smurf78 Skrevet 3. april 2012 Skrevet 3. april 2012 Holder på å eksperimentere med å lage rundstykker om dagen og lagde noen fantastiske rundstykker med både hvetemel og sammalt hvete. De ble superluftige og gode. Prøvde å tilsette litt havremel i, men da ble de kompakte med en gang. Jeg kan jo lage dem med bare fullkornshvetemel eller sammalt hvete, men blir de da usunne fordi det bare er hvetemel i dem, selvom det er fullkorn?? 0 Siter
Gjest ulike melslag Skrevet 3. april 2012 Skrevet 3. april 2012 Fullkorn er sunnere enn malt korn. Men hvete er uansett ikke spesielt sunt. Selv baker vi med glutenfritt mel. Men det er fordi noen i familien ikke tåler gluten. Hvis du googler oppskrifter+allergi så vil du nok finne alternativer til hvetemel vil jeg tro. 0 Siter
Gjest havrenn Skrevet 3. april 2012 Skrevet 3. april 2012 Jeg pleier å blande havregryn oppi, da blir de luftige og virker nesten som fine rundtstykker... Havre er kjempesunt Hvete er ikke hverdagsmat pga høy glykemisk indeks, men til helgekos er det ok. Bland litt havre i så blir det bra. Jeg har alltid ekstra havre i når jeg lager pannekaker, vafler og rundstykker eller boller 0 Siter
smurf78 Skrevet 3. april 2012 Forfatter Skrevet 3. april 2012 Fullkorn er sunnere enn malt korn. Men hvete er uansett ikke spesielt sunt. Selv baker vi med glutenfritt mel. Men det er fordi noen i familien ikke tåler gluten. Hvis du googler oppskrifter+allergi så vil du nok finne alternativer til hvetemel vil jeg tro. Fullkorn er jo også malt, enten finmalt eller grovmalt. Du blander med helkorn 0 Siter
smurf78 Skrevet 3. april 2012 Forfatter Skrevet 3. april 2012 Jeg pleier å blande havregryn oppi, da blir de luftige og virker nesten som fine rundtstykker... Havre er kjempesunt Hvete er ikke hverdagsmat pga høy glykemisk indeks, men til helgekos er det ok. Bland litt havre i så blir det bra. Jeg har alltid ekstra havre i når jeg lager pannekaker, vafler og rundstykker eller boller Hvis du leser innlegget mitt så ser du at jeg allerede har prøvd med havre i, og at de da ble kompakte. Blanding av hvetemel og sammalt hvete derimot ble kjempeluftige 0 Siter
Gjest havrenn Skrevet 3. april 2012 Skrevet 3. april 2012 Hvis du leser innlegget mitt så ser du at jeg allerede har prøvd med havre i, og at de da ble kompakte. Blanding av hvetemel og sammalt hvete derimot ble kjempeluftige Bruker du fersk eller tørr gjær? Jeg bruker tørrgjær. Litt høyere temp på vannet enn med vanlig gjær, og passer på nok heving og forheving. Mine blir i alle fall luftige 0 Siter
Franzeska Skrevet 4. april 2012 Skrevet 4. april 2012 Det er forskjell på havremel og havrekorn. 0 Siter
Franzeska Skrevet 4. april 2012 Skrevet 4. april 2012 Fullkorn er litt sunnere fordi skallet er beholdt og dette er sunt og lavglykemisk. 0 Siter
Gjest ulike melslag Skrevet 4. april 2012 Skrevet 4. april 2012 Fullkorn er jo også malt, enten finmalt eller grovmalt. Du blander med helkorn Du har helt rett. 0 Siter
smurf78 Skrevet 4. april 2012 Forfatter Skrevet 4. april 2012 Bruker du fersk eller tørr gjær? Jeg bruker tørrgjær. Litt høyere temp på vannet enn med vanlig gjær, og passer på nok heving og forheving. Mine blir i alle fall luftige Bruker tørrgjær og hever over natta 0 Siter
smurf78 Skrevet 4. april 2012 Forfatter Skrevet 4. april 2012 Fullkorn er litt sunnere fordi skallet er beholdt og dette er sunt og lavglykemisk. Men har hveteskall like lav GI som f.eks. havre? 0 Siter
mah-jong Skrevet 4. april 2012 Skrevet 4. april 2012 Om jeg ikke husker feil er det et poeng å bruke fullkornsmel fra bygg, havre og/eller rug, fordi fibrene fra disse kornslaga er vannløselige, mens fiber fra hvete _Ikke_ er vannløselig. Det vil si at hvetefiber har greie egenskaper ifht fordøyelse, men vil ikke ha de samme gode kolesterolsenkende og andre gode egenskaper som vannløselige fiber har. Jeg spiser så mye havre og bygg jeg kan, blant annet av denne årsaken. :-) 0 Siter
Franzeska Skrevet 4. april 2012 Skrevet 4. april 2012 Men har hveteskall like lav GI som f.eks. havre? Fullkorn har lavere GI enn havre 0 Siter
smurf78 Skrevet 4. april 2012 Forfatter Skrevet 4. april 2012 Fullkorn har lavere GI enn havre Så fullkornshvete har lavere GI enn havremel? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.