Gå til innhold

arbeidsledighet..et samfunnsproblem?


thesaint

Anbefalte innlegg

Holder på med et prosjekt i engelsk der jeg skriver om arbeidsledighet. Lurte på om noen har noen gode tips om konsekvenser samfunnet får av mange arbeidsledeige?

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skal me sjå.. ;-D

- Dårligere kvalitet på velferdsordninger og fellesgoder. Hver person med jobb er en inntektskilde i form av skatt; hver arbeidsledig er en utgiftspost. Jo flere som er arbeidsledige, jo mindre skattepenger fåes det, og jo mer må kuttes i fellestiltak.

- Høyere skatt på arbeidsinntekt vil være et forsøk på å komponsere. Dette gir lavere nettoinntekt og større misnøye. Bruttolønnen må altså økes, og varer blir dyrere å produsere. Andre land vil sjeldnere investere der hvor det er unaturlig høy skatt, og landet blir mindre konkurransedyktig internasjonalt. Resultatet blir enda høyere arbeidsledighet.

- Mer kriminalitet og sosial uro. Dem som ellers ville tilbragt 8 timer per dag på jobb går istedet 8 timer rundt i gatene. Da kan mye skje, og penger brukes. Arbeidsledighetstrygd er normalt lavere enn lønn, og noen vil prøve å opprettholde sin levestandard gjennom kriminalitet. Når den fattige gruppen øker vil det bli større misnøye overfor de rike og de med jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...