Gjest sulten men lei? Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Nå har det vært en del om pålegg... nå lurer jeg på hva dere liker å ha til middag? Jeg har ikke noen absolutte favoritter for tida, rett og slett fordi jeg er litt matlei... kanskje litt derfor jeg starter denne tråden - i håp om å få noen ideer Trenger ikke være avanserte franske retter dere disker opp med asså, norsk husmannskost holder i plenty Jeg kan for øvrig nevne at jeg har alltid vært veldig glad i brennsnut (kjøttsuppe), potetball (kumle/klubb), spaghetti med kjøttsaus, hjemmelaget pizza med kjøttdeig, taco (men dritlei), kjøttkaker i brun saus, pannekaker med bacon og blåbærsylte (samt et lite dryss sukker), svinesteik med brun sjy og tilbehør, koteletter med poteter, gulrøtter og sjy... mmmmm ble nesten litt sulten jeg nå. Koteletter blir jeg visst aldri lei av... Hva liker dere best av svinekoteletter, sommerkoteletter, nakkekoteletter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sangsol Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Kjøttsuppe (synlig fett skjært bort fra kjøttet) Taco (karbonadedeig- ikke kjøttdeig) Ovnsbakt laks på grønnsaksseng Risgrøt Hjemmelaget pizza (karbonadedeig, halvgrov bunn, mye grønnsaker) stekt eller kokt torsk + kokte grønnsaker stekt kalkunfilet/kyllingfilet servert med stekte grønnsaker og saus stekt ørretfilet (på stekepanna) m/stekte grønnsaker. Ovnsstekte koteletter (nakke-) m/ tilbehør (potet/grønnsaker/ertestuing/surkål) Det er vel disse tingene vi spiser oftest. Det hender vi lager steik, griller mat (sommertid), lager pannekaker eller tomatsuppe med egg til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290609 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pilka Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Jeg er glad i lam i alle varianter, men vil helst spise mest mulig fisk i hverdagen. Kylling spiser jeg en del av også og da gjerne woket. Ovnsbakt fisk med mye grønnsaker er godt. Kokt laks med poteter, agurk og rømme. Fisk stekt i litt olje m.karri, løk og epler, og poteter eller ris til. I dag skal jeg lage laks og brokkoli ovnsbakt i form. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290611 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Fra en gammel tråd her på dol: http://doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=3530339 Jeg tyr ofte til hjemmelaga pølselapskaus for tida: 2 gulrøtter og 1/4 kålrot i litt store terninger kokes i ca 10 min. 1 persillerot, 4 store poteter og en purre (også i litt store biter) tilsettes sammen med evt litt mer vann og en buljongterning. Kokes til grønnsakene er møre, og så tilsettes pølsebiter (jeg pleier å bruke sånne magre fra Gilde) til slutt, rett før servering. Godt og sunt, og laget på under en halvtime. Kan lage det med salt kjøtt også, da må kjøttet koke fra begynnelsen, og skummes før grønnsakene tilsettes. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
meg__123! Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 stek kyllingbiter og hell over burritos pulver og 1-2 beger creme fresh, kok opp. Legg paprika, agurk, løk , mais, hvitløk i chilimarinade, avokado på en tortillalefse og ta kyllingen over.... NAM.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290765 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tatjana Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 En favoritt hjemme hos oss er elghakk. Det er godt og lettvint. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290775 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest luftslott Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Dagens enkle søndagsmiddag: Svinekoteletter stekt i ovn, med ris, soppstuing og en god salat. Kjapt og godt. Dessert: nybakte boller med sjokoladebiter. Ellers er jeg veldig glad i alle ovnsretter, de lager seg selv mens jeg gjør andre ting. Alle slags typer kjøtt eller fisk kan brukes, på en seng av grønnsaker eller langtidsstekt i gryte eller form. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290839 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Fra en gammel tråd her på dol: http://doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=3530339 Jeg tyr ofte til hjemmelaga pølselapskaus for tida: 2 gulrøtter og 1/4 kålrot i litt store terninger kokes i ca 10 min. 1 persillerot, 4 store poteter og en purre (også i litt store biter) tilsettes sammen med evt litt mer vann og en buljongterning. Kokes til grønnsakene er møre, og så tilsettes pølsebiter (jeg pleier å bruke sånne magre fra Gilde) til slutt, rett før servering. Godt og sunt, og laget på under en halvtime. Kan lage det med salt kjøtt også, da må kjøttet koke fra begynnelsen, og skummes før grønnsakene tilsettes. Beklager at jeg henger meg litt mye på deg akkurat nå, du trenger ikke svare, bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat? Jeg har blitt så flink til å lage middag i det siste, og tester ut litt forskjellig mat som ikke koster så mye. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Beklager at jeg henger meg litt mye på deg akkurat nå, du trenger ikke svare, bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat? Jeg har blitt så flink til å lage middag i det siste, og tester ut litt forskjellig mat som ikke koster så mye. Jeg lager Tom Kah Gai som er ganske lik denne oppskrifta, jeg bruker grønne bønner og litt sopp i tillegg: http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk Anbefaler alle jeg kjenner å investere i Familiekokeboka av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal. Den er et kjempefint oppslagsverk og har utrolig gode oppskrifter. Jeg har tilgode å lage noe som feiler fra den, og jeg har brukt den kjempemasse! Enkelte bokhandlere har den på kampanjepris nå til 199,- Jeg pleier forresten å lage en green curry fra den boka som er kjempegod! http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4423609&rom=MP&gclid=CIuln42i5K0CFdAvmAodDA5DOQ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290850 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Jeg lager Tom Kah Gai som er ganske lik denne oppskrifta, jeg bruker grønne bønner og litt sopp i tillegg: http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk Anbefaler alle jeg kjenner å investere i Familiekokeboka av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal. Den er et kjempefint oppslagsverk og har utrolig gode oppskrifter. Jeg har tilgode å lage noe som feiler fra den, og jeg har brukt den kjempemasse! Enkelte bokhandlere har den på kampanjepris nå til 199,- Jeg pleier forresten å lage en green curry fra den boka som er kjempegod! http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4423609&rom=MP&gclid=CIuln42i5K0CFdAvmAodDA5DOQ Tusen hjertelig, da er begge innleggene dine Worda, så blir de ikke borte. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290861 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Beklager at jeg henger meg litt mye på deg akkurat nå, du trenger ikke svare, bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat? Jeg har blitt så flink til å lage middag i det siste, og tester ut litt forskjellig mat som ikke koster så mye. ''bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat?'' *stuper inn i tråden uten at jeg har blitt spurt* Denne suppa er vanvittig god! Om den er spesielt thailandsk aner jeg ikke, men den heter i alle fall Thai-suppe: 400 g kjøttdeig (går fint med finkuttet kylling også, men den må krydres godt under steking) 1 løk 1 rød paprika 1 chili 2 ts karri 1 beger creme fraiche 1 boks kokosmelk 2 ts rød karripasta 2 ss kalvefond / kjøttfond / kyllingfond 3 ts gurkemeie 1 lime salt og pepper Finhakk løk, paprika og chili og stek kjøttdeigen (eller kyllingen) sammen med dette og karrien. Hell det over i en gryte og ha i creme fraiche og kokosmelk og rør godt. Ha i karripasta, kalvefond, gurkemeie, revet limeskall og saft av en lime. La det småkoke i 10-15 min og smak til med salt og pepper. Vær gjerne litt forsiktig med karripastaen (jeg har oppi bare 1 ts) for den er sterk! Server suppen med godt brød med smør på. Himmelsk!!! Egner seg godt til frysing og varming i micro også. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290864 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Tusen hjertelig, da er begge innleggene dine Worda, så blir de ikke borte. Da postes oppskrifta her, til glede for nye lesere, og etter oppfordring fra annegunn: 650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer. Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme. Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o) Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende. Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere. Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking. Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290865 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Da postes oppskrifta her, til glede for nye lesere, og etter oppfordring fra annegunn: 650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer. Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme. Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o) Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende. Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere. Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking. Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod. Men en spiseskje sukker?? Det skal da ikke være mer enn en teskje? Hmmm... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290866 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Men en spiseskje sukker?? Det skal da ikke være mer enn en teskje? Hmmm... Når en pepperkakebaker baker pepperbakekaker tar han først en.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290868 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 ''bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat?'' *stuper inn i tråden uten at jeg har blitt spurt* Denne suppa er vanvittig god! Om den er spesielt thailandsk aner jeg ikke, men den heter i alle fall Thai-suppe: 400 g kjøttdeig (går fint med finkuttet kylling også, men den må krydres godt under steking) 1 løk 1 rød paprika 1 chili 2 ts karri 1 beger creme fraiche 1 boks kokosmelk 2 ts rød karripasta 2 ss kalvefond / kjøttfond / kyllingfond 3 ts gurkemeie 1 lime salt og pepper Finhakk løk, paprika og chili og stek kjøttdeigen (eller kyllingen) sammen med dette og karrien. Hell det over i en gryte og ha i creme fraiche og kokosmelk og rør godt. Ha i karripasta, kalvefond, gurkemeie, revet limeskall og saft av en lime. La det småkoke i 10-15 min og smak til med salt og pepper. Vær gjerne litt forsiktig med karripastaen (jeg har oppi bare 1 ts) for den er sterk! Server suppen med godt brød med smør på. Himmelsk!!! Egner seg godt til frysing og varming i micro også. ) Takk! Hva er kalvefond / kjøttfond / kyllingfond og kan man bruke noe annet en gurkemeie? Jeg lurer også på hvordan man skal få kokosmelk til å unngå å klumpe seg. Lagde noe med kokosmelk i helga som jeg kokte opp, og det ble mange små klumper av melka. Det så ikke deliktat ut. Så jeg lurer på om den bør has i helt til slutt eller hur? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290869 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Når en pepperkakebaker baker pepperbakekaker tar han først en.... Har noen Gymbucks jeg tenkte å bruke i kveld, glemte det på torsdag. Skal du ha noe? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290872 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Takk! Hva er kalvefond / kjøttfond / kyllingfond og kan man bruke noe annet en gurkemeie? Jeg lurer også på hvordan man skal få kokosmelk til å unngå å klumpe seg. Lagde noe med kokosmelk i helga som jeg kokte opp, og det ble mange små klumper av melka. Det så ikke deliktat ut. Så jeg lurer på om den bør has i helt til slutt eller hur? Jeg har god erfaring med å ta i kokosfettet fra boksen først, la det smelte under omrøring, og så ha i resten av kokosmelka og koke opp. Du må gjøre dette tidlig, ikke til slutt i prosessen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290874 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Har noen Gymbucks jeg tenkte å bruke i kveld, glemte det på torsdag. Skal du ha noe? Skal ikke annegunn til USA om noen få uker? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Skal ikke annegunn til USA om noen få uker? Har ikke flyfly gullfiskhukommelse? Har ikke flyfly dessuten 75 + 50 Gymbucks...? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290876 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 22. januar 2012 Del Skrevet 22. januar 2012 Har ikke flyfly gullfiskhukommelse? Har ikke flyfly dessuten 75 + 50 Gymbucks...? Du har vært iherdig, skjønner jeg, jeg har ingen.... Hvor mye har du i kurven, da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290883 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.