Gå til innhold

Favorittmiddag?


Anbefalte innlegg

Gjest sulten men lei?

Nå har det vært en del om pålegg...

nå lurer jeg på hva dere liker å ha til middag?

Jeg har ikke noen absolutte favoritter for tida, rett og slett fordi jeg er litt matlei... kanskje litt derfor jeg starter denne tråden - i håp om å få noen ideer :)

Trenger ikke være avanserte franske retter dere disker opp med asså,

norsk husmannskost holder i plenty :)

Jeg kan for øvrig nevne at jeg har alltid vært veldig glad i brennsnut (kjøttsuppe),

potetball (kumle/klubb), spaghetti med kjøttsaus, hjemmelaget pizza med kjøttdeig,

taco (men dritlei), kjøttkaker i brun saus, pannekaker med bacon og blåbærsylte (samt et lite dryss sukker), svinesteik med brun sjy og tilbehør, koteletter med poteter, gulrøtter og sjy... mmmmm ble nesten litt sulten jeg nå.

Koteletter blir jeg visst aldri lei av... Hva liker dere best av svinekoteletter, sommerkoteletter, nakkekoteletter?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest sangsol

Kjøttsuppe (synlig fett skjært bort fra kjøttet)

Taco (karbonadedeig- ikke kjøttdeig)

Ovnsbakt laks på grønnsaksseng

Risgrøt

Hjemmelaget pizza (karbonadedeig, halvgrov bunn, mye grønnsaker)

stekt eller kokt torsk + kokte grønnsaker

stekt kalkunfilet/kyllingfilet servert med stekte grønnsaker og saus

stekt ørretfilet (på stekepanna) m/stekte grønnsaker.

Ovnsstekte koteletter (nakke-) m/ tilbehør (potet/grønnsaker/ertestuing/surkål)

Det er vel disse tingene vi spiser oftest. Det hender vi lager steik, griller mat (sommertid), lager pannekaker eller tomatsuppe med egg til.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290609
Del på andre sider

Jeg er glad i lam i alle varianter, men vil helst spise mest mulig fisk i hverdagen. Kylling spiser jeg en del av også og da gjerne woket. Ovnsbakt fisk med mye grønnsaker er godt. Kokt laks med poteter, agurk og rømme. Fisk stekt i litt olje m.karri, løk og epler, og poteter eller ris til. I dag skal jeg lage laks og brokkoli ovnsbakt i form.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290611
Del på andre sider

Fra en gammel tråd her på dol:

http://doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=3530339

Jeg tyr ofte til hjemmelaga pølselapskaus for tida: 2 gulrøtter og 1/4 kålrot i litt store terninger kokes i ca 10 min. 1 persillerot, 4 store poteter og en purre (også i litt store biter) tilsettes sammen med evt litt mer vann og en buljongterning. Kokes til grønnsakene er møre, og så tilsettes pølsebiter (jeg pleier å bruke sånne magre fra Gilde) til slutt, rett før servering.

Godt og sunt, og laget på under en halvtime. Kan lage det med salt kjøtt også, da må kjøttet koke fra begynnelsen, og skummes før grønnsakene tilsettes.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290612
Del på andre sider

Annonse

Gjest luftslott

Dagens enkle søndagsmiddag: Svinekoteletter stekt i ovn, med ris, soppstuing og en god salat. Kjapt og godt. Dessert: nybakte boller med sjokoladebiter.

Ellers er jeg veldig glad i alle ovnsretter, de lager seg selv mens jeg gjør andre ting. Alle slags typer kjøtt eller fisk kan brukes, på en seng av grønnsaker eller langtidsstekt i gryte eller form.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290839
Del på andre sider

Fra en gammel tråd her på dol:

http://doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=3530339

Jeg tyr ofte til hjemmelaga pølselapskaus for tida: 2 gulrøtter og 1/4 kålrot i litt store terninger kokes i ca 10 min. 1 persillerot, 4 store poteter og en purre (også i litt store biter) tilsettes sammen med evt litt mer vann og en buljongterning. Kokes til grønnsakene er møre, og så tilsettes pølsebiter (jeg pleier å bruke sånne magre fra Gilde) til slutt, rett før servering.

Godt og sunt, og laget på under en halvtime. Kan lage det med salt kjøtt også, da må kjøttet koke fra begynnelsen, og skummes før grønnsakene tilsettes.

Beklager at jeg henger meg litt mye på deg akkurat nå, du trenger ikke svare,

bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat? Jeg har blitt så flink til å lage middag i det siste, og tester ut litt forskjellig mat som ikke koster så mye.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290840
Del på andre sider

Beklager at jeg henger meg litt mye på deg akkurat nå, du trenger ikke svare,

bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat? Jeg har blitt så flink til å lage middag i det siste, og tester ut litt forskjellig mat som ikke koster så mye.

Jeg lager Tom Kah Gai som er ganske lik denne oppskrifta, jeg bruker grønne bønner og litt sopp i tillegg:

http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk

Anbefaler alle jeg kjenner å investere i Familiekokeboka av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal. Den er et kjempefint oppslagsverk og har utrolig gode oppskrifter. Jeg har tilgode å lage noe som feiler fra den, og jeg har brukt den kjempemasse! Enkelte bokhandlere har den på kampanjepris nå til 199,-

Jeg pleier forresten å lage en green curry fra den boka som er kjempegod!

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4423609&rom=MP&gclid=CIuln42i5K0CFdAvmAodDA5DOQ

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290850
Del på andre sider

Jeg lager Tom Kah Gai som er ganske lik denne oppskrifta, jeg bruker grønne bønner og litt sopp i tillegg:

http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk

Anbefaler alle jeg kjenner å investere i Familiekokeboka av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal. Den er et kjempefint oppslagsverk og har utrolig gode oppskrifter. Jeg har tilgode å lage noe som feiler fra den, og jeg har brukt den kjempemasse! Enkelte bokhandlere har den på kampanjepris nå til 199,-

Jeg pleier forresten å lage en green curry fra den boka som er kjempegod!

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4423609&rom=MP&gclid=CIuln42i5K0CFdAvmAodDA5DOQ

Tusen hjertelig, da er begge innleggene dine Worda, så blir de ikke borte.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290861
Del på andre sider

Beklager at jeg henger meg litt mye på deg akkurat nå, du trenger ikke svare,

bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat? Jeg har blitt så flink til å lage middag i det siste, og tester ut litt forskjellig mat som ikke koster så mye.

''bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat?''

*stuper inn i tråden uten at jeg har blitt spurt*

Denne suppa er vanvittig god! Om den er spesielt thailandsk aner jeg ikke, men den heter i alle fall Thai-suppe:

400 g kjøttdeig (går fint med finkuttet kylling også, men den må krydres godt under steking)

1 løk

1 rød paprika

1 chili

2 ts karri

1 beger creme fraiche

1 boks kokosmelk

2 ts rød karripasta

2 ss kalvefond / kjøttfond / kyllingfond

3 ts gurkemeie

1 lime

salt og pepper

Finhakk løk, paprika og chili og stek kjøttdeigen (eller kyllingen) sammen med dette og karrien. Hell det over i en gryte og ha i creme fraiche og kokosmelk og rør godt. Ha i karripasta, kalvefond, gurkemeie, revet limeskall og saft av en lime. La det småkoke i 10-15 min og smak til med salt og pepper. Vær gjerne litt forsiktig med karripastaen (jeg har oppi bare 1 ts) for den er sterk!

Server suppen med godt brød med smør på. Himmelsk!!!

Egner seg godt til frysing og varming i micro også. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290864
Del på andre sider

Tusen hjertelig, da er begge innleggene dine Worda, så blir de ikke borte.

Da postes oppskrifta her, til glede for nye lesere, og etter oppfordring fra annegunn:

650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer.

Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme.

Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o)

Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende.

Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere.

Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking.

Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290865
Del på andre sider

Da postes oppskrifta her, til glede for nye lesere, og etter oppfordring fra annegunn:

650 g hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ts salt blandes sammen. Tilsett 6 dl 37 grader vann og tilslutt 3 ss olivenolje. Deigen kan virke litt klissete, men det er bare sånn! Sett den til heving i kjøleskap i tre timer, gjerne mer.

Kjevle den ut med MASSE mel over og under. Ha steikeplatene i ovnen mens du jobber med deigen, slik at de blir glovarme.

Lemp bunnen over på plata, smør på Dolmio pastasaus, så mye du føler for. (kjøkkensjef-naboen pleier gjerne å koke den en stund sammen med ekstra hvitløk og masse greier jeg ikke veit hva er, men jeg bruker bare sausen, siden jeg veit at den er amme-vennlig for meg! ;o)

Oppå sausen slenger du på revet ost. Jeg pleier å bruke en 50-50 blanding av Norvegia og Mozarella, men ta gjerne det du har liggende.

Steik pizzaene på 250 grader, jeg veit dessverre ikke hvor lenge. For å finne ut om den er ferdig, bruk en steikespade og stikk under pizzaen. Den skal ikke "henge og slenge", men være litt stiv, hvis du skjønner hva jeg mener. Når den tas ut av ovnen, legger du på strimler av Parmaskinke og hiver bittelitt olivenolje over. Ruccola salat er også godt sammen med Parmaskinke, og oliven også, hvis du liker det. Litt salt over forsterker smaken ytterligere.

Jeg lager den noen ganger med vanlig kokt skinke, eller peperoni også. Da legger du skinka oppå osten før steiking.

Deigen lar seg kjevle veldig tynn. Hvor tynn du vil ha den, bestemmer du sjøl, men jeg pleier å få 4-5 pizzaer ut av denne deigen. Det går gjerne mye av den! ;o) Lagde den til 4 voksne i går, og da forsvant alle fire pizzaene. *s* Dersom du ikke bruker opp all deigen, kan du gjerne sette den i kjøpeskapet og lage pizza dagen etter også. ;o) Prinsippet med sånn pizza er at man skal kunne bruke ting man har liggende, så jeg testa den ut med salamirester en gang, og den blei knallgod.

Men en spiseskje sukker?? Det skal da ikke være mer enn en teskje?

Hmmm...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290866
Del på andre sider

Annonse

''bare lurte på om du har noen gode, enkle oppskrifter på thai mat?''

*stuper inn i tråden uten at jeg har blitt spurt*

Denne suppa er vanvittig god! Om den er spesielt thailandsk aner jeg ikke, men den heter i alle fall Thai-suppe:

400 g kjøttdeig (går fint med finkuttet kylling også, men den må krydres godt under steking)

1 løk

1 rød paprika

1 chili

2 ts karri

1 beger creme fraiche

1 boks kokosmelk

2 ts rød karripasta

2 ss kalvefond / kjøttfond / kyllingfond

3 ts gurkemeie

1 lime

salt og pepper

Finhakk løk, paprika og chili og stek kjøttdeigen (eller kyllingen) sammen med dette og karrien. Hell det over i en gryte og ha i creme fraiche og kokosmelk og rør godt. Ha i karripasta, kalvefond, gurkemeie, revet limeskall og saft av en lime. La det småkoke i 10-15 min og smak til med salt og pepper. Vær gjerne litt forsiktig med karripastaen (jeg har oppi bare 1 ts) for den er sterk!

Server suppen med godt brød med smør på. Himmelsk!!!

Egner seg godt til frysing og varming i micro også. :o)

Takk!

Hva er kalvefond / kjøttfond / kyllingfond og kan man bruke noe annet en gurkemeie?

Jeg lurer også på hvordan man skal få kokosmelk til å unngå å klumpe seg. Lagde noe med kokosmelk i helga som jeg kokte opp, og det ble mange små klumper av melka. Det så ikke deliktat ut. Så jeg lurer på om den bør has i helt til slutt eller hur?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290869
Del på andre sider

Takk!

Hva er kalvefond / kjøttfond / kyllingfond og kan man bruke noe annet en gurkemeie?

Jeg lurer også på hvordan man skal få kokosmelk til å unngå å klumpe seg. Lagde noe med kokosmelk i helga som jeg kokte opp, og det ble mange små klumper av melka. Det så ikke deliktat ut. Så jeg lurer på om den bør has i helt til slutt eller hur?

Jeg har god erfaring med å ta i kokosfettet fra boksen først, la det smelte under omrøring, og så ha i resten av kokosmelka og koke opp.

Du må gjøre dette tidlig, ikke til slutt i prosessen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/375107-favorittmiddag/#findComment-3290874
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...