Gå til innhold

Amning och allergi


skutten

Anbefalte innlegg

Hej! Jag har en son på drygt 4 månader som jag ammar. Nu när han är fyra månader så är det väl dags att börja ge honom smakportioner av mat. I alla fall verkar alla i min omgivning, barnavårdcentralen, väninnor, svärmor osv tycka att jag måste börja nu. Och det har jag iofs inget emot. Däremot är jag lite "stirrig" vad gäller allergier... När jag var i kontakt med amningshjälpen på mitt sjukhus för ett tag sedan så sa det att för allergiers skull så är det bra att helamma i 6 månader. Men betyder det att jag heller inte ska börja ge smakportioner förrän dess eller har det ingen betydelse. Vad jag förstår så sjunker det goda skyddet avsevärt om man t ex skulle byta ut kvällsamningen mot tillägg. Är det likadant med smakportionerna eller har de ingen betydelse?

Tacksam för svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I Norge er gjeldende offisielle anbefaling helamming i 6 mnd.(ev med tilskudd av d-dråper eller tran).Dette er det beste for å forhindre/utsette allergi.

Det skader ikke om du gir ham 3-4 teskjeer (smaksporsjon) om kvelden,men hvis han virker fornøyd er jo det beste å vente.

Virker han interresert i mat? Følger nøye med når du spiser? Hvis han virker interresert kan du jo begynne å gi ham 3-4 teskjeer grøt om dagen,eller f.eks noe å sutte på.

Da jenta mi var 4,5 mnd gammel begynt hun å sutte på en agurkskive(gurka).Hun var veldig interresert i mat.5,5 mnd gammel fikk hun en stor bit svinestekbit å suge på.Den falt veldig i smak.Uken innførte vi ett måltid mat.Da hun var 7 mnd gammel gikk vi over til to.10 mnd gammel begynte vi med tre.Det spiser hun enda (14 mnd).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...