Gå til innhold

Slutte med nattbleie?


morsan

Anbefalte innlegg

Vår femåring sluttet med dagbleier for to år siden. Vi bestemte da at vi ikke skulle slutte med nattbleier før han klarte å holde seg hele natten. Men fortsatt er bleiene fulle av tiss - han tisser i søvne.

Er det feil av oss å tro at det bare er et tidsspørsmål før han ikke tisser om natta, eller må vi "lære" ham å våkne og gå på do midt på natta? Er det nødvendig å vekke ham og ta ham på do?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei morsan

Nei da, dere tenker ikke feil når dere bare tror det er et tidspørsmål før han slutter å tisse på seg. Det er et tidsspørsmål, men problemet er at det kan skje allerede om noen måneder, eller det kan ta flere år før han blir tørr. Det er det ingen som vet.

Vår femåring sluttet med dagbleier for to år siden. Vi bestemte da at vi ikke skulle slutte med nattbleier før han klarte å holde seg hele natten. Men fortsatt er bleiene fulle av tiss - han tisser i søvne.

En ting kan dere glemme, og det er å skulle "lære" ham å vokne for å få på do. Det er ikke mulig. Selvsagt kan dere ta han opp og sørge for at han tisser, men han lærer jo ikke å holde seg tørr av dette.

Dere har jo bestemt dere for at han skulle ha bleie så lenge han har behov for den. Så lenge bleien er fulle av tiss og dere vet at han tisser på seg i søvne, og ikke så fort han våkner om morningen, så syns jeg dere skal fortsett med bleie på han jeg.

Det dere ettervhert kan forsøke er behandling med minirin, alarm-matte, fotsoneterapi osv. og se om det kurerer han. Problemet er bare det at ingen kan garantere at noen behandling hjelper, og fakta er jo at de aller fleste faktisk vokser av seg problemet med sengevætingen.

Så sålenge han aksepterer det så ville jeg ha fortsett med bleie på han, for om det viser seg at det tar lang tid før han blir tørr, vil det ikke være lett å skulle ta på han bleie igjen om et år når dere er lei av å vaske sengetøy hver dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Siri Harket, uroterapeut

Til morsan.Når det gjelder barn som tisser på seg på natten så er det ofte liten vits i å vekke barna på natten for at de skal tisse. Noen foreldre har valgt å ta barna opp på toalettet før de selv legger seg. Gevinsten ved det er at barna er tørre på natten men de tisser på seg igjen så fort de ikke taes opp igjen. Når det gjelder deres barn kan det være ok å prøve noen netter uten bleie. kanskje barnet våkner,og må tisse. Noen barn venner seg til at bleien er der og orker ikke stå opp. Ellers så er dette noe barna vokser av seg variasjonene er store for når dette skjer.Alternativer som alarm og medisiner kan ha effekt på en del barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...