Lillemus Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Kan du vise til hvor i statens ernæringsråd det står at raske karbohydrater fører til hjertesykdommer. Nei, for det står neppe og jeg har heller ikke sagt at det står det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286341 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pilka Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Nei, for det står neppe og jeg har heller ikke sagt at det står det. ''Usannsynlig at totalt inntak av fett påvirker risiko for koronar hjertesykdom og død av koronar hjertesykdom Men om man spiser mye raske karbohydrater derimot...'' Skal dette forstås som dine private meninger? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286343 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 ''Usannsynlig at totalt inntak av fett påvirker risiko for koronar hjertesykdom og død av koronar hjertesykdom Men om man spiser mye raske karbohydrater derimot...'' Skal dette forstås som dine private meninger? Den nederste der er ikke min private mening, men etter å ha lest bok opp og bok ned om lavkarbo fra mange ulike kilder er jeg ikke tvil om at det stemmer. Det øverste står i de nyeste rådene fra Statens ernæringsråd og kan derfor heller ikke sees på som min private mening. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286351 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pilka Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Den nederste der er ikke min private mening, men etter å ha lest bok opp og bok ned om lavkarbo fra mange ulike kilder er jeg ikke tvil om at det stemmer. Det øverste står i de nyeste rådene fra Statens ernæringsråd og kan derfor heller ikke sees på som min private mening. Så du er ikke i tvil om at raske karbohydrater årsaker hjerneslag og hjerteinfarkt? Nå er det ingen tvil om at raske karbohydrater er usunt, men jeg ville gjerne se medisinsk forskning som understøtter den sammenhengen som du snakker om her. Da snakker jeg om seriøs forskning og ikke beinhard business som lavkarboindustrien er i dag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286388 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tror jeg å ha lest Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Det blir ikke bedre fordi det er "naturlig". ''Begrens bruken av meierismør og smørblandet margarin fordi de har et høyt innhold av mettede fettsyrer og et lavt innhold av flerumettede fettsyrer. Meierismør og animalsk fett inneholder dessuten transfettsyrer og kolesterol. '' Kilde: Helsedirektoratet meierismør inneholder ikke transfett, ble kutta ut på 90 tallet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286391 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ambrose Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Smør er smør og Melange er margarin, så det har ikke samme innvirkning på kroppen. Kolestrol og annet påvirkes av smør, hjertet f.eks - men jeg tror ikke hjerneslag er på listen over ting du kan få ved fort høyt inntak av fett. Inntak av Melange vet jeg ingenting om, for jeg vet ikke hva det er laget av? 2960 kJ (720 kcal) Energi 80 g Fett Hvorav · mettede fettsyrer 36 g · enumettede fettsyrer 19 g · flerumettede fettsyrer 21 g 0,9 g Natrium (tilsvarer 2,2 g salt) 900 µg (113 %¹)Vitamin A 10 µg (200 %¹)Vitamin D 9 mg (75 %¹)Vitamin E ¹ av referanseverdien Vegetabilsk fett, soyaolje (31%), vann, skummet melk, salt, emulgator (soyalecitin, mono- og diglyserider av fettsyrer), vitamin: A og D, fargestoff (betakaroten), aroma. http://www.melange.no/produkter/melange-fast-margarin?sidetittel=Produkter 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286395 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 2960 kJ (720 kcal) Energi 80 g Fett Hvorav · mettede fettsyrer 36 g · enumettede fettsyrer 19 g · flerumettede fettsyrer 21 g 0,9 g Natrium (tilsvarer 2,2 g salt) 900 µg (113 %¹)Vitamin A 10 µg (200 %¹)Vitamin D 9 mg (75 %¹)Vitamin E ¹ av referanseverdien Vegetabilsk fett, soyaolje (31%), vann, skummet melk, salt, emulgator (soyalecitin, mono- og diglyserider av fettsyrer), vitamin: A og D, fargestoff (betakaroten), aroma. http://www.melange.no/produkter/melange-fast-margarin?sidetittel=Produkter Eh, ja. Jeg kan fortsatt ikke uttale meg om dette vil gi sykdommer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286561 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest omega3og6 Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Det er det såkalte transfettet som er farligst. De har i flere år advart mot mettede fettsyrer som man finner i hardt smør og margarin... så man har anbefalt å bruke oljer som har mer flerumettede og enumettede fettsyrer. Smør har mye mettet fett som slett ikke er sunt. Margarin derimot inneholder såkalte vegetabilsk fett, men det de sier er at dette er kjemisk bearbeidet og inneholder det fryktede transfettet! Som er enda farligere enn mettet fett! Men det har jo med mengden å gjøre... Tror du kan slappe helt av Ta deg en skje med tran. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286592 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ambrose Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Det er det såkalte transfettet som er farligst. De har i flere år advart mot mettede fettsyrer som man finner i hardt smør og margarin... så man har anbefalt å bruke oljer som har mer flerumettede og enumettede fettsyrer. Smør har mye mettet fett som slett ikke er sunt. Margarin derimot inneholder såkalte vegetabilsk fett, men det de sier er at dette er kjemisk bearbeidet og inneholder det fryktede transfettet! Som er enda farligere enn mettet fett! Men det har jo med mengden å gjøre... Tror du kan slappe helt av Ta deg en skje med tran. Jeg tenkte på min mor, for hun fikk slag og hun var enormt glad i melange. Hun brukte det på brødskiva også. Et veldig tykt lag, jeg vil tippe 1 cm ca i høyden... Og for meg virker det litt logisk at det tetter blodårene.. Derfor spørsmålet :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286600 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ambrose Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Eh, ja. Jeg kan fortsatt ikke uttale meg om dette vil gi sykdommer. Du skrev at du ikke visste det var laget av, det var derfor jeg limet inn det :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286601 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest omega3og6 Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Jeg tenkte på min mor, for hun fikk slag og hun var enormt glad i melange. Hun brukte det på brødskiva også. Et veldig tykt lag, jeg vil tippe 1 cm ca i høyden... Og for meg virker det litt logisk at det tetter blodårene.. Derfor spørsmålet :-) Som sagt inneholder margarin mye av bådet det mettede fettet og det fryktede transfettet, så det er ikke ulogisk om hun brukte det såpass mye da... høyt kolesterol avleirer årene og det kan bli tett, f.eks. både til hjerte og hjerne (og dermed hjerneslag). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
-På Dol av og til Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Så du er ikke i tvil om at raske karbohydrater årsaker hjerneslag og hjerteinfarkt? Nå er det ingen tvil om at raske karbohydrater er usunt, men jeg ville gjerne se medisinsk forskning som understøtter den sammenhengen som du snakker om her. Da snakker jeg om seriøs forskning og ikke beinhard business som lavkarboindustrien er i dag. Hundre prosent enig med deg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286675 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elis31 Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Jeg hadde holdt meg til Smør som er mer naturlig fremstilt. Da jeg gikk over til lavkarbo og spiste mye mer smør og fløte, nøtter og mindre karbohydrater gikk det gode kolestorelet opp og det dårlige ned. For meg er Melange fy mat . Noe som husmødre kjøpte før i tiden fordi det var rimeligere. I tillegg rent kjøtt og fisk, grønnsaker, litt frukt og bær. I tillegg kan det være lurt å spise mat som senker fettstoffer og det dårlige kolestorolet som avocado og olivenolje. Disse produktene gjør fantastiske ting i kroppen din. Selv planlegger jeg å ta en ss olivenolje som kosttilskudd da jeg ikke er så flink til å spise det. ''Mat som senker kolesterolet Dette er matvarer som ifølge ulike studier er gunstig for kolesterolet ditt, enten ved at det forhøyer det gode HDL-kolesterolet, eller senker det skadelige LDL-kolesterolet: BØNNER: Daglig inntak av 1,5 dl kokte tørkede bønner/linser eller hermetiske bønner er et billig, hurtigvirkende kostråd som kan redusere det skadelige kolesterolet med 20 prosent etter få uker. HAVRE: En daglig tallerken havrekli, eller større porsjon havregryn er velprøvd «medisin» for den som har høyt kolesterolnivå. HVITLØK: Tre båter fersk eller kokt hvitløk om dagen senker kolesterolet. Stoffene i den hindrer at leveren danner for mye kolesterol. LØK: Rå løk er et svært godt middel for å øke det gode HDL-kolesterolet. LAKS: Fet fisk som makrell, sardiner og laks er full av omega-3-fettsyrer og øker det gode kolesterolet ganske raskt. OLIVENOLJE: Olivenolje senker det farlige kolesterolet og forhøyer det gode. Andre oljer har ikke samme egenskap. MANDLER OG VALNØTTER: Har enumettet fett og er mye sunnere for kolesterolet enn salte peanøtter! AVOKADO: Har den samme kolesterolsenkende fettypen som mandler og nøtter. JORDBÆR: Frukt og grønnsaker som er rike på vitamin C, vitamin E og andre antioksidanter. Jordbær og appelsin er svært effektive mot kolesterolskader. EPLER: Epler er rike på det løselige fiberet pektin, og kan senke kolesterolet. GULRØTTER: Fiberinnholdet i gulrøtter er svært gunstig. ALKOHOL: Et glass vin eller øl om dagen for vokse forhøyer det gode kolesterolet. Men å drikke hele ukekvoten i helga, har ikke samme virkning!'' 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286679 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Du skrev at du ikke visste det var laget av, det var derfor jeg limet inn det :-) Jaja, men en innholdsfortegnelse sier meg jo ingenting, jeg vet fortsatt ikke hva det er laget av - selv om jeg nå vet den kjemiske sammensetningen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3286689 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Nei, for det står neppe og jeg har heller ikke sagt at det står det. Nei ikke direkte. Men men du tilbakeviste en løs påstand om fett ved å vise til statens råd, og samtidig slengte du altså på en like løs påstand om karbohydrater. Det er i hvertfall en uryddig argumentasjonsteknikk. Det er vel ingen som er uenige i at man bør ha et lavt inntak av raske karbohydrater, men jeg skulle gjerne sett dokumentasjonen for at inntak av raske karbohydrater alene er en risikofaktor for hjertesykdom. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3287331 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 ''Smør er naturlig melkefett, Melange er kjemisk bearbeidet vegetabilske fettsyrer.'' Hvilket belegg har du for å skrive dette og hvilken konsekvens mener du denne forskjellen har for konsumenten? Kan du f.eks. fortelle forskjellen på fett og fettsyrer. Mener du at det ikke er naturlig fett i margarin? Neida, det brukes også naturlig fett i margarin, men den går gjennom kjemiske prosesser for å hardnes slik at den hardner og ikke er flytende. http://www.klikk.no/mat/spise/article709955.ece http://en.wikipedia.org/wiki/Margarine Jeg mener at i hovedsak er kroppene våre designet for å ha best av mat som er minst mulig bearbeidet. Jeg sier ikke dermed at man skal spise smør på kilosvis 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3287379 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Det blir ikke bedre fordi det er "naturlig". ''Begrens bruken av meierismør og smørblandet margarin fordi de har et høyt innhold av mettede fettsyrer og et lavt innhold av flerumettede fettsyrer. Meierismør og animalsk fett inneholder dessuten transfettsyrer og kolesterol. '' Kilde: Helsedirektoratet Det er jo nettopp dette de lærde strides om. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3287381 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Neida, det brukes også naturlig fett i margarin, men den går gjennom kjemiske prosesser for å hardnes slik at den hardner og ikke er flytende. http://www.klikk.no/mat/spise/article709955.ece http://en.wikipedia.org/wiki/Margarine Jeg mener at i hovedsak er kroppene våre designet for å ha best av mat som er minst mulig bearbeidet. Jeg sier ikke dermed at man skal spise smør på kilosvis Smør er også laget ved at fløten går gjennom kjemiske prosesser for å hardnes slik at den hardner og ikke er flytende. Jeg mener selvfølgelig ikke at man skal spise margarin i store mengder, men jeg er litt lei av alle som setter likhetstegn mellom "naturlig" og "sunt" og "kjemisk" og "usunt". 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3287408 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Smør er også laget ved at fløten går gjennom kjemiske prosesser for å hardnes slik at den hardner og ikke er flytende. Jeg mener selvfølgelig ikke at man skal spise margarin i store mengder, men jeg er litt lei av alle som setter likhetstegn mellom "naturlig" og "sunt" og "kjemisk" og "usunt". Eh, smør lages ved at fløte kjernes (eller blir kjørt i en mixer) til det blir hardt. Joda, det er vel kjemi med i spillet, men det tilsettes ingen ting (bortsett fra salt i saltet smør). Så klemmer man ut den resterende væsken, slik at smøret blir ordentlig hardt. Skjønner ikke helt hva du mener med kjemiske prosesser i smørlagingen... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3287425 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Eh, smør lages ved at fløte kjernes (eller blir kjørt i en mixer) til det blir hardt. Joda, det er vel kjemi med i spillet, men det tilsettes ingen ting (bortsett fra salt i saltet smør). Så klemmer man ut den resterende væsken, slik at smøret blir ordentlig hardt. Skjønner ikke helt hva du mener med kjemiske prosesser i smørlagingen... Det jeg mener er at fløte (væske) blir til smør (fast stoff) forårsakes av at det skjer noen kjemiske prosesser. Det er altså ikke nødvendigvis slik at kjemiske prosesser er "farlige" eller "unaturlige". Som sagt er jeg litt lei av at folk argumenterer for sunnhet/usunnhet med naturlig/kjemisk. Det er i beste fall misvisende og jeg synes det er en litt lettvint og fordummende argumentasjonsteknikk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/2/#findComment-3287426 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.