Gjest Nickløsheletida Skrevet 3. april 2012 Del Skrevet 3. april 2012 Jeg har tenkt å lage lammelår i morgen, men hvordan tilbereder jeg det? Dette kan jeg virkelig ikke. Det er badsturøkt og kokt og da skal det vel ikke stå i ovnen i mange timer? Hva krydrer jeg det med eller er det nødvendig å krydre når det er røkt? Hva slags saus lager jeg? Låret er 2, 257 kg. Er det nok til 5 personer? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 3. april 2012 Del Skrevet 3. april 2012 ''Det er badsturøkt og kokt og da skal det vel ikke stå i ovnen i mange timer? Hva krydrer jeg det med eller er det nødvendig å krydre når det er røkt? Hva slags saus lager jeg? '' Jeg er usedvanlig dårlig kokk, men mener at når låret er røkt og kokt, så er det klart til servering allerede. Du kan selvfølgelig varme det opp i stekeovnen hvis du vil at det skal være varmt. Da vi spiste et slikt lår i romjulen, så ble kjøttet servert kaldt sammen med kålrabistappe, poteter og varm saus. (Du bør så avgjort kontrollere at det jeg foreslår stemmer...) Men hvor fikk du tak i et slikt lammelår nå? I de butikkene jeg har vært i dag, så hadde de bare rått, frossent lammelår. Jeg har mere lyst på et slikt som du har fått tak i. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324210 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 ''Det er badsturøkt og kokt og da skal det vel ikke stå i ovnen i mange timer? Hva krydrer jeg det med eller er det nødvendig å krydre når det er røkt? Hva slags saus lager jeg? '' Jeg er usedvanlig dårlig kokk, men mener at når låret er røkt og kokt, så er det klart til servering allerede. Du kan selvfølgelig varme det opp i stekeovnen hvis du vil at det skal være varmt. Da vi spiste et slikt lår i romjulen, så ble kjøttet servert kaldt sammen med kålrabistappe, poteter og varm saus. (Du bør så avgjort kontrollere at det jeg foreslår stemmer...) Men hvor fikk du tak i et slikt lammelår nå? I de butikkene jeg har vært i dag, så hadde de bare rått, frossent lammelår. Jeg har mere lyst på et slikt som du har fått tak i. Jeg har ikke så lyst til å fortelle akkurat hvor jeg kjøpte det, men det var i en Sparbutikk. Har akkurat satt låret inn i ovnen og når jeg søkte på kokt og røkt lammelår inne på google, står det at det skal beregnes 3,5 time i ovnen, så jeg håper jeg ikke driter meg ut nå og ødelegger kjøttet. Mannen min sier nemlig det samme som deg, men på google står det noe annet. Hmmm! Jeg er heller ingen kokk :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324416 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Jeg har ikke så lyst til å fortelle akkurat hvor jeg kjøpte det, men det var i en Sparbutikk. Har akkurat satt låret inn i ovnen og når jeg søkte på kokt og røkt lammelår inne på google, står det at det skal beregnes 3,5 time i ovnen, så jeg håper jeg ikke driter meg ut nå og ødelegger kjøttet. Mannen min sier nemlig det samme som deg, men på google står det noe annet. Hmmm! Jeg er heller ingen kokk :-) Jeg skulle kose meg med kyllinglår, og ble ganske irritert over hvor forbanna tørt det var. Det viste seg at jeg hadde kjøpt ferdigstekt. Ta og test det lamme låret underveis, er mitt råd. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324419 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Jeg skulle kose meg med kyllinglår, og ble ganske irritert over hvor forbanna tørt det var. Det viste seg at jeg hadde kjøpt ferdigstekt. Ta og test det lamme låret underveis, er mitt råd. :-) Ja, jeg må nok gjøre det. Heldivis er det bare til oss i husstanden, ellers hadde jeg vært rimelig stresset nå:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324421 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Denne hjalp meg :) Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 http://www.smedstuen.no/cgi-bin/smedstuen/imaker?id=489&tvingmal=381 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 http://www.smedstuen.no/cgi-bin/smedstuen/imaker?id=489&tvingmal=381 Tusen takk:-) Jeg har ihvertfall begynt riktig. Jeg pakket lammelåret inn i folie, satte det i ovnen på 125 grader, men det står ingenting der hvor lenge det skal stå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324427 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Jeg har ikke så lyst til å fortelle akkurat hvor jeg kjøpte det, men det var i en Sparbutikk. Har akkurat satt låret inn i ovnen og når jeg søkte på kokt og røkt lammelår inne på google, står det at det skal beregnes 3,5 time i ovnen, så jeg håper jeg ikke driter meg ut nå og ødelegger kjøttet. Mannen min sier nemlig det samme som deg, men på google står det noe annet. Hmmm! Jeg er heller ingen kokk :-) Takk for tipset om Spar; jeg trenger ikke noen mer presis angivelse enn det, finnes en Spar i nærheten her jeg bor også:-) Du får avlegge rapport om hvordan du tilberedte og resultatet av dette. Det lammelåret vi spiste i julen hadde tydelig angivelse utenpå pakken om at det var klart til servering slik det var, men at det evt. kunne varmes opp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324456 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Takk for tipset om Spar; jeg trenger ikke noen mer presis angivelse enn det, finnes en Spar i nærheten her jeg bor også:-) Du får avlegge rapport om hvordan du tilberedte og resultatet av dette. Det lammelåret vi spiste i julen hadde tydelig angivelse utenpå pakken om at det var klart til servering slik det var, men at det evt. kunne varmes opp. Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? Jaja, vi får se hvordan dette går. Ovnen står fortsatt på 125 grader for det står ingenting om at jeg skal skru opp temperatueren. Ikke har jeg termometermåler heller. Dette får bare bli som det blir :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324474 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Denne hjalp meg :) Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Tusen takk:-) Jeg har ihvertfall begynt riktig. Jeg pakket lammelåret inn i folie, satte det i ovnen på 125 grader, men det står ingenting der hvor lenge det skal stå. Til termometeret viser 72 grader! :-) Gni lammelåret inn med krydder. Stekes i ovn på 125 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 70 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 -20min. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324502 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Denne hjalp meg :) Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Til termometeret viser 72 grader! :-) Gni lammelåret inn med krydder. Stekes i ovn på 125 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 70 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 -20min. http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/urtebakt-lammelar-fra-sor-trondelag/ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324504 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Til termometeret viser 72 grader! :-) Gni lammelåret inn med krydder. Stekes i ovn på 125 grader. Sett inn steketermometeret og ta låret ut av ovnen når temperaturen er ca. 70 grader. Dekk låret med aluminiumsfolie og la det hvile ca. 15 -20min. 15-20 min? Nå har det stått inne i 3 timer og enda virker det rått etter min smak. Jaja, jeg får nok en påminnelse om hvorfor jeg er et fiskemenneske. Det der dyrekadaveret virker ikke mye fristende, men jeg kan spise grønnsaker med saus jeg:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324549 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Denne hjalp meg :) Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 15-20 min? Nå har det stått inne i 3 timer og enda virker det rått etter min smak. Jaja, jeg får nok en påminnelse om hvorfor jeg er et fiskemenneske. Det der dyrekadaveret virker ikke mye fristende, men jeg kan spise grønnsaker med saus jeg:-) La det _hvile_ 15-20 min, altså når det er tatt ut av ovnen. Det må sikkert stekes i 2 -3 timer. Du må se det ann, ta det ut når det er rundt 70 grader. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 La det _hvile_ 15-20 min, altså når det er tatt ut av ovnen. Det må sikkert stekes i 2 -3 timer. Du må se det ann, ta det ut når det er rundt 70 grader. ''La det _hvile_ 15-20 min'' Ok, var det det du mente. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Denne hjalp meg :) Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 ''La det _hvile_ 15-20 min'' Ok, var det det du mente. Ja :-) Det må stå inne i ovnen i flere timer. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324566 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? Jaja, vi får se hvordan dette går. Ovnen står fortsatt på 125 grader for det står ingenting om at jeg skal skru opp temperatueren. Ikke har jeg termometermåler heller. Dette får bare bli som det blir :-) ''Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? '' Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er. Jeg angrer forøvrig på at jeg kjøpte et ubehandlet lammelår i går, ville mye heller ha hatt et badsturøkt et :-( 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324596 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 ''Har nettopp skjært litt i det og det virker rått og det skal liksom være kokt? '' Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er. Jeg angrer forøvrig på at jeg kjøpte et ubehandlet lammelår i går, ville mye heller ha hatt et badsturøkt et :-( ''Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er'' Jeg ble lurt av fargen på kjøttet. Det var ikke rått. Det var rødt fordi det var røkt :-) Slik var dommen: Mannen sa at kjøttet var akkurat slik det skulle være. Sønnen synes det var utrolig godt. Yngstejenta synes det var godt. Jeg holdt meg til grønnsaker med saus og smakte bare litt på kjøttet og det samme med eldstedatteren. Det er slik det pleier å være med kjøtt. Jeg og eldstedatteren er skjønt enige i at når det gjelder kjøtt, så er det egentlig bare pinnekjøtt og fårikål som er godt. Da tror jeg egentlig det var ganske vellykket for de som har greie på det :-) Og så ble det høylydte diskusjoner rundt bordet om poltikk og religion og sånn. Artig med ungdommer i hus som er så totalt forskjellige :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324603 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 ''Dersom kjøttet er rått, så må det vel være feilmerket? Jeg har googlet litt, og alle treffene mine på badsturøkt (og kokt) lammelår sier at det er klart til å bli spist slik det er'' Jeg ble lurt av fargen på kjøttet. Det var ikke rått. Det var rødt fordi det var røkt :-) Slik var dommen: Mannen sa at kjøttet var akkurat slik det skulle være. Sønnen synes det var utrolig godt. Yngstejenta synes det var godt. Jeg holdt meg til grønnsaker med saus og smakte bare litt på kjøttet og det samme med eldstedatteren. Det er slik det pleier å være med kjøtt. Jeg og eldstedatteren er skjønt enige i at når det gjelder kjøtt, så er det egentlig bare pinnekjøtt og fårikål som er godt. Da tror jeg egentlig det var ganske vellykket for de som har greie på det :-) Og så ble det høylydte diskusjoner rundt bordet om poltikk og religion og sånn. Artig med ungdommer i hus som er så totalt forskjellige :-) Høres vellykket ut totalt sett :-) Grunnen til at jeg liker dette så godt, er at det minner meg litt om pinnekjøtt - kanskje aller mest pga kålrabistappen ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324608 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletida Skrevet 4. april 2012 Del Skrevet 4. april 2012 Høres vellykket ut totalt sett :-) Grunnen til at jeg liker dette så godt, er at det minner meg litt om pinnekjøtt - kanskje aller mest pga kålrabistappen ;-) Ja, kålarbistappe lagde jeg også, men det minner meg ellers veldig lite om pinnekjøtt :-) Ellers kjøper jeg aldri røkt pinnekjøtt. Synes det er best med urøkt. Når jeg kjøpte lammelåret var jeg bevisstløs, da jeg så ikke at det var røkt før jeg kom hjem, men uansett kjøpte jeg ikke lammelåret for min egen del :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377928-lammel%C3%A5r-hvordan-tilbereder-jeg-l%C3%A5ret/#findComment-3324610 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.