Lillemus Skrevet 20. januar 2012 Del Skrevet 20. januar 2012 Ok ikke rart jeg ikke fant det. Da skal jeg prøve å blande fullkornshvetemel 50/50 med havremel istedet. Eller tror dere det blir godt med 50/50 havremel og sammalt hvete fin? Står fin og grov bare for hvordan melet er malt? Eller er den grove typen faktisk grovere også? ''Eller tror dere det blir godt med 50/50 havremel og sammalt hvete fin?'' Det tror jeg, men det kan kanskje bli litt "ryent" om du dropper vanlig hvetemel helt? ''Står fin og grov bare for hvordan melet er malt? Eller er den grove typen faktisk grovere også?'' Jeg trodde at jo mer grovmalt det er jo grovere er det - hvordan er ellers grovhetsgraden målt? *blånn* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/page/2/#findComment-3289661 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 20. januar 2012 Del Skrevet 20. januar 2012 Ok ikke rart jeg ikke fant det. Da skal jeg prøve å blande fullkornshvetemel 50/50 med havremel istedet. Eller tror dere det blir godt med 50/50 havremel og sammalt hvete fin? Står fin og grov bare for hvordan melet er malt? Eller er den grove typen faktisk grovere også? Tror det blir litt tungt og kompakt dersom du dropper vanlig hvetemel (siktet) helt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/page/2/#findComment-3289826 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 21. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 21. januar 2012 ''Eller tror dere det blir godt med 50/50 havremel og sammalt hvete fin?'' Det tror jeg, men det kan kanskje bli litt "ryent" om du dropper vanlig hvetemel helt? ''Står fin og grov bare for hvordan melet er malt? Eller er den grove typen faktisk grovere også?'' Jeg trodde at jo mer grovmalt det er jo grovere er det - hvordan er ellers grovhetsgraden målt? *blånn* Har nå fått klarhet i dette. Og sammalt hvete fin og sammalt hvete grov er helt like, forskjellen er bare at den ene er grovere malt. Men næringsstoffene i de 2 er helt like. Grovt brød betyr at hele kornet er brukt, uavhengig av hvordan det er malt. I sammalt og fullkorn brukes hele kornet, mens i hvetemel og rugmel bl.a. brukes kun kjernen og brødet blir fint. Baker man et brød med 100% sammalt hvete karakteriseres nok brødet som grovt, selvom hvete nødvendigvis ikke er så "sunt" 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375016-hvor-grovt-br%C3%B8d-blir-dette/page/2/#findComment-3290089 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.