Gjest Gargamel Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 18 timer siden, Kanonføde skrev: Gargamel sa det var kokende vann. Ja, det var sikkert ikke helt presist. Jeg har ikke satt meg inn i hvilken temperatur maskina bruker, men jeg får inntrykk av at du har sjekket det. Kokepunktet til vann ved 19 bar er ca 200 grader. Man kunne jo tenkt seg en maskin som utnyttet det til å brygge kaffe veldig fort, men det kunne skjedd mye rart når man slapp ut gruten etterpå(?) Det er en pumpe som jobber når koppen fylles. Det betyr vel at vannet blir presset gjennom filteret, men det er en annen sak muligens. 0 Siter
Kanonføde Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 6 hours ago, Gargamel said: Ja, det var sikkert ikke helt presist. Jeg har ikke satt meg inn i hvilken temperatur maskina bruker, men jeg får inntrykk av at du har sjekket det. Kokepunktet til vann ved 19 bar er ca 200 grader. Man kunne jo tenkt seg en maskin som utnyttet det til å brygge kaffe veldig fort, men det kunne skjedd mye rart når man slapp ut gruten etterpå(?) Det er en pumpe som jobber når koppen fylles. Det betyr vel at vannet blir presset gjennom filteret, men det er en annen sak muligens. Kanskje det hadde tettet seg så hardt at 19 bar ikke hadde vært nok til å presse vannet gjennom? Ikke vet jeg. Men smaken på kaffe avhenger i alle fall av temperatur på vannet, så det kan hende det uansett hadde smakt verre enn kaffe som virkelig er kokt, sånn på kaffelars som er varmet opp igjen - og igjen - hvem vet. Eller om det hadde blitt grøt. Ja, det er en pumpe. Tradisjonelt 9 bar. Trykket i boileren om det er oppsettet med varmeveksler er mye lavere, men nok til å steame melk. Trykket på boileren påvirker temperaturen i boileren, som påvirker temperaturen i bryggevannet. Ingeniør-kaffe. Jeg liker det enkle best jeg da. Espresso blir som å svi kjøttet i mine øyne. 0 Siter
Gjest Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 Kan jo fint velge tradisjonell kaffe med en espressomaskin. Perfekt bryggetemperatur er jo et sted mellom 90-95 grader. 0 Siter
Kanonføde Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 1 hour ago, Maw87 said: Kan jo fint velge tradisjonell kaffe med en espressomaskin. Perfekt bryggetemperatur er jo et sted mellom 90-95 grader. Det er vel espresso blandet med varmt vann, dvs. ikke det samme som f.eks. presskanne selv om det er samme "styrke". Men joda, det er sikkert god kaffe. 0 Siter
Gjest Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 (endret) 1 time siden, Kanonføde skrev: Det er vel espresso blandet med varmt vann, dvs. ikke det samme som f.eks. presskanne selv om det er samme "styrke". Men joda, det er sikkert god kaffe. Tradisjonell kaffe fra en espressomaskin er ikke utvannet espresso nei. Kan jo ikke sammenligne en espressomaskin med en presskanne. Om man skal ha fersk malt kaffe må man i tillegg ha en kaffekvern, for ikke å snakke om tiden kaffen skal trekke og oppkoking av vann. En knapp på min maskin og jeg får alt dette på under minuttet. Med minst like god smak. Endret 18. desember 2016 av Maw87 0 Siter
Kanonføde Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 1 hour ago, Maw87 said: Tradisjonell kaffe fra en espressomaskin er ikke utvannet espresso nei. Jo, det er nok det. 1 hour ago, Maw87 said: Kan jo ikke sammenligne en espressomaskin med en presskanne. Om man skal ha fersk malt kaffe må man i tillegg ha en kaffekvern, for ikke å snakke om tiden kaffen skal trekke og oppkoking av vann. En knapp på min maskin og jeg får alt dette på under minuttet. Med minst like god smak. Smak og behag hva som smaker best. 0 Siter
Gjest Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 18 minutter siden, Kanonføde skrev: Jo, det er nok det. Smak og behag hva som smaker best. Gud hjelpe for en kverulant. Dine sammenligninger er helt på jordet. Og ja, som alltid er det smak og behag hva som smaker best. Men "mannen i gata" har ikke tid til å styre med en billig presskanne med Ali filterkaffe på morgenkvisten før jobb. Derfor er en espressomaskin er bedre valg, syns jeg. Og ja, jeg har presskanne og kaffekvern hvor jeg har forsøkt et stort utvalg med forskjellige bønner. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 25 minutter siden, Kanonføde skrev: Jo, det er nok det. Smak og behag hva som smaker best. Rabbla for deg Kanonfødsel Anonymkode: 3050e...162 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 30 minutter siden, Maw87 skrev: Gud hjelpe for en kverulant. Dine sammenligninger er helt på jordet. Og ja, som alltid er det smak og behag hva som smaker best. Men "mannen i gata" har ikke tid til å styre med en billig presskanne med Ali filterkaffe på morgenkvisten før jobb. Derfor er en espressomaskin er bedre valg, syns jeg. Og ja, jeg har presskanne og kaffekvern hvor jeg har forsøkt et stort utvalg med forskjellige bønner. For vanlige folk som ikke har råd til maskiner til 10.000 kr duger dette lenge. Anonymkode: 6363f...f0e 0 Siter
Gjest Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 45 minutter siden, AnonymBruker skrev: For vanlige folk som ikke har råd til maskiner til 10.000 kr duger dette lenge. Anonymkode: 6363f...f0e Jeg er da vanlig folk, kommer fint ann på hvilke prioriteringer man har 0 Siter
Kanonføde Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 1 hour ago, Maw87 said: Gud hjelpe for en kverulant. Dine sammenligninger er helt på jordet. Jeg er usikker på hva slags "sammenligninger" jeg har gjort, jeg bare påstår at jeg liker vanlig uttrekk bedre enn espresso, samt at det du kaller "tradisjonell kaffe" fra espressomaskinen er espresso blandet med vann, en såkalt americano. 0 Siter
Gjest Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 Vil nå kalle den såkalte presskanneforsøket ditt en sammenligning. La oss være enige om å være uenige 0 Siter
Kanonføde Skrevet 18. desember 2016 Skrevet 18. desember 2016 3 minutes ago, Maw87 said: Vil nå kalle den såkalte presskanneforsøket ditt en sammenligning. La oss være enige om å være uenige Hva er "presskanneforsøket"? Hilsen nysgjerrig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.