Gjest ambrose Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Kan det å bruke store mengder smør (Melange) i kostholdet over mange år forårsake hjerneslag? Og da mener jeg et tykt lag på brødskiven også.. 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 ''Kan det å bruke store mengder smør (Melange) i kostholdet over mange år forårsake hjerneslag?'' Det vet jeg ikke, men smør og margarin er to helt forskjellige produkter. Smør er lagd av fløte, margarin er lag av mye rart. 0 Siter
Gjest ambrose Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 ''Kan det å bruke store mengder smør (Melange) i kostholdet over mange år forårsake hjerneslag?'' Det vet jeg ikke, men smør og margarin er to helt forskjellige produkter. Smør er lagd av fløte, margarin er lag av mye rart. Hm. Men er ikke Melange margarin? 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Hm. Men er ikke Melange margarin? Jo, Melange er margarin, men du skrev følgende i innlegget ditt: ''Kan det å bruke store mengder smør (Melange) i kostholdet'' og jeg kommenterte at smør og Melange/margarin er to helt forskjellige produkter med helt forskjellig innhold. ) 0 Siter
frosken Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 ''Kan det å bruke store mengder smør (Melange) i kostholdet over mange år forårsake hjerneslag? Og da mener jeg et tykt lag på brødskiven også..'' Det er vel sjelden at sykdom lar seg forklare såpass enkelt, og det er neppe heller noen grunn til å tro at melange margarin er verre enn andre typer fett. 0 Siter
Persille1365381127 Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Smør er smør og Melange er margarin, så det har ikke samme innvirkning på kroppen. Kolestrol og annet påvirkes av smør, hjertet f.eks - men jeg tror ikke hjerneslag er på listen over ting du kan få ved fort høyt inntak av fett. Inntak av Melange vet jeg ingenting om, for jeg vet ikke hva det er laget av? 0 Siter
Gjest Pilka Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Fett er farlig i forhold til hjerneslag og hjerteinfarkt. Smør er fett. 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Fett er farlig i forhold til hjerneslag og hjerteinfarkt. Smør er fett. ''Fett er farlig i forhold til hjerneslag og hjerteinfarkt.'' Nei, det er det ikke. Selv i statens kostholdsråd står følgende å lese: ''Usannsynlig at totalt inntak av fett påvirker risiko for koronar hjertesykdom og død av koronar hjertesykdom'' Men om man spiser mye raske karbohydrater derimot... 0 Siter
Gjest Pilka Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 ''Fett er farlig i forhold til hjerneslag og hjerteinfarkt.'' Nei, det er det ikke. Selv i statens kostholdsråd står følgende å lese: ''Usannsynlig at totalt inntak av fett påvirker risiko for koronar hjertesykdom og død av koronar hjertesykdom'' Men om man spiser mye raske karbohydrater derimot... Jeg har hjerneslag i familien og blir kontrollert regelmessig pga. arvelig fare. Jeg gidder ikke inn i lavkarbodiskusjon her, men kan ikke dy meg for å si .....for et tull du kommer med. 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Jeg har hjerneslag i familien og blir kontrollert regelmessig pga. arvelig fare. Jeg gidder ikke inn i lavkarbodiskusjon her, men kan ikke dy meg for å si .....for et tull du kommer med. Det er ikke jeg som har forfattet statens ernæringsråd... 0 Siter
Gjest ambrose Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 ''Kan det å bruke store mengder smør (Melange) i kostholdet over mange år forårsake hjerneslag? Og da mener jeg et tykt lag på brødskiven også..'' Det er vel sjelden at sykdom lar seg forklare såpass enkelt, og det er neppe heller noen grunn til å tro at melange margarin er verre enn andre typer fett. Jeg tenkte på om det kan være en medvirkende årsak. Jeg kan ikke så mye anatomi osv, så jeg tenkte bare slik : at fettet legger seg i blodårene og så kan det danne seg en blodpropp.. Jeg vet ikke altså, det var derfor jeg lurte. 0 Siter
Sør Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Det er ikke jeg som har forfattet statens ernæringsråd... Nei, men de som skriver det, skriver dette: ''Meriprodukter med mye mettet fett, som helmelk, fløte, fet ost og smør, bør begrenses. '' 0 Siter
Sør Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 ''Kan det å bruke store mengder smør (Melange) i kostholdet over mange år forårsake hjerneslag?'' Det vet jeg ikke, men smør og margarin er to helt forskjellige produkter. Smør er lagd av fløte, margarin er lag av mye rart. Ja, og derfor skal det begrenses, i følge Statens Kostholdsråd: ''Meriprodukter med mye mettet fett, som helmelk, fløte, fet ost og smør, bør begrenses.'' 0 Siter
jubalong70 Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Smør og Melange er jo to totalt forskjellige ting. Smør er naturlig melkefett, Melange er kjemisk bearbeidet vegetabilske fettsyrer. 0 Siter
Gjest ambrose Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Smør og Melange er jo to totalt forskjellige ting. Smør er naturlig melkefett, Melange er kjemisk bearbeidet vegetabilske fettsyrer. Ok, jeg visste ikke det.. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Ok, jeg visste ikke det.. Nå vet du det 0 Siter
....AV Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 ''Fett er farlig i forhold til hjerneslag og hjerteinfarkt.'' Nei, det er det ikke. Selv i statens kostholdsråd står følgende å lese: ''Usannsynlig at totalt inntak av fett påvirker risiko for koronar hjertesykdom og død av koronar hjertesykdom'' Men om man spiser mye raske karbohydrater derimot... Kan du vise til hvor i statens ernæringsråd det står at raske karbohydrater fører til hjertesykdommer. 0 Siter
....AV Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Smør og Melange er jo to totalt forskjellige ting. Smør er naturlig melkefett, Melange er kjemisk bearbeidet vegetabilske fettsyrer. ''Smør er naturlig melkefett, Melange er kjemisk bearbeidet vegetabilske fettsyrer.'' Hvilket belegg har du for å skrive dette og hvilken konsekvens mener du denne forskjellen har for konsumenten? Kan du f.eks. fortelle forskjellen på fett og fettsyrer. Mener du at det ikke er naturlig fett i margarin? 0 Siter
Sør Skrevet 14. januar 2012 Skrevet 14. januar 2012 Smør og Melange er jo to totalt forskjellige ting. Smør er naturlig melkefett, Melange er kjemisk bearbeidet vegetabilske fettsyrer. Det blir ikke bedre fordi det er "naturlig". ''Begrens bruken av meierismør og smørblandet margarin fordi de har et høyt innhold av mettede fettsyrer og et lavt innhold av flerumettede fettsyrer. Meierismør og animalsk fett inneholder dessuten transfettsyrer og kolesterol. '' Kilde: Helsedirektoratet 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.