smurf78 Skrevet 3. april 2012 Del Skrevet 3. april 2012 Holder på å eksperimentere med å lage rundstykker om dagen og lagde noen fantastiske rundstykker med både hvetemel og sammalt hvete. De ble superluftige og gode. Prøvde å tilsette litt havremel i, men da ble de kompakte med en gang. Jeg kan jo lage dem med bare fullkornshvetemel eller sammalt hvete, men blir de da usunne fordi det bare er hvetemel i dem, selvom det er fullkorn?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ulike melslag Skrevet 3. april 2012 Del Skrevet 3. april 2012 Fullkorn er sunnere enn malt korn. Men hvete er uansett ikke spesielt sunt. Selv baker vi med glutenfritt mel. Men det er fordi noen i familien ikke tåler gluten. Hvis du googler oppskrifter+allergi så vil du nok finne alternativer til hvetemel vil jeg tro. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324092 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest havrenn Skrevet 3. april 2012 Del Skrevet 3. april 2012 Jeg pleier å blande havregryn oppi, da blir de luftige og virker nesten som fine rundtstykker... Havre er kjempesunt Hvete er ikke hverdagsmat pga høy glykemisk indeks, men til helgekos er det ok. Bland litt havre i så blir det bra. Jeg har alltid ekstra havre i når jeg lager pannekaker, vafler og rundstykker eller boller 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324105 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 3. april 2012 Forfatter Del Skrevet 3. april 2012 Fullkorn er sunnere enn malt korn. Men hvete er uansett ikke spesielt sunt. Selv baker vi med glutenfritt mel. Men det er fordi noen i familien ikke tåler gluten. Hvis du googler oppskrifter+allergi så vil du nok finne alternativer til hvetemel vil jeg tro. Fullkorn er jo også malt, enten finmalt eller grovmalt. Du blander med helkorn 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324141 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 3. april 2012 Forfatter Del Skrevet 3. april 2012 Jeg pleier å blande havregryn oppi, da blir de luftige og virker nesten som fine rundtstykker... Havre er kjempesunt Hvete er ikke hverdagsmat pga høy glykemisk indeks, men til helgekos er det ok. Bland litt havre i så blir det bra. Jeg har alltid ekstra havre i når jeg lager pannekaker, vafler og rundstykker eller boller Hvis du leser innlegget mitt så ser du at jeg allerede har prøvd med havre i, og at de da ble kompakte. Blanding av hvetemel og sammalt hvete derimot ble kjempeluftige 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324142 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest havrenn Skrevet 3. april 2012 Del Skrevet 3. april 2012 Hvis du leser innlegget mitt så ser du at jeg allerede har prøvd med havre i, og at de da ble kompakte. Blanding av hvetemel og sammalt hvete derimot ble kjempeluftige Bruker du fersk eller tørr gjær? Jeg bruker tørrgjær. Litt høyere temp på vannet enn med vanlig gjær, og passer på nok heving og forheving. Mine blir i alle fall luftige 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324178 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Franzeska Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Det er forskjell på havremel og havrekorn. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324280 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Franzeska Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Fullkorn er litt sunnere fordi skallet er beholdt og dette er sunt og lavglykemisk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324281 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ulike melslag Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Fullkorn er jo også malt, enten finmalt eller grovmalt. Du blander med helkorn Du har helt rett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324351 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 4. april 2012 Forfatter Del Skrevet 4. april 2012 Bruker du fersk eller tørr gjær? Jeg bruker tørrgjær. Litt høyere temp på vannet enn med vanlig gjær, og passer på nok heving og forheving. Mine blir i alle fall luftige Bruker tørrgjær og hever over natta 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324358 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 4. april 2012 Forfatter Del Skrevet 4. april 2012 Fullkorn er litt sunnere fordi skallet er beholdt og dette er sunt og lavglykemisk. Men har hveteskall like lav GI som f.eks. havre? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324359 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mah-jong Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Om jeg ikke husker feil er det et poeng å bruke fullkornsmel fra bygg, havre og/eller rug, fordi fibrene fra disse kornslaga er vannløselige, mens fiber fra hvete _Ikke_ er vannløselig. Det vil si at hvetefiber har greie egenskaper ifht fordøyelse, men vil ikke ha de samme gode kolesterolsenkende og andre gode egenskaper som vannløselige fiber har. Jeg spiser så mye havre og bygg jeg kan, blant annet av denne årsaken. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324396 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Franzeska Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Men har hveteskall like lav GI som f.eks. havre? Fullkorn har lavere GI enn havre 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324611 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smurf78 Skrevet 4. april 2012 Forfatter Del Skrevet 4. april 2012 Fullkorn har lavere GI enn havre Så fullkornshvete har lavere GI enn havremel? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377920-er-alt-fullkorn-sunt/#findComment-3324623 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.