Gå til innhold

Middagsforslag - igjen!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jaja, nå er hverdagen her igjen, og middager må lages. Jeg synes det er såååå kjedelig, men de to jeg bor med synes det er enda kjedeligere, så da blir det som regel jeg som lager mat 😄 Vi er 2 voksne og 1 nylig myndig, og sistnevnte spiser ikke kjøtt. Tenkte kanskje jeg skulle prøve meg på å tenke litt lenger fremover enn kun dagen i dag.... Da slipper jeg kanskje å bruke energi på planlegging hver eneste dag (dvs planlegging og planlegging, fru Blom, jeg stuper som regel ned i frysen, eller strekker en arm ut i blinde på butikken og rasker til meg noe 😄 ).

Vel... hva skal jeg lage tirsdag, onsdag og torsdag denne uka? I helgene er det litt mer stas med mat, da har vi ofte lasagne, pizza, taco eller reker, det ordner seg som regel. Men hverdagene er vanskelige å komme på. Her er noen forslag, men jeg vet ikke om det blir dette. Dere kan jo gjerne fylle på med tips?

  • fiskekaker, kokte poteter, raspete gulrøtter
  • vegansk pastasaus og spaghetti/pasta og ost
  • ....

Nå stoppet det opp her 😄 😮 😄 

Skrevet

Kanskje ikke så aktuell i en uke der pasta står på menyen en annen dag, men jeg lagde nylig denne til noen venninner:

https://www.leroyseafood.com/no/smakfull-sjomat/oppskrifter/pastasalat-med-laks-og-dressing-av-sitron-og-creme-fraiche/

Det er jo en svært enkel salat, men alle likte den godt. Jeg brukte fullkornspasta, droppet bladpersille og la til en boks mais som jeg likevel hadde i skapet, for å få litt mer farge. 

Laks kan sikkert byttes med kylling. 

Skrevet
laban skrev (2 minutter siden):

Kanskje ikke så aktuell i en uke der pasta står på menyen en annen dag, men jeg lagde nylig denne til noen venninner:

https://www.leroyseafood.com/no/smakfull-sjomat/oppskrifter/pastasalat-med-laks-og-dressing-av-sitron-og-creme-fraiche/

Det er jo en svært enkel salat, men alle likte den godt. Jeg brukte fullkornspasta, droppet bladpersille og la til en boks mais som jeg likevel hadde i skapet, for å få litt mer farge. 

Laks kan sikkert byttes med kylling. 

Herlig! Sånne oppskrifter liker jeg! Vi tar den en dag 🙂

PS - siden du, som meg, er litt språknerd: Artig setning midt inni der 🙂 Fisken er klar når den flaker seg mellom linjene.

Skrevet
påskelilje skrev (2 minutter siden):

Herlig! Sånne oppskrifter liker jeg! Vi tar den en dag 🙂

PS - siden du, som meg, er litt språknerd: Artig setning midt inni der 🙂 Fisken er klar når den flaker seg mellom linjene.

Ja, jeg la merke til den. Jeg tenker ikke først og fremst på fisk når jeg leser uttrykket "mellom linjene"...

stjernestøv
Skrevet

Kyllinglår med potetsalat, laks med poteter, grønnsaker og rømme. 

Skrevet
laban skrev (4 minutter siden):

Ja, jeg la merke til den. Jeg tenker ikke først og fremst på fisk når jeg leser uttrykket "mellom linjene"...

Haha, ikke jeg heller 😄 

Skrevet
stjernestøv skrev (1 minutt siden):

Kyllinglår med potetsalat, laks med poteter, grønnsaker og rømme. 

Takk for tips 🙂

Skrevet
påskelilje skrev (5 timer siden):

Dere kan jo gjerne fylle på med tips?

I dag hadde vi det jeg pleier å lage når vi ikke har planlagt noe, mannen kaller det bare for Lillemius' spesial, det er nesten som en slags chili con carne, men kan også lages uten kjøttdeig, er litt "man tager hva man haver", i dag ble det:

400 g kjøttdeig stekes

1,5 løk hakkes og has i panna

1,5 paprika skjæres fint og has i 

1 boks tomatpure (1/2 glass)

2 bokser hakkede tomater

1 revet gulrot (har du andre litt slappe rotgrønnsaker så rasp og hiv oppi!)

2 bokser kidneybønner (eller andre bønner)

(ev. mais, det er også godt!)

1/2 - 1 boks creme fraiche

Litt buljongpulver / en knust terning

Salt og pepper etter smak (jeg slenger gjerne oppi litt cayennepepper, chilipepper og paprikapulver også)

Hvitløk om du liker det

Brunsukker for å runde av tomatsmaken

Trenger ikke å koke lenge, ha i bønnene til slutt og la det putre i noen minutter til bønnene er varme.

Vi spiser den gjerne bare sånn, men man kan godt ha salat eller brød med smør til, ev. ris eller blomkålris. Lager alltid minst så stor porsjon som dette og da har vi i to dager + 1-2 lunsjer til meg. :) 

Skrevet (endret)

I dag skal jeg servere spinat- og fetaostpai med salat til jr og et par kompiser, og det er jo et alternativ for dere også. Ellers kan kanskje linsegryte med hermetiske tomater, fiskegrateng eller lettsaltet torsk med poteter og grønnsaker være gode alternativ for dere? Syns også både chili sin carne og løksuppe er enkel, kjapp og god hverdagsmiddag :) 

Endret av Kayia
Skrevet

Hva med ferdige vegetardumplings. Finnes som regel på asiabutikker i frysedisken. Stekes/dames i stekepanne. Nydelig med stekt ris. Tar maks en halvtime å lage hele middagen. 

hipohopp2022
Skrevet
laban skrev (6 timer siden):

Kanskje ikke så aktuell i en uke der pasta står på menyen en annen dag, men jeg lagde nylig denne til noen venninner:

https://www.leroyseafood.com/no/smakfull-sjomat/oppskrifter/pastasalat-med-laks-og-dressing-av-sitron-og-creme-fraiche/

Det er jo en svært enkel salat, men alle likte den godt. Jeg brukte fullkornspasta, droppet bladpersille og la til en boks mais som jeg likevel hadde i skapet, for å få litt mer farge. 

Laks kan sikkert byttes med kylling. 

Og kjøttdeig?

Skrevet
hipohopp2022 skrev (22 minutter siden):

Og kjøttdeig?

Du mener å bytte laksen med stekt kjøttdeig? Da må det nok litt kraftigere tilbehør til, ref. oppskriften til Lillemus (men du trenger sikkert ikke alt hun bruker).

hipohopp2022
Skrevet
laban skrev (Akkurat nå):

Du mener å bytte laksen med stekt kjøttdeig? Da må det nok litt kraftigere tilbehør til, ref. oppskriften til Lillemus (men du trenger sikkert ikke alt hun bruker).

Nei tenkte på den salaten du nevnte?

Skrevet
hipohopp2022 skrev (39 minutter siden):

Nei tenkte på den salaten du nevnte?

Jeg forsto det. Men jeg tror kjøttdeig krever litt kraftigere tilbehør enn sukkererter og vårløk, og at sitrondressing blir feil.

På den annen side kan man kombinere det aller meste med brunet kjøttdeig hvis det f.eks. handler om å bruke opp rester.

hipohopp2022
Skrevet
laban skrev (28 minutter siden):

Jeg forsto det. Men jeg tror kjøttdeig krever litt kraftigere tilbehør enn sukkererter og vårløk, og at sitrondressing blir feil.

På den annen side kan man kombinere det aller meste med brunet kjøttdeig hvis det f.eks. handler om å bruke opp rester.

Hva da?

Skrevet

Tikka masala eller stroganoff (stroganoff kan lett tilsettes div bønner istedenfor kjøtt)  Toro er min venn🙈

Skrevet

Kan dere ikke spandere på dere ei matkasse fra Godt Levert i ei uke eller to, bare for å få litt nye idéer til nye ting? De har kjempegode vegetaroppskrifter, synes jeg. Også fordeler dere en middag på hver i familien som må lage den. 
 

Her er noen kjøttfrie alternativer som jeg har prøvd ut med hell. 

https://godtlevert.no/oppskrift/24755/squashpannekaker-med-varlok-servert-med-chevresalat

https://www.godt.no/oppskrift/8214/mettende-groennsakslasagne

https://www.godt.no/oppskrift/8839/fylte-squashruller

https://trinesmatblogg.no/recipe/pokebolle-med-laks-og-ponzusaus/

https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/sweet-leek-ricotta-and-tomato-lasagne/

https://www.godtlevert.no/oppskrift/908/seibiff-med-lok-og-gulrotter

https://www.godt.no/oppskrift/8474/laks-med-mango-og-avokado

 


 

 

Skrevet
hipohopp2022 skrev (1 time siden):

Hva da?

Løk, broccoli, bønner, flådde / hakkede tomater, (mini)mais, sopp...

Litt ris, fullkornspasta eller brød som tilbehør.

Men altså, jeg er virkelig ikke middagseksperten her 😉

hipohopp2022
Skrevet
laban skrev (Akkurat nå):

Løk, broccoli, bønner, flådde / hakkede tomater, (mini)mais, sopp...

Litt ris, fullkornspasta eller brød som tilbehør.

Men altså, jeg er virkelig ikke middagseksperten her 😉

Men sånn helt enkelt? Ikke jeg heller. Er matlaging som er den gøyeste interessen på planeten …. 

Skrevet
Kayia skrev (3 timer siden):

I dag skal jeg servere spinat- og fetaostpai med salat til jr og et par kompiser, og det er jo et alternativ for dere også. Ellers kan kanskje linsegryte med hermetiske tomater, fiskegrateng eller lettsaltet torsk med poteter og grønnsaker være gode alternativ for dere? Syns også både chili sin carne og løksuppe er enkel, kjapp og god hverdagsmiddag :) 

Nå er det lenge siden jeg har laget den paien din! Den må jeg prøve igjen en dag 😊 Lettsaltet torsk hadde vi onsdag i forrige uke. Jeg elsker det (vi hadde det faktisk på julaften i oppveksten), de andre synes det er greit nok bare det ikke blir for ofte 😊 Takk for gode tips!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...