Gå til innhold

amming, stramt tungebånd, hulrom i ganen


tasha1

Anbefalte innlegg

Sønnen min er 3 mnd.

Han bruker meget langt tid å spise, både pupp og flaske. 1 flaske med 3 hulls smokk bruker han over en time på for å drikke 170 ml og det med aktiv suging.

Han har stramt tungebånd.

I dag oppdaget jeg at hulrommet i ganen er ganske dypt. Sammenlignet med 2 andre babyer og hans er fremtredende dypere enn de to andre babyenes.

Har dette innvirkning på ammingen?

Vil det kunne hjelpe å få klippet tungebåndet?

Han var 4150 da han ble født. 3 mnd er han 5570. Ammer han "hele" tiden. Etter at han begynte med tillegg på kvelden sovner han etter 20-30 min i motsetning til 3 timer. Han var jo sikkert sulten før!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære tasha. Tungespissen bør kunne strekke seg over nedre gummen. Om tungen blir for kort pga stramt tungebånd så klarer ikke barnet å brukke tungen til å trekke brystet inn i munnen og å melke melkesjøene. Tungen blir ofte stående i en bue når barnet dier. Noen har stramt tungebånd, men klarer likevell å die effektivt. Det kan i de tilfellene også være avgjørene hva slags form moren har på brystet. Ved stramt tungebånd kan symptomene være at mor får såre brystknopper fordi tungen rasper brystknoppen, barnet kan virke utilfreds fordi det ikke klarer å die effektivt og mange mødre forteller om avtagende melkeproduksjon pga lite effektiv diing. Kort tungebånd er arvelig så vær obs om man har et barn med dette og at det da også kan gjelde senere barn. De fleste har god nytte av å få kuttet tungebåndet om det fører til problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...