Gå til innhold

Grøt som blandes med vann?


Maur

Anbefalte innlegg

Gutten min på 5 mnd har fått maisgrøt blandet med morsmelk hver kveld de siste 3 ukene (pupp både før og etter). Men:

Vi skal ut og reise en langhelg, hvor det ikke finnes tilgang på verken kjøleskap eller skikkelige vaskemuligheter for en evt melkepumpe. Så for at gutten skal få kveldsgrøten sin har jeg to alternativer: Enten ta med maisgrøt og flere "engangspakker" med morsmelkerstatning, eller ta med liten vannkoker og en "5mnd-grøt" (feks hvetegrøt) som kan blandes med vann. Hva er best for gutten? Alle Nestles grøter som kan blandes med vann innholder feks gluten og er jo basert på kumelk - bør man vente så lenge som mulig med dette, eller er disse grøtene relativt trygge (ingen matallergi i familien, gutten har heller ikke vist noen tegn sålangt...) sålenge man innfører sammen med morsmelk? Er det evt bedre å bruke erstatning (som jo også er kumelkbasert) i maisgrøt som ikke inneholder gluten?

Så et annet spørsmål; Er det OK å begynne å lære gutten å like vann som tørstedrikk nå når han er 5mnd? Vi skal til den franske riviera i juni og jeg er opptatt av at han skal få i seg nok væske i tilfelle det blir varmt....? Bør han i såfall få det servert i tutekopp? Takk for hjelpa...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så lenge barnet får morsmelk før og etter måltidet kan du blande grøten(uten melk) med vann.Tilsett en dæsj olje i stedet.

Vann kan du helt fint gi når det er varmt ute,selv om morsmelk vanligvis er nok.Gi kokt vann med teskje eller tutekopp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En veldig praktisk løsning på dette er å lære deg håndmelking, da kan du melke deg "rett i grøten", for å si det sånn. Det er sikkert aldri for sent å lære seg det, og teknikken er uhyre enkel. Brystvorten mellom tommel og pekefinger, langt inne på det brune området, press "innover" og klem forsiktig. Gjenta bevegelsen rytmisk. Brosjyre med illustrasjon finnes sikkert på helsestasjonen, enklere å skjønne grepet da, kanskje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære Maur. Det er ingenting i veien for at han får grøt som inneholder gluten. Men har han aldri fårr gluten før bør det skje en gradvis introduksjon slik at han ikke plutselig fåe en stor porsjon. det å bruke grøt som skal blandes med vann er også et akseptabelt alternativ. Vedrørende ekstra drikke når det er varmt så er det ikke nødvendig å gi vann, men heller amme når barnet virker tørst. Det er jo også en helt sikker måte å få inn ekstra væske på, når man er i syden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...