Gå til innhold

Inkontinent gutt - 11 år


Gjest tantene

Anbefalte innlegg

Gjest tantene

Nevøen vår har et stort problem. Han tisser på seg opp til flere ganger om dagen og hver natt. Han blir helt våt.

I tillegg kommer det litt avføring i trusen innimellom, oftere i perioder.

Problemene har vært der bestandig, han var kun tørr en kort periode i 3-4-års alderen.

Han har forsøkt mange hjelpemidler, uten hell. Blant annet alarmmatte om natten, hyppige dobesøk (bruker alarmklokke for å bli påminnet det), Minirin, akupunktur.

Han har vært til diverse undersøkelser uten at det er blitt funnet noe fysisk problem, men man lurer på om han kan ha utposninger i endetarmen, og han står på venteliste på Rikshospitalet til videre utredning.

Han lider også av barnemigrene. Anfallene kommer ganske hyppig, ca 1 gang per uke, og kan vare i 2 timer til ca 1 dag. Da ligger han til sengs og er ganske dårlig. Generelt er han spinkel, og veldig blek.

Han har vært til utredning hos barnepsykolog sammen med hele familien, uten at det ble funnet noe problem hos ham, eller i familien ellers.

Vi er bekymret for gutten, og skulle ønske at det var noe vi kunne gjøre for ham! Han ser ut til å ha gitt opp totalt. Han går rundt våt, og skifter ikke før han blir bedt om det. Det lukter også vondt av avføringen, så han burde merke det selv.

Vi lurer på om det ikke hadde vært en løsning å gå med bleie. Det finnes vel løsninger som kan passe til så store barn?Da vil ikke problemet bli så synlig for omverdenen, og han slipper å skifte klær så ofte. Foreldre til kamerater reagerer, og liker ikke at han sitter i møblene deres, som jo kan være forståelig. Det sier seg selv at det også blir mye klesvask. Vet at de ble frarådet bleier da han var yngre, fordi det var å gi feil signaler til gutten. Men hvor lenge skal man fortsette - uten å gi gutten en hjelpende hånd, og håpe på at det gir seg?!

Hva kan vi gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har han tisset i sengen hver natt siden han var 3 - 4 år uten å sove med bleie? Hva godt har kommet ut av det? Verden er blitt gal spør du meg.

Om dagen har han jo selv større muligheter for å holde seg tørr, men det virker da som om det tydelig er ett eller annet fysisk galt med gutten.

Det finnes bleier til større barn, Tena har både trusebleier og tape-bleier som han kan benytte som hjelpemiddel til hans problemer blir løst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri Harket, uroterapeut

Til tantene.Det høres ikke noe greit ut sånn som deres nevø har det nå.Det er ikke lett å være 11 år og ha det slik som dere beskriver. Dette med bleiebruk er ofte diskutert av fagpersoner, og det er blant noen hevdet at dette lett blir en sovepute for for barna. Når det gjelder deres nevø tror jeg nok at det kanskje kan være en løsning inntil videre utredning. Bandagistbutikker har et stort utvalg i bleier som man får på blåresept.Ellers så tror jeg denne gutten kunne hatt god nytte av å få komme til en uroterapeut om det finnes der han bor. Han vil da i samarbeid med denne inngå et treningsopplegg som kan hjelpe han.Det blir mye av det samme som nå er forsøkt med klokkealarm,bortsett fra at han da kanskje er litt mer med på dette selv. Han kan bli fulgt litt tett over tid.Deretter er det også medisiner som evt. kan forsøkes.Jeg kan godt forstå at dette begynner han å bli lei!Håper det snart er noe som kan hjelpe ham,da det er en tøff alder å ha det sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest (ikke undertegnet)

Har hørt at melke/glutenintoleranse kan føre til nattvæting. En dr. Reichelt på Rikshospitalet forsker bl.a. på slike ting. Et laboratorium som heter Neurozym Biotech i Snåsa kan analysere innsendte urinprøver for å se om en person reagerer på gluten og/eller melk. Vi har fått påvist melke- og glutenintoleranse hos vårt barn, og har kuttet ut all melk i kosten hans. Nå er vi i ferd med å kutte ut hvete for å se om det hjelper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...