Gå til innhold

gutt 5 1/2 år


sira

Anbefalte innlegg

Hallo

Vår gutt på 5 1/2 tisser fortsatt i senga 2-4 ganger per uke. De gangene det går bra er det ofte at vi har vekket ham for å tisse.

Vi har fått god rutine på at han tisser regelmessig iløpet av dagen, og alltid rett før han legger seg. Han drikker ikke før han legger seg, og dessuten drikker han svært lite til middag.

Når han tisser i senga skjer det alltid før 12.00 - ofte bare 1-2 timer etter at han har sovnet. Hvis han ikke tisser seg ut før dette, går det bra resten av natta. Mengden som kommer er enorm - som regel er både dyna, laken og puta bløt. Han våkner alldrig når han begynner å tisse, men kun når han begynner å bli kald (fordi han er blaut).

Jeg synes det er tidlig å begynne med minirin eller alarmmatte - han sover dessuten utrolig tungt. Det har hendt at han står opp, og blir stående og sove mens han tisser seg ut.

Gutten bæsjet på do fra han var 1 1/2 år, var helt tørr på dagtid fra han var 2 1/2 år og er en harmoniske og utadvendt gutt. Han er imidlertid veldig lei seg over at han ikke greier å slutte å tisse om natta. Vi prøvde å kaste nattbleia første gang da han var 3 år og har gjentatte perioder brukt nattbleie igjen.

Nå trenger vi gode råd om hvordan han skal greie å slutte. Fra han var baby, har han tisset mye mer enn vårt andre barn om natte - og han sover i tillegg svært tungt (bruker alltid minst 5 minutter på å få ham våken).

Vær så snill og gi oss gode råd. Kan det være at kroppen hans ikke produserer ADH - kan dette måles i ev blodprøve/urin?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Siri Harket, uroterapeut

Til sira.Det du opplever er noe du deler med mange andre. Det er ikke så lett å gi råd utover det du er bevisst på selv, som faste dotider på dagen, og tissing rett før leggetid.

Nå r det gjelder minirin så er det medisiner som er godkjent for bruk etter at barna har fyllt 5 år.Hensikten med det er å redusere urinproduksjonen på natten, noe som kan hjelpe din sønn. Alarm er også et alternativ, men han bør kanskje være noe større før en begynner med behandling??

Jeg hørte også en pensjonert skolelege som har jobbet masse med sengevætere, anbefalte at guttene skulle begynne å sitte når de tisser. Dere kan jo førsøke det.

Du har også blitt anbefalt kiropraktor av noen foreldere ser jeg. Det en kiropraktor gjør er ofte å finne punkter de stimulerer spesiellt tror jeg. Dette er noe dere må betale selv.

Uansett så er dette med sengevæting noe barna vokser av seg.

God jul

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...