smurf78 Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Hvis man tar 50/50 med hvetemel og sammalt hvete fin, hvor grovt blir brødet da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Ikke så veldig, kan vel knapt nok regnes som halvgrovt det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3288910 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Svært lite grovt vil jeg si 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3288933 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Svært lite grovt vil jeg si Når jeg baker skikkelig grovt brød bruker jeg knapt hvetemel. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3288934 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Jeg ville sagt "halvgrovt" :-) Når jeg baker, tror jeg at jeg bruker ca 1/3-1/2 del hvetemel, og resten fordelt mellom havregryn og sammalt hvete (varierer om jeg har finmalt eller grovmalt). Noen ganger hiver jeg i litt linfrø og - men de bør helst ha ligget litt i vann først. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3288952 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 19. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 19. januar 2012 Ikke så veldig, kan vel knapt nok regnes som halvgrovt det? OK lagde sånne matmuffins igår med skinke osv. oppi. Det ble veldig godt da Kunne godt tenkt meg en litt grovere variant uten å gå på bekostning av smaken. Forslag til hva jeg kan erstatte noe av hvetemele med? 3/4 grovt på grovhetsskalaen er mer enn nok. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289003 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 OK lagde sånne matmuffins igår med skinke osv. oppi. Det ble veldig godt da Kunne godt tenkt meg en litt grovere variant uten å gå på bekostning av smaken. Forslag til hva jeg kan erstatte noe av hvetemele med? 3/4 grovt på grovhetsskalaen er mer enn nok. Ta en god slump havre oppi - det er godt 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 OK lagde sånne matmuffins igår med skinke osv. oppi. Det ble veldig godt da Kunne godt tenkt meg en litt grovere variant uten å gå på bekostning av smaken. Forslag til hva jeg kan erstatte noe av hvetemele med? 3/4 grovt på grovhetsskalaen er mer enn nok. Grovere mel, grov rug eller spelt kanskje? Frø av forskjellige slag? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289011 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Ikke grovt ville jeg si. Jeg blander halvt om halvt med grovbakst (som også inneholder mye hvetemel) og hvetemel til både vafler og pizzabunn jeg. Til brød bruker jeg 1,5 liter veske (kun vann eller halvt om halvt med surmelk og vann), 1 pakke tørrgjær, en skvett olje, et par teskjeer salt, en raus teskje honning, en neve Bjørns havregryn,+ en dæsj sesamfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og linfrø. Deretter heller jeg i en øse (kanskje en dl?) hvetemel, før jeg tykner deigen med like deler fiberbakst og grovbakst. Blir tre saftige gode brød 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289084 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sangsol Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Jeg bruker ca 1 kg grovmalt rug, 3-4 dl finmalt rug, 4-5 dl havrekli/havre, par dl linfrø og et par dl solsikkefrø. Tilsetter litt hvetegluten som er kjøpt på helsekost. Gjær, vann og 3-4 ss olivenolje. Inspirert av en oppskrift av Lindberg Brødet blir meget mettende. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289106 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 19. januar 2012 Del Skrevet 19. januar 2012 Kneip-grovt, kanskje? Og det er for meg et sted midt mellom loff og helt grovt brød. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 19. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 19. januar 2012 Grovere mel, grov rug eller spelt kanskje? Frø av forskjellige slag? Nå ser jeg at det har kommet et fullkornshvetemel på markedet som er 3/4 på grovhetsskalaen. Dette må da være sunt og mettende? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289348 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. januar 2012 Del Skrevet 20. januar 2012 Nå ser jeg at det har kommet et fullkornshvetemel på markedet som er 3/4 på grovhetsskalaen. Dette må da være sunt og mettende? Hvetemel er det minst sunne melet så et brød med så lite hvetemel som mulig er det beste. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 20. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 20. januar 2012 Hvetemel er det minst sunne melet så et brød med så lite hvetemel som mulig er det beste. Selvom det er fullkornshvetemel? En blanding av fullkornshvetemel og sammalt hvete fin kan da ikke vært så ille? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289481 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. januar 2012 Del Skrevet 20. januar 2012 Selvom det er fullkornshvetemel? En blanding av fullkornshvetemel og sammalt hvete fin kan da ikke vært så ille? Jeg ville heller brukt havremel eller rugmel og så lite hvetemel som mulig, begge de to sortene gir saftig og god bakst. ) Det er også diskusjoner om hvorvidt gluten er sunt for oss og hvete inneholder mye gluten, havre inneholder fint lite og mange med cøliaki kan spise noe havremel. Rug inneholder gluten. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289485 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 20. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 20. januar 2012 Jeg ville heller brukt havremel eller rugmel og så lite hvetemel som mulig, begge de to sortene gir saftig og god bakst. ) Det er også diskusjoner om hvorvidt gluten er sunt for oss og hvete inneholder mye gluten, havre inneholder fint lite og mange med cøliaki kan spise noe havremel. Rug inneholder gluten. Ja havrebrød er veldig godt syns jeg. Men kan ikke se at de selger havremel i butikken? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289532 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 20. januar 2012 Del Skrevet 20. januar 2012 Ja havrebrød er veldig godt syns jeg. Men kan ikke se at de selger havremel i butikken? Joda, de selger havremel - posen likner på havregrynposen (bi kjøpte feil en gang). Men jeg bruker havregryn - synes det er veldig godt i rundtstykker (og evt brød, ikke så iofte jeg baker brød). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289533 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 20. januar 2012 Del Skrevet 20. januar 2012 Ja havrebrød er veldig godt syns jeg. Men kan ikke se at de selger havremel i butikken? Joda, det står gjerne sammen med havregrynene i en pose som er til forveksling lik, altså gul. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289556 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 20. januar 2012 Del Skrevet 20. januar 2012 Ikke særlig grovt. Omtrent som kneipbrød - som definitivt ikke er et grovt brød. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289606 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 20. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 20. januar 2012 Joda, det står gjerne sammen med havregrynene i en pose som er til forveksling lik, altså gul. Ok ikke rart jeg ikke fant det. Da skal jeg prøve å blande fullkornshvetemel 50/50 med havremel istedet. Eller tror dere det blir godt med 50/50 havremel og sammalt hvete fin? Står fin og grov bare for hvordan melet er malt? Eller er den grove typen faktisk grovere også? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/#findComment-3289638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.