Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Madelenemie

Hei!

Jeg vil gjerne gjøre en innvestering i en grill, der jeg kan grille fra ned mot 40 grader og oppover.

Jeg har pr dags dato en gassgrill, den er jeg lei av, da jeg syns trekull gir en annen opplevelse av smak. (trekull er ikke trekull heller, men den ypperste kvalitet, da kjenner man gleden ved at tresmaken omslutter maten med en varme som blir en femte smak og <3)

Jeg har googlet og lest en hel del, men jeg er usikker og syns ikke å komme over noen god grill-side, der målrettet presisjon og kunnskap imponerer meg, jeg syns meningene, og ofte, lite god informasjon, blander seg for mye inn i merker og med lite basis i vitenskap og teori, og mest av alt mangler kjærlighet og engasjement for maten.

Jeg er ikke interessert i om merket er ditt eller datt, jeg vil ha presisjon, for smaken, som for meg, er ingen smak uten kjærligheten til maten, så om noen har erfaring å dele med meg er jeg glad.

Grill-terrenget er uoversiktelig, og preget av juks ala make-up bransjen, jeg ønsker rå basic kunnskap, fri fra jåleri og upraktisk forutinntatthet.

Håper noen har noe kunnskap , erfaring å dele. takk.

Jeg vinner manges hjerte med maten min, og det er meg en glede, jeg vil gjøre det enda bedre, da jeg feks savner smaken av eik i en burger gjestene mente burde fått første prisen i Norge. (jeg brukte stekeovn og gass, men jeg drømte om trekull og eikesmak.)

Jeg elsker å lage mat, og jeg elsker å se menneskene så glade av en sammensetning av enkle råvarer som de selv kan ta i bruk, når de spør om oppskrift har jeg ikke det, men jeg leser bøker, men så lager jeg mat fra hjertet og følelsene, jeg tror det er det som gjør det lille ekstra. Jeg følger mer hjertet enn oppskrifter, oppskrifter er for meg mer basic, som feks hvordan lage hvit brun etc saus, men utover det handler mat om kjærlighet til smaken også ønske om å gi andre en opplevelse de vanskelig kan glemme, i vertfall en glede så stor at, de i alt sitt trøbbel, får synke inn i smaker som slukker sorger og bekymringer.

 

 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/
Del på andre sider

Fortsetter under...

12 timer siden, Madelenemie skrev:

Hei!

Jeg vil gjerne gjøre en innvestering i en grill, der jeg kan grille fra ned mot 40 grader og oppover.

Jeg har pr dags dato en gassgrill, den er jeg lei av, da jeg syns trekull gir en annen opplevelse av smak. (trekull er ikke trekull heller, men den ypperste kvalitet, da kjenner man gleden ved at tresmaken omslutter maten med en varme som blir en femte smak og <3)

Jeg har googlet og lest en hel del, men jeg er usikker og syns ikke å komme over noen god grill-side, der målrettet presisjon og kunnskap imponerer meg, jeg syns meningene, og ofte, lite god informasjon, blander seg for mye inn i merker og med lite basis i vitenskap og teori, og mest av alt mangler kjærlighet og engasjement for maten.

Jeg er ikke interessert i om merket er ditt eller datt, jeg vil ha presisjon, for smaken, som for meg, er ingen smak uten kjærligheten til maten, så om noen har erfaring å dele med meg er jeg glad.

Grill-terrenget er uoversiktelig, og preget av juks ala make-up bransjen, jeg ønsker rå basic kunnskap, fri fra jåleri og upraktisk forutinntatthet.

Håper noen har noe kunnskap , erfaring å dele. takk.

Jeg vinner manges hjerte med maten min, og det er meg en glede, jeg vil gjøre det enda bedre, da jeg feks savner smaken av eik i en burger gjestene mente burde fått første prisen i Norge. (jeg brukte stekeovn og gass, men jeg drømte om trekull og eikesmak.)

Jeg elsker å lage mat, og jeg elsker å se menneskene så glade av en sammensetning av enkle råvarer som de selv kan ta i bruk, når de spør om oppskrift har jeg ikke det, men jeg leser bøker, men så lager jeg mat fra hjertet og følelsene, jeg tror det er det som gjør det lille ekstra. Jeg følger mer hjertet enn oppskrifter, oppskrifter er for meg mer basic, som feks hvordan lage hvit brun etc saus, men utover det handler mat om kjærlighet til smaken også ønske om å gi andre en opplevelse de vanskelig kan glemme, i vertfall en glede så stor at, de i alt sitt trøbbel, får synke inn i smaker som slukker sorger og bekymringer.

 

 

Jeg er på ingen måte på ditt nivå når det gjelder gourmetmat. Men jeg synes det er veldig praktisk med gassgrill, særlig i hverdagen på sommeren når den er varm på et par minutter og middagen er klar i en fei. Liker også at det er lett å styre temperaturen, på en måte jeg aldri får til med kull. 

På hytta har vi bedre tid og det er greit med kullgrill. Med andre ord; ingen hjelp herfra ;).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3709914
Del på andre sider

8 minutter siden, Xtra skrev:

Jeg er på ingen måte på ditt nivå når det gjelder gourmetmat. Men jeg synes det er veldig praktisk med gassgrill, særlig i hverdagen på sommeren når den er varm på et par minutter og middagen er klar i en fei. Liker også at det er lett å styre temperaturen, på en måte jeg aldri får til med kull. 

På hytta har vi bedre tid og det er greit med kullgrill. Med andre ord; ingen hjelp herfra ;).

Vi har også gassgrill, både hjemme og på hytta, men har gått tilbake til å grille på kull på hytta. Det tar litt lengre tid, men maten blir myyyye bedre! Har laget et ildsted av steiner som rista til en gammel kulegrill passer på, hiver oppi grillkullet og litt tennvæske og lar det stå et kavrters tid før vi tenner på, lar det så brenne en stund til det ikke er flammer lengre. Selve stekingen går fort da og det smaker mye bedre enn fra en gassgrill! Men vi er milelangt unna MMs preferanser altså! Milelangt...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3709916
Del på andre sider

5 minutter siden, Lillemus skrev:

Vi har også gassgrill, både hjemme og på hytta, men har gått tilbake til å grille på kull på hytta. Det tar litt lengre tid, men maten blir myyyye bedre! Har laget et ildsted av steiner som rista til en gammel kulegrill passer på, hiver oppi grillkullet og litt tennvæske og lar det stå et kavrters tid før vi tenner på, lar det så brenne en stund til det ikke er flammer lengre. Selve stekingen går fort da og det smaker mye bedre enn fra en gassgrill! Men vi er milelangt unna MMs preferanser altså! Milelangt...

Enig i at mat stekt på kull får en noe bedre smak, men det er ikke noe vi har tid til i hverdagen. På hytta er det som sagt annerledes.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3709919
Del på andre sider

Madelenemie
4 timer siden, Xtra skrev:

Jeg er på ingen måte på ditt nivå når det gjelder gourmetmat. Men jeg synes det er veldig praktisk med gassgrill, særlig i hverdagen på sommeren når den er varm på et par minutter og middagen er klar i en fei. Liker også at det er lett å styre temperaturen, på en måte jeg aldri får til med kull. 

På hytta har vi bedre tid og det er greit med kullgrill. Med andre ord; ingen hjelp herfra ;).

Hei!

Jada det er greit med gass i hverdagen, men kull kan gå fort det også, hvis man har en av disse.

http://www.bbqshop.no/produktkategori/grill/primoceramicgrills/

Dette er keramiske kullgriller som bruker lite kull, varmes raskt, holder på varmen, gir mulighet for grilling ved ekstremt høye temp, men også veldig lave temperaturer, dvs langtidssteking. Da kan faktisk maten være ferdig når du kommer fra jobb med riktig presisjon.

Jeg ønsker meg kanskje denne, men igjen, må gjøre flere undersøkelser.

http://gastronaut.no/no/grill_+_royk/Primo+Keramisk+Kullgrill.9UFRjM0L.ips

Vi bruker også gass hjemme og kull på hytten, men jeg foretrekker kull og disse grillene gir alle muligheter.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3709973
Del på andre sider

Annonse

1 time siden, Madelenemie skrev:

Hei!

Jada det er greit med gass i hverdagen, men kull kan gå fort det også, hvis man har en av disse.

http://www.bbqshop.no/produktkategori/grill/primoceramicgrills/

Dette er keramiske kullgriller som bruker lite kull, varmes raskt, holder på varmen, gir mulighet for grilling ved ekstremt høye temp, men også veldig lave temperaturer, dvs langtidssteking. Da kan faktisk maten være ferdig når du kommer fra jobb med riktig presisjon.

Jeg ønsker meg kanskje denne, men igjen, må gjøre flere undersøkelser.

http://gastronaut.no/no/grill_+_royk/Primo+Keramisk+Kullgrill.9UFRjM0L.ips

Vi bruker også gass hjemme og kull på hytten, men jeg foretrekker kull og disse grillene gir alle muligheter.

Avklar med mannen din at dette er greit først - disse er jo grisedyre!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3709990
Del på andre sider

AnonymBruker
On 7/14/2016 at 6:56 PM, Madelenemie said:

men utover det handler mat om kjærlighet til smaken også ønske om å gi andre en opplevelse de vanskelig kan glemme, i vertfall en glede så stor at, de i alt sitt trøbbel, får synke inn i smaker som slukker sorger og bekymringer.

 

Oj. Det var jo flott.

Anonymkode: 5e823...f78

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710104
Del på andre sider

Annonse

Hvis du ønsker å grille fra 40 grader og oppover og over langtid! Skaff deg en Barbecue smoker og bruk grillbriketter i stenden for kull(brikete brenner lenger og holder lenger på varmen)! Så kan du feks grille lammelår i over 2 timer! Kryddre som du ønsker! (salt kan du smake deg til, når du skal spise)! Og server med BBQ saus(Hjemmelaget), som du kan lage av tomatpure,honning, soyasaus,vann,matolje og røkt paprika! Pass på så du ikke har i for mye røktpaprika(da ødelegger du sausen)! Og ønskete tilbehør! Jeg vil anbefale Ratatouille og båtpoter!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710105
Del på andre sider

Madelenemie
18 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 

Oj. Det var jo flott.

Anonymkode: 5e823...f78

ja det er det.

Nå mener jeg ikke dyp depresjon, men nedstemthet.

Jeg er selv friskmeldt, har retunert til normalt liv, jeg fikk valget om videre oppfølging, men jeg ble følte jeg selv ble frisk fra en dag til en annen, pga av en avklaring og en meget god samtale med psykiateren som friskmeldte meg, så derfor trenger jeg ikke mere hjelp fra psykiatrien.  jeg tar ikke gleden helt på forskudd, men det ser bra ut, men erfaringen jeg har hatt sitter i enda.

Men ved normal nedstemthet eller surhet eller hva man nå skal kalle det, så er god mat noe som varmer de fleste, det er nesten som å ha sex, jeg vil si det er det, for man blir jo like følelsesmessig engasjert når man lager maten. Jeg kan feks bli nesten svimmel, og tørste etter å høre ord fra andre om de kjenner smaken av... du vet det lille ekstra, få tilbakemelding, for akkurat der trenger man andre mennesker. ( man lager ikke mat til seg selv på samme måte) 

Eller det nye man gjorde, det man kjente der og da kunne bli bra, og når andre stønner og sier, "ååhh himmelsk" det er som en oregasme, Det er ikke så viktig å høre at man kunne vunnet priser for beste burger, det jeg liker best, er å se mennesker utmattet, av tilfredshet, forvirret av hva de har vært igjennom, for smakene beruser, fordi gledene finner de ikke ord til å beskrive. Men dette er jo spesielt matglade mennesker med stor interesse for mat selv. Det er de som oftest sier, "Aahh..." og får det til å stemme med at god mat er en opplevelse som helt sidestilles med den sterkeste lidenskap,

Jeg ville like lage et sånt måltid til Slabbedask, han er min favorittmann, Jeg tror han kunne blitt den vennen jeg aldri har hatt. Vet ikke om du vet hvem han er, men han er på dol inni mellom.

 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710106
Del på andre sider

Madelenemie
6 minutter siden, Knewt37 skrev:

Hvis du ønsker å grille fra 40 grader og oppover og over langtid! Skaff deg en Barbecue smoker og bruk grillbriketter i stenden for kull(brikete brenner lenger og holder lenger på varmen)! Så kan du feks grille lammelår i over 2 timer! Kryddre som du ønsker! (salt kan du smake deg til, når du skal spise)! Og server med BBQ saus(Hjemmelaget), som du kan lage av tomatpure,honning, soyasaus,vann,matolje og røkt paprika! Pass på så du ikke har i for mye røktpaprika(da ødelegger du sausen)! Og ønskete tilbehør! Jeg vil anbefale Ratatouille og båtpoter!

:-)

Takk for konstruktivt råd.

Kjenner du til keramiske kullgriller med smoker?

Jeg linket tidligere til noen.

Er dette en god innvestering, for en matentusiast, eller kan mye av det samme oppnåes med en enkel  smoker  og feks en egenbygd grill?

Jeg er tilhenger av å fikse og bygge selv, og trenger hard core fakta om grillutstyr.

Takk for godt innspill!

Jeg lager som regel alt selv, fra pesto til aioli til bbq saus. osv...

Til lammelår bruker jeg også , jeg kaller det båtpoteter, men med timian, og ofte ovnsbakte grønnsaker, gjerne tyrkisk paprika, aubergin med olivenoljge, salt og timian.

Jeg har servert lammelår med stekte grønnsaker, men med rotpure av potet og jordskokk, og med god mottagelse.

Har du erfaring med keramisk kullgrill?

Til biff er det ulikt, men langtidsteking er viktig, 

 

 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710108
Del på andre sider

Den 15. juli 2016 at 19.26, Lillemus skrev:

Tja. Med tanke på flere tråder du har skrevet tidligere om samme tema (ikke grill, men impulsive kjøp) så vet jeg nå ikke om det var så upassende.

Slike råd er helt usaklige eller upassende å komme med i en tråd der mm's mann overhodet ikke har vært nevnt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710109
Del på andre sider

AnonymBruker
39 minutes ago, Madelenemie said:

ja det er det.

Nå mener jeg ikke dyp depresjon, men nedstemthet.

Jeg er selv friskmeldt, har retunert til normalt liv, jeg fikk valget om videre oppfølging, men jeg ble følte jeg selv ble frisk fra en dag til en annen, pga av en avklaring og en meget god samtale med psykiateren som friskmeldte meg, så derfor trenger jeg ikke mere hjelp fra psykiatrien.  jeg tar ikke gleden helt på forskudd, men det ser bra ut, men erfaringen jeg har hatt sitter i enda.

Men ved normal nedstemthet eller surhet eller hva man nå skal kalle det, så er god mat noe som varmer de fleste, det er nesten som å ha sex, jeg vil si det er det, for man blir jo like følelsesmessig engasjert når man lager maten. Jeg kan feks bli nesten svimmel, og tørste etter å høre ord fra andre om de kjenner smaken av... du vet det lille ekstra, få tilbakemelding, for akkurat der trenger man andre mennesker. ( man lager ikke mat til seg selv på samme måte) 

Eller det nye man gjorde, det man kjente der og da kunne bli bra, og når andre stønner og sier, "ååhh himmelsk" det er som en oregasme, Det er ikke så viktig å høre at man kunne vunnet priser for beste burger, det jeg liker best, er å se mennesker utmattet, av tilfredshet, forvirret av hva de har vært igjennom, for smakene beruser, fordi gledene finner de ikke ord til å beskrive. Men dette er jo spesielt matglade mennesker med stor interesse for mat selv. Det er de som oftest sier, "Aahh..." og får det til å stemme med at god mat er en opplevelse som helt sidestilles med den sterkeste lidenskap,

Jeg ville like lage et sånt måltid til Slabbedask, han er min favorittmann, Jeg tror han kunne blitt den vennen jeg aldri har hatt. Vet ikke om du vet hvem han er, men han er på dol inni mellom.

 

Ok, du ble frisk. Så bra. Da kan du fortsette med å glede de andre, og la de glede deg, i deres vidløftige sympatiskhet. Når jeg leste innlegget ditt var det det noe som kræsjet tungt inni meg... men det er selvsagt lavkultur å bringe det på banen.

Anonymkode: 5e823...f78

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710114
Del på andre sider

Madelenemie
34 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 

Ok, du ble frisk. Så bra. Da kan du fortsette med å glede de andre, og la de glede deg, i deres vidløftige sympatiskhet. Når jeg leste innlegget ditt var det det noe som kræsjet tungt inni meg... men det er selvsagt lavkultur å bringe det på banen.

Anonymkode: 5e823...f78

Nei det er ikke lavkultur å bringe ærlighet på banen, det er kultur mer enn noe.

Til og med sorg kan frembringe nye smaker og et nytt perpektiv.

Du vet det at selv om jeg ble friskmeldt så lurer en sårbarhet inni meg, og den er det ingen grunn til å ikke ha respekt for, derfor sover jeg mer enn jeg noen gang hadde tenkt jeg ville, fordi psykiateren sa, er man nedfor bedre å sove, og for min del er det det, jeg har så mange gleder så når jeg blir grepet av dem, så bra, men når jeg blir grepet av søvnløshet og sorg, da fins stilnoct:-)

Endret av Madelenemie
Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710120
Del på andre sider

AnonymBruker
3 minutes ago, Madelenemie said:

Nei det er ikke lavkultur å bringe ærlighet på banen, det er kultur mer enn noe.

Til og med sorg kan frembringe nye smaker og et nytt perpektiv.

Skjønner ikke hva du mener, jeg må ha tydelig tale eller så spekulerer jeg bare.

Anonymkode: 5e823...f78

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/412557-grill/#findComment-3710122
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...