Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Det er ingen forskjell. Pure er bare et utslag av matjåleriet som har inntatt landet vårt, og som kokker foretrekker å kalle det:-) 0 Siter
Gjest I.Kokken Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Stor forskjell. Mosingen. Purè er svært finmalt/blendet. Mos er mer rustikk. 0 Siter
Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Stor forskjell. Mosingen. Purè er svært finmalt/blendet. Mos er mer rustikk. Det stemmer ikke med det en av våre mesterkokker sa på tv. Husker ikke om det var Hellstrøm, eller en av de andre. Hvor finmost stappen/mosen/pureen blir avhenger mest av alt av potettypen man bruker. 0 Siter
Gjest Psyk av alt Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Pure er mer flytende, altså har løsere konsistens, enn potetmos. 0 Siter
Gjest I.Kokken Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Det stemmer ikke med det en av våre mesterkokker sa på tv. Husker ikke om det var Hellstrøm, eller en av de andre. Hvor finmost stappen/mosen/pureen blir avhenger mest av alt av potettypen man bruker. Det er ingen motsetning til det jeg skrev. Når det gjelder purè så er dette langt mer finmalt/blendet enn mos. Mos er på en måte mer "hjemmelaget" (nå snakker jeg ikke om kvalitet begge deler er fantastiske). Mos og stappe er tykt, mer struktur. For å si det kort. Poteter er en hel vitenskap. 0 Siter
Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Pure er mer flytende, altså har løsere konsistens, enn potetmos. ''Potetstappe, potetkrem, potetmos eller potetpuré. Kjært barn har mange navn'' http://www.nrk.no/mat/1.6545362 0 Siter
Gjest Psyk av alt Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 ''Potetstappe, potetkrem, potetmos eller potetpuré. Kjært barn har mange navn'' http://www.nrk.no/mat/1.6545362 Når jeg lager potetmos er det med melk og minimalt med smør.Pure lager jeg med fløte og masse, masse smør. Den er mer flytende. 0 Siter
Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Det er ingen motsetning til det jeg skrev. Når det gjelder purè så er dette langt mer finmalt/blendet enn mos. Mos er på en måte mer "hjemmelaget" (nå snakker jeg ikke om kvalitet begge deler er fantastiske). Mos og stappe er tykt, mer struktur. For å si det kort. Poteter er en hel vitenskap. Når jeg lager potet...., så blir den forskjellig fra gang til gang. Og det som er mest avgjørende er hvilket potetslag jeg bruker, og hvor mye melk jeg tilfører. Jeg liker best potet...av Beate-poteter, da de tåler mye veske og mosing før den blir tyntflytende og finmost. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Er ikke puré litt tynnere enn mos, tro? 0 Siter
Gjest I.Kokken Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Når jeg lager potet...., så blir den forskjellig fra gang til gang. Og det som er mest avgjørende er hvilket potetslag jeg bruker, og hvor mye melk jeg tilfører. Jeg liker best potet...av Beate-poteter, da de tåler mye veske og mosing før den blir tyntflytende og finmost. Helt korrekt. Noen fungerer bedre i gratenger, noen til mos, osv. Men åpoenget er at purè og mos(generelt) er helt ulikt. 0 Siter
Gjest Psyk av alt Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Når jeg lager potet...., så blir den forskjellig fra gang til gang. Og det som er mest avgjørende er hvilket potetslag jeg bruker, og hvor mye melk jeg tilfører. Jeg liker best potet...av Beate-poteter, da de tåler mye veske og mosing før den blir tyntflytende og finmost. Ja, jeg bruker også faste poteter til mos og mandelpotet, som knapt nok henger sammen etter koking, til pure, nettopp for at det skal bli mer tyntflytende. 0 Siter
Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Ja, jeg bruker også faste poteter til mos og mandelpotet, som knapt nok henger sammen etter koking, til pure, nettopp for at det skal bli mer tyntflytende. Jeg ser på 4-stjerners middag. Og jeg tror det var kokken der som sa at mos/stappe/pure var akkurat det samme. 0 Siter
Gjest I.Kokken Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Jeg ser på 4-stjerners middag. Og jeg tror det var kokken der som sa at mos/stappe/pure var akkurat det samme. Ok :-) Det er ikke det på de fleste restauranter eller fra kokkeskolen, men for folk flest er det sikkert et fett. godt er det nå okke som :-) 0 Siter
Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Ok :-) Det er ikke det på de fleste restauranter eller fra kokkeskolen, men for folk flest er det sikkert et fett. godt er det nå okke som :-) Jeg hang meg spesielt opp i svaret fra mesterkokken, i og med at jeg har lurt på det samme selv...Og jeg ble litt lettet da mesterkokken svarte så enkelt og greit som han gjorde. Det var det samme - men at pure var et litt mer jålete ord for mos. Godt er det ja:-) 0 Siter
Mrs D Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Potetpure er litt løsere, og helt fin konsistens uten biter. Potetmos skal ha litt potetklumper og er fast i konsistensen. 0 Siter
Mrs D Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Når jeg lager potet...., så blir den forskjellig fra gang til gang. Og det som er mest avgjørende er hvilket potetslag jeg bruker, og hvor mye melk jeg tilfører. Jeg liker best potet...av Beate-poteter, da de tåler mye veske og mosing før den blir tyntflytende og finmost. Jeg bruker mandelpotet uansett, syns de er best til både mos og puré. 0 Siter
Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Jeg bruker mandelpotet uansett, syns de er best til både mos og puré. Jeg synes ikke mandelpotet er så veldig godt. Jeg bruker stort sett Beate, og til vanlig skreller jeg dem, og salter godt. Det er ikke så lenge siden jeg fikk kommenataren:" Du har alltid så gode poteter:-)" Men smaken er så forskjellig :-) 0 Siter
Colette Skrevet 30. mars 2012 Skrevet 30. mars 2012 Jeg bruker mandelpotet uansett, syns de er best til både mos og puré. Jeg synes ikke mandelpotet er så veldig godt. Jeg bruker stort sett Beate, og til vanlig skreller jeg dem, og salter godt. Det er ikke så lenge siden jeg fikk kommenataren:" Du har alltid så gode poteter:-)" Men smaken er så forskjellig :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.