Sør Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Det er jo nettopp dette de lærde strides om. Nei, de lærde strides knapt om dette. Noen få, som selger bøker osv. om lavkarbo, forsøker å få det til å se ut som om de strides, derimot. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/3/#findComment-3287470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Det jeg mener er at fløte (væske) blir til smør (fast stoff) forårsakes av at det skjer noen kjemiske prosesser. Det er altså ikke nødvendigvis slik at kjemiske prosesser er "farlige" eller "unaturlige". Som sagt er jeg litt lei av at folk argumenterer for sunnhet/usunnhet med naturlig/kjemisk. Det er i beste fall misvisende og jeg synes det er en litt lettvint og fordummende argumentasjonsteknikk. Selvsagt skjer det mange kjemiske prosesser når man lager mat. Bare det å koke kjøtt, f.eks. innebærer mye kjemi og fysikk. Det til forskjell fra å kjemisk fremstille noe som skal spises. Alt som er naturlig er ikke sundt, liljekonvall er f.eks. giftig Men at det som er spiselig, mener jeg at kroppen vår har bedre av det som ikke er kunstig/kjemisk fremstilt. Jeg tror vi har bedre av hjemmelaget saft med naturlig sukker, en av fun saft - som inneholder vann og ørten tilsetningsstoffer. På samme måte mener jeg vi har bedre av å spise smør - som er et naturlig stoff, enn av å spise margarin som starter som oljer - nå i hovedsak vegetabilske oljer (ikke nødvendigvis 100%nærmere definert) som blir tilsatt forskjellige kunstige stoffer for så å bli lignende noe som vi kan få fra naturen. Men, AV, du har rett til din mening - så får jeg ha rett til min 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/3/#findComment-3287560 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Nei, de lærde strides knapt om dette. Noen få, som selger bøker osv. om lavkarbo, forsøker å få det til å se ut som om de strides, derimot. Med vennlig hilsen Det er ganske mange fler enn de som selger bøker om lavkarbo som strides om det, Sør. Det vet til og med du 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/3/#findComment-3287561 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Det er ganske mange fler enn de som selger bøker om lavkarbo som strides om det, Sør. Det vet til og med du Joda, hvem som helst kan mene noe om det, men de lærde (i Norge representert av kostholdsrådet) strides knapt. Man finner folk som ikke tror på evolusjonsteorien også, uten at den blir mindre gyldig av den grunn. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/3/#findComment-3287566 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 16. januar 2012 Del Skrevet 16. januar 2012 Selvsagt skjer det mange kjemiske prosesser når man lager mat. Bare det å koke kjøtt, f.eks. innebærer mye kjemi og fysikk. Det til forskjell fra å kjemisk fremstille noe som skal spises. Alt som er naturlig er ikke sundt, liljekonvall er f.eks. giftig Men at det som er spiselig, mener jeg at kroppen vår har bedre av det som ikke er kunstig/kjemisk fremstilt. Jeg tror vi har bedre av hjemmelaget saft med naturlig sukker, en av fun saft - som inneholder vann og ørten tilsetningsstoffer. På samme måte mener jeg vi har bedre av å spise smør - som er et naturlig stoff, enn av å spise margarin som starter som oljer - nå i hovedsak vegetabilske oljer (ikke nødvendigvis 100%nærmere definert) som blir tilsatt forskjellige kunstige stoffer for så å bli lignende noe som vi kan få fra naturen. Men, AV, du har rett til din mening - så får jeg ha rett til min ''Men at det som er spiselig, mener jeg at kroppen vår har bedre av det som ikke er kunstig/kjemisk fremstilt. '' Men dette er jo bare en mening. Det er ikke fakta, og det er intet problem å liste opp ørten tilfeller hvor det åpenbart ikke er sant. Samtidig, "kunstig/kjemisk fremstilt" er en helt meningsløs frase. Å gå fra melk til smør er både kunstig og kjemisk. I aller høyeste grad. Og melken i seg selv er neppe noe videre naturlig... Olivenolje, for eksempel, fremstilles av å presse oliven. Margarin, kan fremstilles meget "naturlig": http://en.wikipedia.org/wiki/Margarine Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/374797-margarin-og-hjerneslag/page/3/#findComment-3287568 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.