Gjest flauuuuuuuuuuu Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 I vanlige middagsfat med gaffel og kniv, eller i dyptallerken (må vel ha med krafta? og da med både kniv, gaffel og skje? Kom på at det er en del år siden jeg har spist fårikål, og flaut som det er husker jeg ikke helt hvordan man inntar denne nydelige retten. 0 Siter
Mrs D Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Har aldri servert fårikål/fått fårikål servert på annet enn vanlige middagstallerker og med kniv og gaffel. 0 Siter
Gjest trådstarter Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Har aldri servert fårikål/fått fårikål servert på annet enn vanlige middagstallerker og med kniv og gaffel. Men hellstrøm serverer det i store dype tallerkener http://www.moestue.com/index.php?option=com_content&task=view&id=881&Itemid=92 0 Siter
Gjest Tatjana Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Jeg har alltid spist og servert fårikål på vanlige, flate middagstallerkner med kniv og gaffel. Litt kraft hører jo med, men ikke mer enn det man tar av saus til andre retter. 0 Siter
mah-jong Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Jeg foretrekker litt dypere tallerker, pastatallerker eller suppetallerker - vil ha med meg godt av krafta, det er jo en viktig del av måltidet. Spesielt om man har potet til, så kan man mose poteter i kraften. Namm. :-) 0 Siter
Mrs D Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Men hellstrøm serverer det i store dype tallerkener http://www.moestue.com/index.php?option=com_content&task=view&id=881&Itemid=92 Men jeg er ikke Hellstrøm! 0 Siter
Liljana Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Men hellstrøm serverer det i store dype tallerkener http://www.moestue.com/index.php?option=com_content&task=view&id=881&Itemid=92 Jeg har aldri tenkt på retten får-i-kål som suppe heller som en middagsrett servert på flate tallerkener og spist med kniv og gaffel. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Vanlig tallerken med gaffel og kniv. Det skal ikke være så mye væske i fårikålen at det blir suppe, men det skal være rikelig med kraft til å mose potetene i! 0 Siter
tonie Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Har aldri fått det servert på annet enn flat tallerken. 0 Siter
Mrs D Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Jeg foretrekker litt dypere tallerker, pastatallerker eller suppetallerker - vil ha med meg godt av krafta, det er jo en viktig del av måltidet. Spesielt om man har potet til, så kan man mose poteter i kraften. Namm. :-) Gjør du det med mat med saus også? Det blir jo temmelig likt i væskemengde. 0 Siter
Gjest trådstarter Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Jeg foretrekker litt dypere tallerker, pastatallerker eller suppetallerker - vil ha med meg godt av krafta, det er jo en viktig del av måltidet. Spesielt om man har potet til, så kan man mose poteter i kraften. Namm. :-) Ja, vi hadde dype pastatallerkener, og det funket utrolig bra. Leste flere steder på nettet der de anbefalte å servere det i varme store dype tallerkener. Jeg liker å ha en del kraft i til å klistre potetene. Føler det renner over i flate tallerkener... Men forstår at det går å servere i begge deler. Hadde skje til, men den fikk vi ikke bruk for. 0 Siter
mah-jong Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Gjør du det med mat med saus også? Det blir jo temmelig likt i væskemengde. Hmh, jeg synes ikke fuktighetsmengden er sammenliknbar..? Mye mer kraft i fårikålen..? Men nå skal det sies at jeg sjelden bruker meljevning i fårikålen, så krafta er ganske rennende. . Eh.. Uansett er det litt vanskelig for meg å helt forestille meg sausemat-liknelsen, for jeg spiser nok lite mat med saus.. Men jo forresten - pasta spiser jeg av pastatallerker - det er jo sausemat sant. Foretrekker det i litt dype tallerker (pastatallerker) ja. 0 Siter
Mrs D Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Hmh, jeg synes ikke fuktighetsmengden er sammenliknbar..? Mye mer kraft i fårikålen..? Men nå skal det sies at jeg sjelden bruker meljevning i fårikålen, så krafta er ganske rennende. . Eh.. Uansett er det litt vanskelig for meg å helt forestille meg sausemat-liknelsen, for jeg spiser nok lite mat med saus.. Men jo forresten - pasta spiser jeg av pastatallerker - det er jo sausemat sant. Foretrekker det i litt dype tallerker (pastatallerker) ja. Skal ikke være mye kraft i fårikålen. Bruker omtrent tilsvarende mengde kraft på en porsjon som jeg ville bruke saus på f.eks kjøttkaker. Blander sammen potet og saus/kraft på begge. Sånn sett er det jo sammenlignbart nok. 0 Siter
mah-jong Skrevet 14. oktober 2012 Skrevet 14. oktober 2012 Skal ikke være mye kraft i fårikålen. Bruker omtrent tilsvarende mengde kraft på en porsjon som jeg ville bruke saus på f.eks kjøttkaker. Blander sammen potet og saus/kraft på begge. Sånn sett er det jo sammenlignbart nok. Oki - sikkert - jeg spiser som sagt ikke særlig sausemat, så er vanskelig for meg å sammenlikne. Pleier ihvertfall å både få og servere fårikålen i noe litt dypere, og foretrekker det slik. Smak og behag. :-) 0 Siter
Gjest trådstarter Skrevet 15. oktober 2012 Skrevet 15. oktober 2012 Oki - sikkert - jeg spiser som sagt ikke særlig sausemat, så er vanskelig for meg å sammenlikne. Pleier ihvertfall å både få og servere fårikålen i noe litt dypere, og foretrekker det slik. Smak og behag. :-) For å sette ting på spissen.... da jeg kom hjem fra barsel og fortsatt var i ammetåke, skrubbsulten, superstressa pga kolikkunge, hadde ikke tid å få i meg mat, hadde mannen min laget kjøttkaker, men han serverte det i dyptallerken. Jeg hadde barseltårer tydeligvis, og begynte å hulke fordi det "går jo ikke an å spise kjøttkaker av dyptallerken" 0 Siter
mah-jong Skrevet 15. oktober 2012 Skrevet 15. oktober 2012 For å sette ting på spissen.... da jeg kom hjem fra barsel og fortsatt var i ammetåke, skrubbsulten, superstressa pga kolikkunge, hadde ikke tid å få i meg mat, hadde mannen min laget kjøttkaker, men han serverte det i dyptallerken. Jeg hadde barseltårer tydeligvis, og begynte å hulke fordi det "går jo ikke an å spise kjøttkaker av dyptallerken" Hihihi!! Vanens makt + litt hormoner = gull. :-) Jeg ble jo faktisk ganske 'sjokka' den første gangen jeg fikk spaghetti med kjøttsaus - av en flat tallerken. Det var HELT merkelig. Fortsatt smaker det best i en litt dyp tallerken...:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.