Gå til innhold

Syk av lettbrus


Anbefalte innlegg

Gjest Hulderen

Jeg er ikke "nødt" til å tro på noe som helst.

Jeg forholder meg til vitenskapelige undersøkelser, samt at millioner på millioner av mennesker inntar aspartam daglig uten at de utvikler en ekstra arm, kreft, blir lyselilla eller annet av den grunn.

Skulle de samme ha drukket tilsvarende i sukker ville mange av dem nå vært så overvektige at de ville dødd.

Det er mange vitenskapelige undersøkelser som viser at asparsam fører til sykdommer, deriblant kreft. Du har garantert googlet det, så hvorfor hevder du at det ikke er sånn?

Fortsetter under...

  • Svar 68
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Sør

    22

  • Katt-ja

    4

  • Tonette

    3

  • zellica

    2

Mest aktive i denne tråden

''samt at millioner på millioner av mennesker inntar aspartam daglig uten at de utvikler en ekstra arm, kreft, blir lyselilla eller annet av den grunn.''

Men det er jo - i takt med inntoget av diverse kunstige stoffer - blitt utrolig mye mer allergier og utmattelse og diagnoser man ikke så så mye av før. Også kreft har vel økt en del? Et eller annet med vår moderne livsførsel bidrar til dette. Jeg synes i alle fall det er greit å holde seg unna så mye som mulig av de nye, kunstige stoffene.

Man skal ikke langt tilbake før forventet levealder var 40 år, og svært mange av de som nå er syke ville vært døde.

Ja, jeg er enig i at man ser sykdommer osv. som man ikke så før, men det er ikke derved sagt at "alt nytt er farlig". Man må sjekke hva det er som ev. er farlig.

Det vi VET er at sukker fører til overvekt, som fører til dødsfall. Selvsagt ikke bare "litt sukker", men poenget er jo at de aller aller fleste i Norge inntar for mye sukker. Derfor er det greit at noe av det blir erstattet av kunstige søtemidler, så lenge man er trygg på at de er sikre.

Aspartam har blitt brukt i flere årtier, av millioner på millioner av mennesker. Hvis det hadde vært farlig (slik røyking er), så ville man ha funnet sykdommer som kun de som drikker lettbrus får. Det har man ikke.

Med vennlig hilsen

Det er mange vitenskapelige undersøkelser som viser at asparsam fører til sykdommer, deriblant kreft. Du har garantert googlet det, så hvorfor hevder du at det ikke er sånn?

Fra FDA:

''FDA calls aspartame, sold under trade names such as NutraSweet and Equal, one of the most thoroughly tested and studied food additives the agency has ever approved. The agency says the more than 100 toxicological and clinical studies it has reviewed confirm that aspartame is safe for the general population.''

''Approved in 1981, aspartame is 180 times sweeter than sugar. It is used in products such as beverages, breakfast cereals, desserts, and chewing gum, and also as a tabletop sweetener. In 1996, a study raised the issue that aspartame consumption may be related to an increase in brain tumors following FDA's approval of the sweetener in 1981. But analysis of the National Cancer Institute's database on cancer incidence showed that cases of brain cancers began increasing in 1973--well before aspartame was approved--and continued to increase through 1985. In recent years, brain tumor frequency has actually decreased slightly. NCI currently is studying aspartame and other dietary factors as part of a larger study of adult brain cancer.''

Og fra Wiki (som linker videre):

''Aspartame has been found to be safe for human consumption by more than ninety countries worldwide, with FDA officials describing aspartame as "one of the most thoroughly tested and studied food additives the agency has ever approved" and its safety as "clear cut".''

Klar tale!

Gjest Psyk av alt

Fra FDA:

''FDA calls aspartame, sold under trade names such as NutraSweet and Equal, one of the most thoroughly tested and studied food additives the agency has ever approved. The agency says the more than 100 toxicological and clinical studies it has reviewed confirm that aspartame is safe for the general population.''

''Approved in 1981, aspartame is 180 times sweeter than sugar. It is used in products such as beverages, breakfast cereals, desserts, and chewing gum, and also as a tabletop sweetener. In 1996, a study raised the issue that aspartame consumption may be related to an increase in brain tumors following FDA's approval of the sweetener in 1981. But analysis of the National Cancer Institute's database on cancer incidence showed that cases of brain cancers began increasing in 1973--well before aspartame was approved--and continued to increase through 1985. In recent years, brain tumor frequency has actually decreased slightly. NCI currently is studying aspartame and other dietary factors as part of a larger study of adult brain cancer.''

Og fra Wiki (som linker videre):

''Aspartame has been found to be safe for human consumption by more than ninety countries worldwide, with FDA officials describing aspartame as "one of the most thoroughly tested and studied food additives the agency has ever approved" and its safety as "clear cut".''

Klar tale!

Det var da enda godt! Jeg er storkonsumer av Cola Zero.

Begynte å bli nervøs når jeg leste tråden. Før du svarte.

Gjest Psyk av alt

Som de fleste andre ting er moderasjon en fin ting, men det er nok verre å drikke tilsvarende mengder sukkerholdig brus.

Med vennlig hilsen

Ja, alt med måte. Drikker nok litt for mye brus, men er enig med deg, det hadde vært værre om det hadde vært sukkerbrus.

Annonse

Som de fleste andre ting er moderasjon en fin ting, men det er nok verre å drikke tilsvarende mengder sukkerholdig brus.

Med vennlig hilsen

'' men det er nok verre å drikke tilsvarende mengder sukkerholdig brus.''

Noe av problemet med de kunstige søtstoffene er at man kan innta store mengder uten å være redd for å legge på seg eller få dårlige tenner. Ergo inntar de fleste mer lettbrus/lettpastiller etc enn de ville gjort med de sukkerholdige produktene.

'' men det er nok verre å drikke tilsvarende mengder sukkerholdig brus.''

Noe av problemet med de kunstige søtstoffene er at man kan innta store mengder uten å være redd for å legge på seg eller få dårlige tenner. Ergo inntar de fleste mer lettbrus/lettpastiller etc enn de ville gjort med de sukkerholdige produktene.

Hei,

Tja - det er jo veldig mange som drikker alt for mye sukkerholdig brus, og det VET man er skadelig, for mange stopper jo ikke.

Mekanismen du snakker om er et interessant poeng, men jeg tror ikke at det er så mange som drikker sååå mye brus hver dag, og kun gjør de fordi det ikke er sukkerholdig.

Med vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...