Gå til innhold

Hvilken skolegang har barna deres?


surre

Anbefalte innlegg

Hei!

Har en bror som har hatt AS diagnosen i 4 år, nå har han ikke lengre noe diagnose. De fant ut at han sannsynligvis ikke var AS likevel. Mye rot og tull er det nå. Gutten hører ikke lengre hjemme noen steder. Ingen vil ta ansvar for ham, selv om vi har ringt og strevet på i ca. 5.mndr nå!!

Gutten går i 9.klasse, og har kommet seg noe enormt både når det gjelder det sosiale og å ha konsentrasjon til å lære ting på skolen.

Han gikk vanlig skole med støttelærer til 7.klasse. Nå går han i en spesialklasse på en ungdomsskole. Problemet er at vi føler at han ikke hører hjemme der lengre. (har egentlig aldri følt at han har hørt hjemme der) Elevene som går der har så forskjellige vansker, så det er altså stor variasjon på hva disse barna kan. Elevene har individuell lærerplan, men har allikevel en del timer sammen. Da er de hele tiden på samme klasserom, og deler lærer. Gutten har engelsk med en annen klasse, og vi har også forsøkt å få ham til å ha samfunnsfag + andre fag med dem. Problemet er at timeplanene til disse klassene er så vanskelig å kombinere.

Siden gutten har litt sosiale problemer + problemer med en del fag(ligger langt etter det normale, men har normal intelligens) går han altså i denne klassen.

Det er på en måte fortiden som har ødelagt for ham. Han var veldig urolig og kunne ikke konsentrere seg, bråkte mye i klassen før.

Vi vet ikke om han er klar til å gå over i en vanlig klasse med opptil 30 elever (klassen han har engelsk i), det blir liksom litt mye. Men samtidig føler vi han ikke får lære det han har evner til i denne spesialklassen. Klassen har hjulpet han mye med det sosiale. Ikke så mye med det faglige. Hadde vært greit hvis alle var på noenlunde samme nivå, men sånn er det jo ikke. Det begynner jo å haste nå, for gutten begynner i 10. klasse over sommeren. Selv vil han nok fortsette i spesialklassen for der er han innlevet med elever og lærere. Og han vet at han ikke trenger å gjøre noe særlig. Men vi vil jo bare hans beste, og han har selv sagt at han kjeder seg der.

Hva med deres barn? hvilken skolegang har de? hvordan har dere gjort det?

Og er det noen som vet om skoletilbud for ungdom med litt læreproblemer? gjerne en ungdomsskole med få elever i klassen.

Privatskoler?

Vi bor i Bergen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...