Gå til innhold

alkohol og amming


Gjest vyvy

Anbefalte innlegg

Leste i et hefte jeg fikk på helsestasjonen,at det var ingen vits i å pumpe ut melka etter alkoholinntak,siden alkoholinnholdet i melka hele tiden gjenspeilte promillen i blodet.Det beste var å utsette amminga til,det ikke var noe promille i blodet lenger.

Hva det betyr i praksis ,vet jegikke,så jeg kan ikke vite om det er greit å ta seg en pils,eller om det er bedre med et glass rødvin i steden.

Siden jeg ikke vet hva som er rett vil jeg helst la være.

Noen påstår også,at det er helt ufarlig ådrikke alkohol mens man ammer.At det var det var større sjanse for at barnet ble utsatt for en uaktsom handlig i fylla,enn at barnet fikk direkte skade via melka.som følge av mors alkoholinntak.Hørte det på radio for m\noen år siden,da en lege uttalte seg.

Noen med erfaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Melken inneholder like stor promille som blodet ditt. Et par glass øl eller vin er vel ikke farlig, med mindre du blir drita av det. ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ta et glass vin

Som du leste i brosjyren, utpumping av melken har ingen hensikt.

melken inneholder like mye promille som blodet, alltid. Det vil si at når du har drukket en alkoholenhet (glass øl/vin), inneholder melken din like mye promille som kefirmelk. Ikke noe å være bekymret for, altså.

Du skal drikke mye (være skikkelig full), før melken din inneholder like mye alkohol som lettøl!

Skal du drikke mer enn litt vin/øl til maten, og du ikke ønsker at babyen skal få i seg dette, bør du ha melk på flaske å gi barnet, inntil du selv er edru.. Når du lovlig kan kjøre bil (mht promille), er melken din helt alkoholfri. Melken renser seg selv inni deg, du trenger ikke å pumpe den ut!

Det er ingen forskjell på om du drikker en halvliter øl eller et glass vin. Noen barn reagerer på at melken inneholder kullsyre (i brus og øl osv,) noen barn reagerer hvis melken smaker vin, krydder, løk osv. Det må du bare prøve deg frem med.

Som du skjønner er det himmelvid forskjell mellom å drikke når man er gravid (da får _barnet_ samme promille som mor, noe den ikke har godt av), og drikke når man ammer (da får _melken_ samme promille som mor, noe som gir en vanvittig lav alkoholprosent i melken, og dermed i babyen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære vyvy. Vedrørende alkohol inntak og amming så er det viktig informasjon om barnet er nyfødt, blir fullammet eller feks 1 år og ammes en gang i døgnet. I spedbarnsperioden er også barnets organer mer umodne. Vedrørende alkoholens virkning på barnet er det på det nåværende tidspunkt ikke gode nok studier tilgjengelig som sier hvor mye som er skadelig og hvilke skader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...