mat som har vært varmet og skal kjøles ned. Ikke noen brødskiver med pålegg på! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3284996 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mener jeg Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 4 timer er FÅ timer. Hallo.. Jaja, ifølge Mattilsynet er IKKE 4 timer få timer. De setter en grense på 2 timer. "Varer som er merket ”siste forbruksdag” er lettbedervelige næringsmidler. Dette er feks følgende pålegg: skinke, ost, fiskepudding, leverpostei, makrell i tomat (åpnet boks). For lett bedervelige matvarer er oppbevaringstemperaturen særlig viktig. Som hovedregel skal lett bedervelige næringsmidler lagres ved - 1°C - +4°C. Etter få timer med for høy temperatur vil mikroorganismene kunne vokse i slike matvarer, som raskt får nedsatt hygienisk kvalitet eller blir helsefarlige." 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3284999 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 ''Wenches kjøkken på God morgen norge sverger til rask nedkjøling av maten i kaldt isvann før den settes i kjøleskapet. Og det er en årsak til det.'' Da er det jo snakk om mat som har vært varmet og skal kjøles ned. Ikke noen brødskiver med pålegg på! Det var et eksempel på hvor raskt bakterier formerer seg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285002 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jaja, ifølge Mattilsynet er IKKE 4 timer få timer. De setter en grense på 2 timer. "Varer som er merket ”siste forbruksdag” er lettbedervelige næringsmidler. Dette er feks følgende pålegg: skinke, ost, fiskepudding, leverpostei, makrell i tomat (åpnet boks). For lett bedervelige matvarer er oppbevaringstemperaturen særlig viktig. Som hovedregel skal lett bedervelige næringsmidler lagres ved - 1°C - +4°C. Etter få timer med for høy temperatur vil mikroorganismene kunne vokse i slike matvarer, som raskt får nedsatt hygienisk kvalitet eller blir helsefarlige." Bra! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285003 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Det har jeg gjort mange ganger. Og se hva som skjedde med deg! ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285006 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nord og ned. Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 En grei, om enn ikke vitenskapelig ,er at mat bederves like mye på en time i romtemperatur som på en time i kjøleskap. Da er det bare å sjekke holdbarhetsdatoen på pålegget og regne ut. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285013 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mener jeg Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Bra! Jeg mener bare, hvorfor skal skoleungene ha det dårligere enn barnehager og andre institusjoner?? Hvorfor, når det er så enkelt å ha et kjøleskap stående i hjørnet? Tror mange matleie skoleunger som misliker doven gulost og leverpostei som er blitt brun i kantene, hadde spist bedre da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jaja, ifølge Mattilsynet er IKKE 4 timer få timer. De setter en grense på 2 timer. "Varer som er merket ”siste forbruksdag” er lettbedervelige næringsmidler. Dette er feks følgende pålegg: skinke, ost, fiskepudding, leverpostei, makrell i tomat (åpnet boks). For lett bedervelige matvarer er oppbevaringstemperaturen særlig viktig. Som hovedregel skal lett bedervelige næringsmidler lagres ved - 1°C - +4°C. Etter få timer med for høy temperatur vil mikroorganismene kunne vokse i slike matvarer, som raskt får nedsatt hygienisk kvalitet eller blir helsefarlige." Hei, Det du skriver er korrekt, men husk dog at kravene du refererer til er "kalibrert" til at maten i etterkant skal transporteres hjem, og så videre, før den spises. Uten at den blir farlig. Jeg er, for øvrig, enig med at niste generelt er triste greier, og spesielt niste som ikke har vært kjølt. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285018 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nord og ned. Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jaja, ifølge Mattilsynet er IKKE 4 timer få timer. De setter en grense på 2 timer. "Varer som er merket ”siste forbruksdag” er lettbedervelige næringsmidler. Dette er feks følgende pålegg: skinke, ost, fiskepudding, leverpostei, makrell i tomat (åpnet boks). For lett bedervelige matvarer er oppbevaringstemperaturen særlig viktig. Som hovedregel skal lett bedervelige næringsmidler lagres ved - 1°C - +4°C. Etter få timer med for høy temperatur vil mikroorganismene kunne vokse i slike matvarer, som raskt får nedsatt hygienisk kvalitet eller blir helsefarlige." Kommer jo helt an på om maten er pakket inn eller ikke, og hvordan den er konservert i utgangspunltet. Man må faktisk et øyeblikk stoppe opp og huske at kjøleskapet ikke er mer enn 60 år gammel i allemannseie, og at det ikke var nødvedig å kaste i seg maten på 2 timer etter at grisen var slaktet eller melka melket før heller... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285021 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jeg mener bare, hvorfor skal skoleungene ha det dårligere enn barnehager og andre institusjoner?? Hvorfor, når det er så enkelt å ha et kjøleskap stående i hjørnet? Tror mange matleie skoleunger som misliker doven gulost og leverpostei som er blitt brun i kantene, hadde spist bedre da. Jeg er helt enig. Et lite kjøleskap koster ingenting. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285022 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Og se hva som skjedde med deg! ;-) Med vennlig hilsen Jeg lever hvertfall enda. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285023 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jeg lever hvertfall enda. Det gjør jeg også! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285027 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 En grei, om enn ikke vitenskapelig ,er at mat bederves like mye på en time i romtemperatur som på en time i kjøleskap. Da er det bare å sjekke holdbarhetsdatoen på pålegget og regne ut. ''En grei, om enn ikke vitenskapelig ,er at mat bederves like mye på en time i romtemperatur som på en time i kjøleskap.'' Eller kanskje ikke... Her roter du med timene. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285032 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jeg er helt enig. Et lite kjøleskap koster ingenting. ''Et lite kjøleskap koster ingenting.'' Si at man velger å anskaffe et lite kjøleskap til å ha i klasserommet, da. Bare på skolen til barna mine er det 25 skoleklasser. I kommunen er det til sammen 20 skoler. Det blir en del kjøleskap og en del penger til sammen. Kjøleskapene utsettes for slitasje og uvørne barnehender, og så er det vedlikehold. Det er selvfølgelig ikke en uoverkommelig oppgave, for all del. Men det er altså langt fra peanøtter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285056 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 ''Et lite kjøleskap koster ingenting.'' Si at man velger å anskaffe et lite kjøleskap til å ha i klasserommet, da. Bare på skolen til barna mine er det 25 skoleklasser. I kommunen er det til sammen 20 skoler. Det blir en del kjøleskap og en del penger til sammen. Kjøleskapene utsettes for slitasje og uvørne barnehender, og så er det vedlikehold. Det er selvfølgelig ikke en uoverkommelig oppgave, for all del. Men det er altså langt fra peanøtter. Foreldrene i hver klasse kan spleise. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285059 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Foreldrene i hver klasse kan spleise. ''Foreldrene i hver klasse kan spleise.'' Ved nærmere ettertanke tror jeg du forstår hvor tungvint dette vil være. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 ''Foreldrene i hver klasse kan spleise.'' Ved nærmere ettertanke tror jeg du forstår hvor tungvint dette vil være. Ja, huff så tungvint. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374652-matpakke-i-romtemperatur/page/2/#findComment-3285065 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.