Nicklusheletida Skrevet 21. juni Forfatter Skrevet 21. juni AnonymBruker skrev (På 20.6.2025 den 7.07): På tapasbordet bør det stå noe som ikke er marinert i hvitløk og andre spisse saker. Jeg ble invitert på tapas og fant ikke en ting jeg likte. Det endte med at de stekte en frossenpizza til meg. Jeg synes hvitløk er så ekkelt at jeg brekker meg. Anonymkode: 2f36a...e28 Jeg lurer på om det sier mer om deg enn om maten ? 😉. Fikk du lov til å være gjest der igjen tro ? Jeg tror ikke det blir nødvendig å steke frossenpizza til mine gjester. De har oppdragelse. 2 Siter
frosken Skrevet 21. juni Skrevet 21. juni morsan skrev (11 timer siden): Men det er jo veldig vanlig at tapasbord har skinke, ost, focaccia og bacondadler – ingenting av dette bruker å være marinert med eller uten hvitløk Jeg tåler ikke hvitløk (uten at jeg utbasunerer det som gjest), og setter derfor veldig stor pris på at det også serveres noen "renere" retter som nettopp skinke, ost, focaccia og småpoteter. (For øvrig er det utrolig upraktisk å ikke tåle hvitløk!) 2 Siter
Nicklusheletida Skrevet 21. juni Forfatter Skrevet 21. juni frosken skrev (5 minutter siden): Jeg tåler ikke hvitløk (uten at jeg utbasunerer det som gjest), og setter derfor veldig stor pris på at det også serveres noen "renere" retter som nettopp skinke, ost, focaccia og småpoteter. (For øvrig er det utrolig upraktisk å ikke tåle hvitløk!) Det blir mye uten hvitløk, tenker jeg Venninna mi skal foressten lage focaccia og ta med seg. 1 Siter
Lillemus Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni frosken skrev (8 timer siden): Jeg tåler ikke hvitløk (uten at jeg utbasunerer det som gjest), og setter derfor veldig stor pris på at det også serveres noen "renere" retter som nettopp skinke, ost, focaccia og småpoteter. (For øvrig er det utrolig upraktisk å ikke tåle hvitløk!) Min søster tåler ingen form for løk, da skal jeg love deg at vi snakker om upraktisk. 0 Siter
frosken Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni Lillemus skrev (44 minutter siden): Min søster tåler ingen form for løk, da skal jeg love deg at vi snakker om upraktisk. Jepp, det vet jeg. Jeg tåler heller ingen form for rå løk, men heldigvis går det bra dersom den er godt stekt eller kokt - men hvitløk går dårlig uansett. Tror det er derfor jeg har endt opp med et kosthold med i overkant mye melkeprodukter og frukt. 1 Siter
Babette Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni Nicklusheletida skrev (12 timer siden): Det blir mye uten hvitløk, tenker jeg Venninna mi skal foressten lage focaccia og ta med seg. Jeg er helt enig i ditt svar til den anonyme. Det er selvsagt en ærlig sak å være allergisk eller ikke tåle, og da sier man vel fra til vertskapet på forhånd, hvis disse ikke kjenner til gjestenes allergi fra før av. Eventuelt tilbyr å ta med egen mat uten å gjøre noe vesen av det, hvis det er lite man kan spise. Dette er uansett noe helt annet enn å ikke "like" ditt og datt, som en kresen 7-åring. 0 Siter
Nicklusheletida Skrevet 22. juni Forfatter Skrevet 22. juni Babette skrev (24 minutter siden): Jeg er helt enig i ditt svar til den anonyme. Det er selvsagt en ærlig sak å være allergisk eller ikke tåle, og da sier man vel fra til vertskapet på forhånd, hvis disse ikke kjenner til gjestenes allergi fra før av. Eventuelt tilbyr å ta med egen mat uten å gjøre noe vesen av det, hvis det er lite man kan spise. Dette er uansett noe helt annet enn å ikke "like" ditt og datt, som en kresen 7-åring. Ja, det er noe helt annet. Den anonyme jeg svarte, sa hen ikke likte. Slik oppfører man seg ikke når man blir invitert bort. Jeg er vant til utfordringer når jeg skal invitere egen storfamilie hjem til oss. Jeg må ta hensyn til 3 stk. Den ene spiser ikke kjøtt, den andre har melkeallergi og den tredje får mageproblemer av karbohydrater. Det skaper litt hodebry 1 Siter
Babette Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni Nicklusheletida skrev (19 minutter siden): Ja, det er noe helt annet. Den anonyme jeg svarte, sa hen ikke likte. Slik oppfører man seg ikke når man blir invitert bort. Jeg er vant til utfordringer når jeg skal invitere egen storfamilie hjem til oss. Jeg må ta hensyn til 3 stk. Den ene spiser ikke kjøtt, den andre har melkeallergi og den tredje får mageproblemer av karbohydrater. Det skaper litt hodebry Ja, forståelig at det kan by på utfordringer. Jeg husker en privat sammenkomst i studietida, der det ble servert fransk løksuppe. Jeg satt ved siden av en av gjestene som var høygravid, hun hvisket at hun fikk halsbrann bare ved synet. Men hun spise loff og lot som ingenting. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni Nicklusheletida skrev (24 minutter siden): Ja, det er noe helt annet. Den anonyme jeg svarte, sa hen ikke likte. Slik oppfører man seg ikke når man blir invitert bort. Jeg er vant til utfordringer når jeg skal invitere egen storfamilie hjem til oss. Jeg må ta hensyn til 3 stk. Den ene spiser ikke kjøtt, den andre har melkeallergi og den tredje får mageproblemer av karbohydrater. Det skaper litt hodebry Jeg brekker meg av smaken. Det er mulig det er umodent, men det er nå det jeg gjør. Att brekningsrefleksen min er umoden det kan jeg gjøre fint lite med. Hvitløk er jo blitt like vanlig som salt. Så det er ett stort problem. Jeg utbasunerer det ikke, jeg bare lar være å forsyne meg. På hvilken måte er det uhøflig? Anonymkode: 2f36a...e28 0 Siter
Nicklusheletida Skrevet 22. juni Forfatter Skrevet 22. juni AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg brekker meg av smaken. Det er mulig det er umodent, men det er nå det jeg gjør. Att brekningsrefleksen min er umoden det kan jeg gjøre fint lite med. Hvitløk er jo blitt like vanlig som salt. Så det er ett stort problem. Jeg utbasunerer det ikke, jeg bare lar være å forsyne meg. På hvilken måte er det uhøflig? Anonymkode: 2f36a...e28 Hvis det virkelig er sant at du ikke fant noe du likte fra et Tapasbord og at du brekker deg av all maten ( det høres for utrolig ut til å være sant ), da er dette så ille at du bør begynne å ta med egen mat. 1 Siter
AnonymBruker Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni Nicklusheletida skrev (37 minutter siden): Hvis det virkelig er sant at du ikke fant noe du likte fra et Tapasbord og at du brekker deg av all maten ( det høres for utrolig ut til å være sant ), da er dette så ille at du bør begynne å ta med egen mat. Nedlatende. Typisk respons. Det å ha problemer med visse typer mat, har du ikke empati til å ta inn over deg. Anonymkode: 2f36a...e28 0 Siter
morsan Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni frosken skrev (16 timer siden): Jeg tåler ikke hvitløk (uten at jeg utbasunerer det som gjest), og setter derfor veldig stor pris på at det også serveres noen "renere" retter som nettopp skinke, ost, focaccia og småpoteter. (For øvrig er det utrolig upraktisk å ikke tåle hvitløk!) Skjønner det er upraktisk å ikke tåle hvitløk – det har blitt veldig vanlig. Men som både du og jeg har vært inne på i våre innlegg, inneholder tapasbord flest mange nok retter til at det ikke burde være nødvendig å ty til frossenpizza;) Jeg har dessuten ikke det i hus, så da måtte det ha blitt en skive grovt brød med pålegg. Har forresten inntrykk av at det er typisk svensk om man har en suppe eller gryterett, så settes det også fram ikke brød og smør, men også et par oster. 0 Siter
frosken Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni morsan skrev (53 minutter siden): Skjønner det er upraktisk å ikke tåle hvitløk – det har blitt veldig vanlig. Men som både du og jeg har vært inne på i våre innlegg, inneholder tapasbord flest mange nok retter til at det ikke burde være nødvendig å ty til frossenpizza;) Jeg har dessuten ikke det i hus, så da måtte det ha blitt en skive grovt brød med pålegg. Har forresten inntrykk av at det er typisk svensk om man har en suppe eller gryterett, så settes det også fram ikke brød og smør, men også et par oster. Jeg klarer alltid å finne ok løsninger, - og om jeg vet det er en meny som kan bli litt problematisk, så sørger jeg for å ikke være veldig sulten når jeg kommer. Jeg liker ikke at det blir noe "styr" ut av det. (De fleste av oss er jo ikke akkurat underernærte heller;-)) 1 Siter
morsan Skrevet 22. juni Skrevet 22. juni frosken skrev (2 timer siden): Jeg klarer alltid å finne ok løsninger, - og om jeg vet det er en meny som kan bli litt problematisk, så sørger jeg for å ikke være veldig sulten når jeg kommer. Jeg liker ikke at det blir noe "styr" ut av det. (De fleste av oss er jo ikke akkurat underernærte heller;-)) Higi 0 Siter
Nicklusheletida Skrevet 22. juni Forfatter Skrevet 22. juni AnonymBruker skrev (6 timer siden): Nedlatende. Typisk respons. Det å ha problemer med visse typer mat, har du ikke empati til å ta inn over deg. Anonymkode: 2f36a...e28 Du snur på det. Du viser nedlatenhet overfor vertskapet og manglende empati. Kan legge til manglende sosiale antenner og lite takknemlighet for å bli invitert. Her hadde du jo ikke gitt beskjed før du kom. Du kommer og " fant ikke noe du likte " Det er faktisk ganske mye arbeid som legges ned før det kommer gjester og da bør du vel heller kanskje tenke at det kan føles nedlatende overfor vertskapet at du" ikke fant noe du likte" og at de ble nødt å sette på en frossenpizza. Du burde ha gitt beskjed på forhånd. Ellers kunne du ha løst det ved å si på forhånd at du ikke liker hvitløk og kanskje til og med tilbudt deg å ta med et par retter ( som du liker ) til Tapasbordet. Ellers tror nå jeg at det er mulig å finne et eller annet for alle på et tapasbord da, hvis man bare legger godviljen til. 1 Siter
Lillemus Skrevet 23. juni Skrevet 23. juni Nicklusheletida skrev (7 timer siden): Du snur på det. Du viser nedlatenhet overfor vertskapet og manglende empati. Kan legge til manglende sosiale antenner og lite takknemlighet for å bli invitert. Her hadde du jo ikke gitt beskjed før du kom. Du kommer og " fant ikke noe du likte " Det er faktisk ganske mye arbeid som legges ned før det kommer gjester og da bør du vel heller kanskje tenke at det kan føles nedlatende overfor vertskapet at du" ikke fant noe du likte" og at de ble nødt å sette på en frossenpizza. Du burde ha gitt beskjed på forhånd. Ellers kunne du ha løst det ved å si på forhånd at du ikke liker hvitløk og kanskje til og med tilbudt deg å ta med et par retter ( som du liker ) til Tapasbordet. Ellers tror nå jeg at det er mulig å finne et eller annet for alle på et tapasbord da, hvis man bare legger godviljen til. Jeg har en datter som nok kunne gått på et tapasbord og ikke funnet stort hun liker, men hun er godt oppdratt og gjør aldri noe nummer ut av sånt. Det er vel alltid brød og kjøttboller på et tapasbord og det hadde hun spist og kost seg med det. Hun har dog blitt veldig flink til å smake på mye nytt, men det er jo et stykke mellom å smake og å spise seg mett på noe nytt. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 23. juni Skrevet 23. juni Nicklusheletida skrev (11 timer siden): Du snur på det. Du viser nedlatenhet overfor vertskapet og manglende empati. Kan legge til manglende sosiale antenner og lite takknemlighet for å bli invitert. Her hadde du jo ikke gitt beskjed før du kom. Du kommer og " fant ikke noe du likte " Det er faktisk ganske mye arbeid som legges ned før det kommer gjester og da bør du vel heller kanskje tenke at det kan føles nedlatende overfor vertskapet at du" ikke fant noe du likte" og at de ble nødt å sette på en frossenpizza. Du burde ha gitt beskjed på forhånd. Ellers kunne du ha løst det ved å si på forhånd at du ikke liker hvitløk og kanskje til og med tilbudt deg å ta med et par retter ( som du liker ) til Tapasbordet. Ellers tror nå jeg at det er mulig å finne et eller annet for alle på et tapasbord da, hvis man bare legger godviljen til. Fri diktning. Du vet ingenting om meg eller hvordan jeg oppfører meg. Stygg og nedlatende post fra deg. Er det noen som mangler noe er det du. Empati. Men nå gidder jeg ikke krangle med deg. Du legger opp til krangling og skjønner ikke at kresenhet ikke er trass. Bare fordi du har ett uproblematisk forhold til mat, så er det slik at på en selv kjenner en ingen andre. Anonymkode: 2f36a...e28 0 Siter
Nicklusheletida Skrevet 23. juni Forfatter Skrevet 23. juni Lillemus skrev (4 timer siden): Jeg har en datter som nok kunne gått på et tapasbord og ikke funnet stort hun liker, men hun er godt oppdratt og gjør aldri noe nummer ut av sånt. Det er vel alltid brød og kjøttboller på et tapasbord og det hadde hun spist og kost seg med det. Hun har dog blitt veldig flink til å smake på mye nytt, men det er jo et stykke mellom å smake og å spise seg mett på noe nytt. Jeg lager ofte en blanding mellom Tapas og koldtbord hvis det kommer folk i alle aldre. Når jeg skal be hele storfamilien med både unge og gamle, synes jeg det er enklest fordi da finner alle noe de kan tåle/like. F.eks fylte tacobåter, innbakte pølser liker jo de unge og det kan lages på en,to tre hvis man bruker en ferdig pizzadeig fra Peppes. 1 Siter
Nicklusheletida Skrevet 25. juni Forfatter Skrevet 25. juni Kayia skrev (På 18.6.2025 den 16.58): Skinke og ost (ala manchego), kjøttboller i paprika- og tomatsaus, bacondadler, gode oliven, aioli og focaccia er et must. I tillegg til det andre har nevnt syns jeg ellers det er digg å finne lune, fylte sopp (med feks blåmugg), choritzo i paprika- eller rødvinssaus, tomat- og mozarellasalat og spansk omelett. I tillegg til poteter kan en god ratatouille fylle litt ekstra, og det samme kan (posjons)stykker med pai (gjenrne med spinat og feta). Det var det jeg kom på i farten - og nå ble jeg sulten Er det innafor å kjøpe ferdig rødvinsaus ? Jeg så nemlig rødvinsaus på Meny i dag . 0 Siter
Ekstra Skrevet 25. juni Skrevet 25. juni Nicklusheletida skrev (23 minutter siden): Er det innafor å kjøpe ferdig rødvinsaus ? Jeg så nemlig rødvinsaus på Meny i dag . Har ikke brukt rødvinsaus i tapasretter, men har servert det i selskap til både okse, lam og kalkun og and. Gjerne pimpet opp med litt hakket sjalottløk, hvitløk og kanskje også en fløteskvett når det har passet, men da blir det jo ikke lengre rødvinsaus. Har fått mye komplimenter for sausene mine 🤣 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.