Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Hvordan gjør jeg dette på best mulig måte uten å ødelegge panna? Før har jeg hatt aluminiumsfolie i gryta og smelta sukkeret i folien... som regel går det hull på folien og det blir et styr... smelta sukker direkte i panna er jo håpløst å få bort? eller? Noen som har gode tips å dele til ei som aldri kunne blitt konditor? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Jeg bruker bare jernpanna jeg. Og så tømmer jeg resten av sukkeret over i et papir før det rekker å stivne. Og spyler panna i brennhett vann så resten smelter vekk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423198 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest luftslott Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Jeg smelta sukkeret direkte i stekepanna, det var ikke vanskelig å få bort i det hele tatt. Forholdsvis ny Høyang-stekepanne. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423204 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Unngå hele problemstillingen: http://www.coolstuff.no/Pepperkakehus-former 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423205 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest zipper Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Jeg limer med melisglasur av stivpiska eggehvite, melis og eddik. Det tar lengre tid å tørke, men vi pynter det før montering. Og så blir det penere og smaker bedre etterpå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423206 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Jeg limer med melisglasur av stivpiska eggehvite, melis og eddik. Det tar lengre tid å tørke, men vi pynter det før montering. Og så blir det penere og smaker bedre etterpå. Får du huset til å sitte sammen slik? Greit å lime fast pynten slik, men å lime sammen huset sånn også? Da må jeg stå å holde det sammen lenge før det sitter synes jeg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423212 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Jeg bruker bare jernpanna jeg. Og så tømmer jeg resten av sukkeret over i et papir før det rekker å stivne. Og spyler panna i brennhett vann så resten smelter vekk. Takk for tips! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423213 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Jeg limer med melisglasur av stivpiska eggehvite, melis og eddik. Det tar lengre tid å tørke, men vi pynter det før montering. Og så blir det penere og smaker bedre etterpå. Jeg med mine manglende konditorevner ville aldri fiksa å gjøre det på den måten Smaken er det bare ungene som bryr seg om.... ikke fatter jeg at de orker å spise et støvete pepperkakehus, men alt går ned på høykant 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423214 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Unngå hele problemstillingen: http://www.coolstuff.no/Pepperkakehus-former Dæven!!! Problemet er at jeg aldri vil kunne greie å dele opp stykkene slik at de blir godt nok formet til å kunne settes sammen. I'm hopeless! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423216 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Jeg smelta sukkeret direkte i stekepanna, det var ikke vanskelig å få bort i det hele tatt. Forholdsvis ny Høyang-stekepanne. Hvordan fikk du det bort da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423218 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Kok ut panna med vann om du får smelta sukker i den. Det er i alle fall det jeg gjør med vår panne. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423251 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Dropp hele sukkergreia, og lag "lim" av Smørbukk-karameller (eller lignende typer) i stedet! Helt genialt: Det smelter på lavere temperatur, så man risikerer ikke å brenne seg. Det har god limeffekt - og det smaker godt å spise det som blir til overs. Ah! Teskjeforklaring på hvordan jeg gjør det takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423253 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Kok ut panna med vann om du får smelta sukker i den. Det er i alle fall det jeg gjør med vår panne. Helle vann i panna med sukker i og la det koke før man heller ut alt? Jadda, må ha det inn med teskje... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Helle vann i panna med sukker i og la det koke før man heller ut alt? Jadda, må ha det inn med teskje... Hehe, helt riktig. :-) Når du er ferdig med å bruke det smelta sukkeret, så er det jo lurt å ta ut så mye som mulig før det stivner. Det man ikke får ut dekkes av vann, og man lar vannet koke i panna mens man rører med en tresleiv. Når alt sukkeret er oppløst i det kokende vannet, heller man det ut. Jeg har ikke så brennvarmt vann i springen, så jeg lar vannet renne en stund sammen med oppskummet zalo slik at ikke sukkeret stivner igjen i rørene mine. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Hehe, helt riktig. :-) Når du er ferdig med å bruke det smelta sukkeret, så er det jo lurt å ta ut så mye som mulig før det stivner. Det man ikke får ut dekkes av vann, og man lar vannet koke i panna mens man rører med en tresleiv. Når alt sukkeret er oppløst i det kokende vannet, heller man det ut. Jeg har ikke så brennvarmt vann i springen, så jeg lar vannet renne en stund sammen med oppskummet zalo slik at ikke sukkeret stivner igjen i rørene mine. Takk:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423259 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Ah! Teskjeforklaring på hvordan jeg gjør det takk! Du tar bare en neve (en god neve, da - for det gjør ingen ting å vær raus) med karameller i en kjele, og setter det på lav, lav varme. De blir myke og medgjørlige på et blunk, og så kan du bare sette i gang. Det er null stress å vaske ut av kjelen etterpå, restene slipper øyeblikkelig med varmt vann. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423265 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Du tar bare en neve (en god neve, da - for det gjør ingen ting å vær raus) med karameller i en kjele, og setter det på lav, lav varme. De blir myke og medgjørlige på et blunk, og så kan du bare sette i gang. Det er null stress å vaske ut av kjelen etterpå, restene slipper øyeblikkelig med varmt vann. Du er genial! Tar det lang tid før det størkner når du skal få delene sammen, eller går det fort? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423269 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Du er genial! Tar det lang tid før det størkner når du skal få delene sammen, eller går det fort? Det går rimelig raskt - men heldigvis langsommere enn det dømrade sukkeret, som stivner i det øyeblikket det har brent av deg fingeren. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423274 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 13. desember 2012 Del Skrevet 13. desember 2012 Du er genial! Tar det lang tid før det størkner når du skal få delene sammen, eller går det fort? Jeg kan for øvrig ikke ta æren for ideen selv, for jeg fant det et sted på nett i forfjor, og det endret livet mitt (i hvert fall pepperkakemonteringsdelen av livet mitt) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/386662-smelte-sukker-pepperkakehus/#findComment-3423275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.