Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 hvordan lager jeg et vellykket sukkerbrød? Mvh 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Du kjøper et ferdig oppdelt i butikken. ...eller får bestemoren din til å bake ett for deg ;o) 0 Siter
flisa Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den: Sukkerbrød (kan ikke misslykkes) meget stiv eggedosis av: 4 egg 1 1/2 kopp sukker sikt i: 1 kopp hvetemel 1 kopp potetmel 3 ts bakepulver til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann. Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir. Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time. Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen. 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 Du kjøper et ferdig oppdelt i butikken. Kan ikke kjøpe i butikken, for jeg skal ha en bok-kake. Har en bokform jeg skal ha den i ) Men om ikke så hadde jeg nok kjøpt i butikken ja. 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 ...eller får bestemoren din til å bake ett for deg ;o) Det kan bli litt vanskelig, for jeg bor i Akershus, og hun bor på sykehjem i Kr-sund ) 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den: Sukkerbrød (kan ikke misslykkes) meget stiv eggedosis av: 4 egg 1 1/2 kopp sukker sikt i: 1 kopp hvetemel 1 kopp potetmel 3 ts bakepulver til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann. Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir. Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time. Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen. Men jeg skal ha sukkerbrødet i en bokform, som er litt større enn en springform.. Kan jeg da bare feks ta litt mere egg, litt mere av alt? 0 Siter
Miromurr Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Men jeg skal ha sukkerbrødet i en bokform, som er litt større enn en springform.. Kan jeg da bare feks ta litt mere egg, litt mere av alt? Litt hjelp til blandingsforhold kan du få her: http://www.krem.no/grunnoppskrif.htm#sukkerb 0 Siter
flisa Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Men jeg skal ha sukkerbrødet i en bokform, som er litt større enn en springform.. Kan jeg da bare feks ta litt mere egg, litt mere av alt? Du kan doble - så er du sikker,- resten kan du jo steke som rullekake? :-) ...elller rett og slett kaste i do, -det hadde jeg gjort! :-) 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 Du kan doble - så er du sikker,- resten kan du jo steke som rullekake? :-) ...elller rett og slett kaste i do, -det hadde jeg gjort! :-) Hehe.. Tror nok jeg kaster i do jeg og ) Men er det sånn at sukkerbrødet omtrent bare skal dekke bunnen i formen..? 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 Litt hjelp til blandingsforhold kan du få her: http://www.krem.no/grunnoppskrif.htm#sukkerb Takk ) den linken var fin og ha ) 0 Siter
Miromurr Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Takk ) den linken var fin og ha ) Skikkelig fin å sitte og sikle over kl 15.35 en tirsdags ettermiddag... Slurp, fikk jammen lyst på kake jeg... 0 Siter
turte Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 flisa er inne på det: hemmeligheten er en meget stiv eggedosis. Smøring/ikke smøring av sidene på forma tror jeg ikke er avgjørende. Jeg smører alltid forma, og sukkerbrødene blir alltid kjempehøye. En lur ide er også å sikte melet slik at du unngår klumper. Og ikke stek for lenge. Da blir den bare tørr. 0 Siter
flisa Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Hehe.. Tror nok jeg kaster i do jeg og ) Men er det sånn at sukkerbrødet omtrent bare skal dekke bunnen i formen..? Nei - sånn halvveis opp tenker jeg! :-) 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 Skikkelig fin å sitte og sikle over kl 15.35 en tirsdags ettermiddag... Slurp, fikk jammen lyst på kake jeg... Hehe, ja ikke sant.. Skal øve bake en kake nå jeg da.. Men.. ikke spise.. ikke bra.. ) 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 Nei - sånn halvveis opp tenker jeg! :-) Tusen takk ) Nå er oppskriften printet ut, og jeg skal prøve bake sukkerbrødet ) 0 Siter
flisa Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Tusen takk ) Nå er oppskriften printet ut, og jeg skal prøve bake sukkerbrødet ) da får jeg bare vente på kjefta.....:-)= 0 Siter
Tornerose Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den: Sukkerbrød (kan ikke misslykkes) meget stiv eggedosis av: 4 egg 1 1/2 kopp sukker sikt i: 1 kopp hvetemel 1 kopp potetmel 3 ts bakepulver til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann. Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir. Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time. Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen. Jeg er enig i at stiv eggedosis gjør kaken bedre, men jeg synes at sukkerbrød med potetmel blir altfor tørre. Ville anbefale deg å bruke en oppskrift med bare hvetemel (har dessverre ikke min vidunderoppskrift for hånden). 0 Siter
Kamilla Skrevet 7. mai 2002 Forfatter Skrevet 7. mai 2002 da får jeg bare vente på kjefta.....:-)= Hehe.. Håper jeg slipper det da ) Har allerede laget et mislykket sukkerbrød idag ) 0 Siter
flisa Skrevet 7. mai 2002 Skrevet 7. mai 2002 Jeg er enig i at stiv eggedosis gjør kaken bedre, men jeg synes at sukkerbrød med potetmel blir altfor tørre. Ville anbefale deg å bruke en oppskrift med bare hvetemel (har dessverre ikke min vidunderoppskrift for hånden). Prøv den!! :-) Jeghar prøvd mange, og denne er alltid fin! - Men man må jo dynke den etterpå da - om det skal være skikkelig "Bløt"-kake :-) Jeg dynker som regel med melk m/romdråper i ! NAM!!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.