flisa Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Til alle dere som ikke har denne oppskriften, vil jeg dele den. Ingen julekaker er så gode - og det var min søster og jeg som trodde det het Kolakker - mens det egentlig er svenske karamellkaker (Kola-kakor). I dag skal de bakes. Jeg skal pynte på trappa ute, skal pakke inn julepresangene som mangler - og i det hele tatt. Og så havna jeg innpå her!!! Mimrer litt om 16 år gamle tråder, helt utrolig at vi satt klistret til denne nettsiden døgnet rundt omtrent, avhengig av en nettside! Det var flaut, - bare DOLere kunne forstå -haha. Men i alle fall. Livet er godt, jeg er nå mormor til 4, to jenter og to gutter, minstedatteren bor hjemme enda men er mer og mindre hos kjæresten, hun er straks 18 år - kjære vene! Eldste barnebarnet fyller 13 neste gang, en vakker, langbeint ung dame. Vi har flyttet fra landet til byen og trives med å kunne gå til alt Vel, ville bare hilse på igjen - jeg gjør vel det hvert år omtrent. Her er oppskriften: Flisas jule-Kolakker:200 (500) gram margarin200 (500) gram sukker250 (625) gram mel2 (5) ts vaniljesukker2 (5) ts natron1 (2,5) ss lys sirupRør margarin, sukker og sirup hvitt. Tilsett resten. Stenger trykkes ganske tykke oppå bakepapir på brettet. Stekes i ca 200 grader i 10-12 minutter. Skjæres i striper mens de er varme. De er så gode at det lønner seg å bake de veldig nærme jul så man ikke må bake nye i siste liten. 0 Siter
Solemnity Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Så koselig å se deg her igjen! Og jeg skal også bake disse i dag. Min eneste julefavoritt, er ikke glad i småkaker. 0 Siter
flisa Skrevet 14. desember 2014 Forfatter Skrevet 14. desember 2014 Så gøy, Solemnity Ja, de er knallgkode! 0 Siter
stjernestøv Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Til alle dere som ikke har denne oppskriften, vil jeg dele den. Ingen julekaker er så gode - og det var min søster og jeg som trodde det het Kolakker - mens det egentlig er svenske karamellkaker (Kola-kakor). I dag skal de bakes. Jeg skal pynte på trappa ute, skal pakke inn julepresangene som mangler - og i det hele tatt. Og så havna jeg innpå her!!! Mimrer litt om 16 år gamle tråder, helt utrolig at vi satt klistret til denne nettsiden døgnet rundt omtrent, avhengig av en nettside! Det var flaut, - bare DOLere kunne forstå -haha. Men i alle fall. Livet er godt, jeg er nå mormor til 4, to jenter og to gutter, minstedatteren bor hjemme enda men er mer og mindre hos kjæresten, hun er straks 18 år - kjære vene! Eldste barnebarnet fyller 13 neste gang, en vakker, langbeint ung dame. Vi har flyttet fra landet til byen og trives med å kunne gå til alt Vel, ville bare hilse på igjen - jeg gjør vel det hvert år omtrent. Her er oppskriften: Flisas jule-Kolakker:200 (500) gram margarin200 (500) gram sukker250 (625) gram mel2 (5) ts vaniljesukker2 (5) ts natron1 (2,5) ss lys sirupRør margarin, sukker og sirup hvitt. Tilsett resten. Stenger trykkes ganske tykke oppå bakepapir på brettet. Stekes i ca 200 grader i 10-12 minutter. Skjæres i striper mens de er varme. De er så gode at det lønner seg å bake de veldig nærme jul så man ikke må bake nye i siste liten. Er ikke disse det samme som brune pinner? Det har jeg bakt og de er gode :-) 0 Siter
flisa Skrevet 14. desember 2014 Forfatter Skrevet 14. desember 2014 Nei - det skal være egg i og mandler på brune pinner - dette er bare frydefull karamell... 0 Siter
Katt-ja Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Hyggelig å se et gammelt nick Jeg bakte lenge dine kolakaker - men ikke i år - kutter litt ned på antall kaker... Men kalkunstuffingen din - den bruker jeg jo flere ganger i året 0 Siter
flisa Skrevet 14. desember 2014 Forfatter Skrevet 14. desember 2014 Kalkunstuffingen er smaskens vi har sluttet å steke hel kalkun, så vi steker bare bryst - men lager stuffing i en form ved siden av jeg MOMS 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. desember 2014 Skrevet 14. desember 2014 Kalkunstuffingen er smaskens vi har sluttet å steke hel kalkun, så vi steker bare bryst - men lager stuffing i en form ved siden av jeg MOMS Kan du legge ut oppskrift på kalkunstuffingen også? Pliiiis! Vi skal ha kalkun en eller annen gang i romjula og steker en hel kalkun og spiser oss fordervet i flere dager. Nå er kjæresten rimelig sta og egen på den fronten, men jeg vil gjerne se oppskrifta di altså, kanskje det er noe han vil prøve seg på. 0 Siter
laban Skrevet 15. desember 2014 Skrevet 15. desember 2014 Livet er godt, jeg er nå mormor til 4, to jenter og to gutter, minstedatteren bor hjemme enda, men er mer og mindre hos kjæresten, hun er straks 18 år - kjære vene! Eldste barnebarnet fyller 13 neste gang, en vakker, langbeint ung dame. Vi har flyttet fra landet til byen og trives med å kunne gå til alt Heisan flisa, det var en stund siden! Jeg husker godt da du ble mormor første gang, rart at hun snart er tenåring. Jeg er ikke bestemor ennå, men datteren på 24 (hun med Westlife-sengetøyet, husker du?) er samboer og snart ferdig med utdannelsen, så det er visse muligheter i løpet av inneværende tiår Junior som jeg hadde i magen da jeg begynte å følge med på DOL, blir 16 om noen måneder og går i 10. klasse. Han er mest opptatt av fotball og hospiterer nå på juniorlaget (riktignok i vår lokale "breddeklubb", det er et stykke igjen til Martin Ødegaard). Hyggelig å høre at der har det bra - riktig god jul til deg og dine! 0 Siter
flisa Skrevet 16. desember 2014 Forfatter Skrevet 16. desember 2014 Kan du legge ut oppskrift på kalkunstuffingen også? Pliiiis! Vi skal ha kalkun en eller annen gang i romjula og steker en hel kalkun og spiser oss fordervet i flere dager. Nå er kjæresten rimelig sta og egen på den fronten, men jeg vil gjerne se oppskrifta di altså, kanskje det er noe han vil prøve seg på. Hei Lillemus!!! Min stuffing er en salig blanding av Kjøttdeig hakket løk hakkede svisker hakkede røde epler smørkladd salt, pepper, MULIG jeg hadde på nellik og sånn, husker ikke... Det er GODT 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. desember 2014 Skrevet 16. desember 2014 Hei Lillemus!!! Min stuffing er en salig blanding av Kjøttdeig hakket løk hakkede svisker hakkede røde epler smørkladd salt, pepper, MULIG jeg hadde på nellik og sånn, husker ikke... Det er GODT Hmm... Bortsett fra kjøttdeigen tror jeg det er det samme som vi har brukt. 0 Siter
flisa Skrevet 24. november 2016 Forfatter Skrevet 24. november 2016 Snart jul igjen da dere! Ønsker dere alle med dette en riktig god jul! 2 Siter
Madelenemie Skrevet 24. november 2016 Skrevet 24. november 2016 19 minutter siden, flisa skrev: Snart jul igjen da dere! Ønsker dere alle med dette en riktig god jul! Hei! Er det deg? Jeg liker ikke julekaker, men baker noen likevel, jeg liker ikke egentlig kaker, men jeg liker bake, og smake bittelitt, men jeg liker ikke spise en hel kake, det blir for søtt på en måte. Når jeg spiser sjokolade, kan jeg spise flere biter, kanskje til og med en halv melkerull, men det er sjeldent. Jeg kan også en sjelden gang spise et halvt kakestykke, men da blir jeg alltid litt kvalm. Jeg liker chips og salte nøtter. 0 Siter
flisa Skrevet 24. november 2016 Forfatter Skrevet 24. november 2016 jepp - det er meg på mine gamle dager Da jeg registrerte meg som "flis" var jeg nesten 19 år yngre - er det muuuuuulig! 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 24. november 2016 Skrevet 24. november 2016 On 12/14/2014 at 0:07 PM, flisa said: 200 (500) gram margarin200 (500) gram sukker250 (625) gram mel2 (5) ts vaniljesukker2 (5) ts natron1 (2,5) ss lys sirup Er det ikke bedre med kaker med nøtter? Anonymkode: b84ad...b05 0 Siter
flisa Skrevet 25. november 2016 Forfatter Skrevet 25. november 2016 Ingenting er bedre enn kolakker - men i TILLEGG kan man jo ha kaker med nøtter og alskens Ingen begrensninger i julen 0 Siter
flisa Skrevet 25. november 2016 Forfatter Skrevet 25. november 2016 På 24.11.2016 den 11.34, Madelenemie skrev: Hei! Er det deg? Javisst 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 25. november 2016 Skrevet 25. november 2016 4 hours ago, flisa said: Ingenting er bedre enn kolakker - men i TILLEGG kan man jo ha kaker med nøtter og alskens Ingen begrensninger i julen Er mye arbeid å lage flere sorter. Anonymkode: b84ad...b05 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.