Gå til innhold

Tisser på seg om natta igjen.


Gjest østfold

Anbefalte innlegg

Gjest østfold

Jenta mi på snart 5 har vært tørr om natta siden i sommer. Nå har hun plutselig begynt å tisse på seg om natta igjen. Ikke hver natt, men en gang i blant. F.eks. 2 ganger denne uke. Har også hatt noen ulykker ute, men regner med at det skyldes at hun ikke har tid til å gå inn når hun leker. Dvs. holder seg for lenge.

Noen som har noen tips om hva jeg kan gjøre/si for å få henne helt tørr igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei

Problemen på dagtid kan vel ordnes ved at dere passer på å følger henne på do med jevne mellomrom selv om hun sier at hun ikke må slik at hun får tømt seg. Dette er vel ikke så enkelt om hun er ute å leker kanskje, men da må dere bare fortsette og mase på henne at hun må huske på å komme inn for å tisse innimellom, ellers så må hun ha bleie på seg ute.

Når det gjelder tissingen på natten tror jeg ikke det er stort dere kan få gjort noe med. Det skjer fra tid til annen an barna begynner å tisse på seg igjen, det kalles for sekundær enurese. Som regel skyldes dette at barnets søvnmønster endrer seg over tid slik at hun kanskje nå sover tyngre enn hun gjorde tidliger og ikke kjenner at hun må på do. Dere får vel bare håpe at problemet ikke øker i omfang slik at det skjer hver natt. Skulle det skje er nattbleie et bra hjelpemiddel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Siri Harket, uroterapeut

Til østfold. Kanskje dere skal sjekke om barnet har en urinveisinfeksjon?Ellers så er det viktig at hun går på toalettet med jevne mellomrom hele dagen Påse at hun ikke går å holder seg i lange tider.En del jenter har også en uvane at de utsetter tissetrang ved å sette seg på huk.Når det gjelder natten så er det også viktig at hun ikke drikke så mye på kvelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...