Gå til innhold

Lammelår - Hvordan tilbereder jeg låret?


Anbefalte innlegg

Gjest Nickløsheletida

Jeg har tenkt å lage lammelår i morgen, men hvordan tilbereder jeg det? Dette kan jeg virkelig ikke.

Det er badsturøkt og kokt og da skal det vel ikke stå i ovnen i mange timer? Hva krydrer jeg det med eller er det nødvendig å krydre når det er røkt? Hva slags saus lager jeg?

Låret er 2, 257 kg. Er det nok til 5 personer?

Fortsetter under...

''Det er badsturøkt og kokt og da skal det vel ikke stå i ovnen i mange timer? Hva krydrer jeg det med eller er det nødvendig å krydre når det er røkt? Hva slags saus lager jeg?

''

Jeg er usedvanlig dårlig kokk, men mener at når låret er røkt og kokt, så er det klart til servering allerede. Du kan selvfølgelig varme det opp i stekeovnen hvis du vil at det skal være varmt. Da vi spiste et slikt lår i romjulen, så ble kjøttet servert kaldt sammen med kålrabistappe, poteter og varm saus.

(Du bør så avgjort kontrollere at det jeg foreslår stemmer...)

Men hvor fikk du tak i et slikt lammelår nå? I de butikkene jeg har vært i dag, så hadde de bare rått, frossent lammelår. Jeg har mere lyst på et slikt som du har fått tak i.

Gjest Nickløsheletida

''Det er badsturøkt og kokt og da skal det vel ikke stå i ovnen i mange timer? Hva krydrer jeg det med eller er det nødvendig å krydre når det er røkt? Hva slags saus lager jeg?

''

Jeg er usedvanlig dårlig kokk, men mener at når låret er røkt og kokt, så er det klart til servering allerede. Du kan selvfølgelig varme det opp i stekeovnen hvis du vil at det skal være varmt. Da vi spiste et slikt lår i romjulen, så ble kjøttet servert kaldt sammen med kålrabistappe, poteter og varm saus.

(Du bør så avgjort kontrollere at det jeg foreslår stemmer...)

Men hvor fikk du tak i et slikt lammelår nå? I de butikkene jeg har vært i dag, så hadde de bare rått, frossent lammelår. Jeg har mere lyst på et slikt som du har fått tak i.

Jeg har ikke så lyst til å fortelle akkurat hvor jeg kjøpte det, men det var i en Sparbutikk.

Har akkurat satt låret inn i ovnen og når jeg søkte på kokt og røkt lammelår inne på google, står det at det skal beregnes 3,5 time i ovnen, så jeg håper jeg ikke driter meg ut nå og ødelegger kjøttet.

Mannen min sier nemlig det samme som deg, men på google står det noe annet. Hmmm!

Jeg er heller ingen kokk :-)

Bella Dotte

Jeg har ikke så lyst til å fortelle akkurat hvor jeg kjøpte det, men det var i en Sparbutikk.

Har akkurat satt låret inn i ovnen og når jeg søkte på kokt og røkt lammelår inne på google, står det at det skal beregnes 3,5 time i ovnen, så jeg håper jeg ikke driter meg ut nå og ødelegger kjøttet.

Mannen min sier nemlig det samme som deg, men på google står det noe annet. Hmmm!

Jeg er heller ingen kokk :-)

Jeg skulle kose meg med kyllinglår, og ble ganske irritert over hvor forbanna tørt det var. Det viste seg at jeg hadde kjøpt ferdigstekt. Ta og test det lamme låret underveis, er mitt råd. :-)

Gjest Nickløsheletida

Jeg skulle kose meg med kyllinglår, og ble ganske irritert over hvor forbanna tørt det var. Det viste seg at jeg hadde kjøpt ferdigstekt. Ta og test det lamme låret underveis, er mitt råd. :-)

Ja, jeg må nok gjøre det. Heldivis er det bare til oss i husstanden, ellers hadde jeg vært rimelig stresset nå:-)

Annonse

Gjest Nickløsheletida

Tusen takk:-) Jeg har ihvertfall begynt riktig. Jeg pakket lammelåret inn i folie, satte det i ovnen på 125 grader, men det står ingenting der hvor lenge det skal stå.

Jeg har ikke så lyst til å fortelle akkurat hvor jeg kjøpte det, men det var i en Sparbutikk.

Har akkurat satt låret inn i ovnen og når jeg søkte på kokt og røkt lammelår inne på google, står det at det skal beregnes 3,5 time i ovnen, så jeg håper jeg ikke driter meg ut nå og ødelegger kjøttet.

Mannen min sier nemlig det samme som deg, men på google står det noe annet. Hmmm!

Jeg er heller ingen kokk :-)

Takk for tipset om Spar; jeg trenger ikke noen mer presis angivelse enn det, finnes en Spar i nærheten her jeg bor også:-)

Du får avlegge rapport om hvordan du tilberedte og resultatet av dette. Det lammelåret vi spiste i julen hadde tydelig angivelse utenpå pakken om at det var klart til servering slik det var, men at det evt. kunne varmes opp.

Gjest Nickløsheletida

Takk for tipset om Spar; jeg trenger ikke noen mer presis angivelse enn det, finnes en Spar i nærheten her jeg bor også:-)

Du får avlegge rapport om hvordan du tilberedte og resultatet av dette. Det lammelåret vi spiste i julen hadde tydelig angivelse utenpå pakken om at det var klart til servering slik det var, men at det evt. kunne varmes opp.

Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? Jaja, vi får se hvordan dette går. Ovnen står fortsatt på 125 grader for det står ingenting om at jeg skal skru opp temperatueren. Ikke har jeg termometermåler heller. Dette får bare bli som det blir :-)

Gjest Denne hjalp meg :)

Tusen takk:-) Jeg har ihvertfall begynt riktig. Jeg pakket lammelåret inn i folie, satte det i ovnen på 125 grader, men det står ingenting der hvor lenge det skal stå.

Til termometeret viser 72 grader! :-)

Gni lammelåret inn med krydder. Stekes i ovn på 125 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 70 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 -20min.

Gjest Denne hjalp meg :)

Til termometeret viser 72 grader! :-)

Gni lammelåret inn med krydder. Stekes i ovn på 125 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 70 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 -20min.

http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/urtebakt-lammelar-fra-sor-trondelag/

Gjest Nickløsheletida

Til termometeret viser 72 grader! :-)

Gni lammelåret inn med krydder. Stekes i ovn på 125 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 70 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 -20min.

15-20 min? Nå har det stått inne i 3 timer og enda virker det rått etter min smak.

Jaja, jeg får nok en påminnelse om hvorfor jeg er et fiskemenneske. Det der dyrekadaveret virker ikke mye fristende, men jeg kan spise grønnsaker med saus jeg:-)

Gjest Denne hjalp meg :)

15-20 min? Nå har det stått inne i 3 timer og enda virker det rått etter min smak.

Jaja, jeg får nok en påminnelse om hvorfor jeg er et fiskemenneske. Det der dyrekadaveret virker ikke mye fristende, men jeg kan spise grønnsaker med saus jeg:-)

La det _hvile_ 15-20 min, altså når det er tatt ut av ovnen. Det må sikkert stekes i 2 -3 timer. Du må se det ann, ta det ut når det er rundt 70 grader.

Annonse

Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? Jaja, vi får se hvordan dette går. Ovnen står fortsatt på 125 grader for det står ingenting om at jeg skal skru opp temperatueren. Ikke har jeg termometermåler heller. Dette får bare bli som det blir :-)

''Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? ''

Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er.

Jeg angrer forøvrig på at jeg kjøpte et ubehandlet lammelår i går, ville mye heller ha hatt et badsturøkt et :-(

Gjest Nickløsheletida

''Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? ''

Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er.

Jeg angrer forøvrig på at jeg kjøpte et ubehandlet lammelår i går, ville mye heller ha hatt et badsturøkt et :-(

''Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er''

Jeg ble lurt av fargen på kjøttet. Det var ikke rått. Det var rødt fordi det var røkt :-)

Slik var dommen: Mannen sa at kjøttet var akkurat slik det skulle være. Sønnen synes det var utrolig godt. Yngstejenta synes det var godt.

Jeg holdt meg til grønnsaker med saus og smakte bare litt på kjøttet og det samme med eldstedatteren. Det er slik det pleier å være med kjøtt. Jeg og eldstedatteren er skjønt enige i at når det gjelder kjøtt, så er det egentlig bare pinnekjøtt og fårikål som er godt.

Da tror jeg egentlig det var ganske vellykket for de som har greie på det :-)

Og så ble det høylydte diskusjoner rundt bordet om poltikk og religion og sånn. Artig med ungdommer i hus som er så totalt forskjellige :-)

''Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er''

Jeg ble lurt av fargen på kjøttet. Det var ikke rått. Det var rødt fordi det var røkt :-)

Slik var dommen: Mannen sa at kjøttet var akkurat slik det skulle være. Sønnen synes det var utrolig godt. Yngstejenta synes det var godt.

Jeg holdt meg til grønnsaker med saus og smakte bare litt på kjøttet og det samme med eldstedatteren. Det er slik det pleier å være med kjøtt. Jeg og eldstedatteren er skjønt enige i at når det gjelder kjøtt, så er det egentlig bare pinnekjøtt og fårikål som er godt.

Da tror jeg egentlig det var ganske vellykket for de som har greie på det :-)

Og så ble det høylydte diskusjoner rundt bordet om poltikk og religion og sånn. Artig med ungdommer i hus som er så totalt forskjellige :-)

Høres vellykket ut totalt sett :-)

Grunnen til at jeg liker dette så godt, er at det minner meg litt om pinnekjøtt - kanskje aller mest pga kålrabistappen ;-)

Gjest Nickløsheletida

Høres vellykket ut totalt sett :-)

Grunnen til at jeg liker dette så godt, er at det minner meg litt om pinnekjøtt - kanskje aller mest pga kålrabistappen ;-)

Ja, kålarbistappe lagde jeg også, men det minner meg ellers veldig lite om pinnekjøtt :-)

Ellers kjøper jeg aldri røkt pinnekjøtt. Synes det er best med urøkt. Når jeg kjøpte lammelåret var jeg bevisstløs, da jeg så ikke at det var røkt før jeg kom hjem, men uansett kjøpte jeg ikke lammelåret for min egen del :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...