Gå til innhold

Nybakt mor..


Gjest Christine

Anbefalte innlegg

Gjest Christine

Vi ble for 1mnd.siden foreldre til en liten gutt. Han er adoptert, og er nå 17uker!

Vi har litt problemer med treg mage. Det er jo ikke uvanllig med tanke på det han har vært gjennom. Vi skiftet merke på morsmelkstilegget i giverlandet etter direktiv fra legen. (pga treg avføring)

Han har nå brukt dette i 3 uker. Avføringen er gul/grønn og kommer nå ca annenhver dag. Avføringen er løs og fin. Er farge/ hyppighet normalt?

Nå er det tre dager siden siste avføring, og det er tydelig at det er plagsomt for ham. Vi gav ham maltekstrakt i går, 2 ts. på 1 liter. OK? Håper at det gir resultater i dag?

Bør vi tilstrebe at han har avføring hver dag?

Vi skiftet til NAN 1 i giverlandet, noe som trolig er likt vår egen Nan? Han har fått litt røde, tørre kinn etter dette. Kan han reagere?

Føler egentlig for å skifte til Collets erstatning. Kan vi skifte merke igjen? Er det ikke nødvendig med tran og andre vitaminer i tillegg til denne?

Boksen fra giverlandet er nå snart tom og vi må uansett bytte. Bør en halvblande to merker noen dager eller kan en gå rett til et nytt merke?

Når vi lager flaskene koker vi vann og har på sterile flasker. Kan vi varme disse i mikrobølgeovn før vi har i pulveret eller er det skadelig?

Dette ble veldig mange spørsmål, håper du kan svare en bekymret mor. Har prøvd vår helsestasjon men helsesøster kunne ikke svare...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du kan godt bare bytte fra NAN til Collet uten å blande først. Jeg pleide å lage flasker for ett døgn i gangen, oppbevare dem i kjøleskapet og varme flaska i vannkokeren når ungen skulle ha mat.

Avføringen høres "riktig" ut, med morsmelkunger er det vanlig at det går både en uke og 10 dager mellom avføringene, men med flaskebarn er det vel vanlig å ha avføring minst annenhver dag. Jeg blandet ca. 1 ts malt på 150 ml melk, du må nesten bare prøve deg fram.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...