Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 42
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Kamilla

    15

  • flisa

    8

  • HelgeM

    6

  • naiv

    4

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den:

Sukkerbrød (kan ikke misslykkes)

meget stiv eggedosis av:

4 egg

1 1/2 kopp sukker

sikt i:

1 kopp hvetemel

1 kopp potetmel

3 ts bakepulver

til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann.

Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir.

Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time.

Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/52375-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-209040
Del på andre sider

Annonse

Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den:

Sukkerbrød (kan ikke misslykkes)

meget stiv eggedosis av:

4 egg

1 1/2 kopp sukker

sikt i:

1 kopp hvetemel

1 kopp potetmel

3 ts bakepulver

til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann.

Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir.

Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time.

Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen.

Men jeg skal ha sukkerbrødet i en bokform, som er litt større enn en springform.. Kan jeg da bare feks ta litt mere egg, litt mere av alt?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/52375-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-209048
Del på andre sider

flisa er inne på det: hemmeligheten er en meget stiv eggedosis. Smøring/ikke smøring av sidene på forma tror jeg ikke er avgjørende. Jeg smører alltid forma, og sukkerbrødene blir alltid kjempehøye.

En lur ide er også å sikte melet slik at du unngår klumper. Og ikke stek for lenge. Da blir den bare tørr.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/52375-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-209075
Del på andre sider

Annonse

Her skal du få min oppskrift, det har ALDRI skjedd noe overraskende med den:

Sukkerbrød (kan ikke misslykkes)

meget stiv eggedosis av:

4 egg

1 1/2 kopp sukker

sikt i:

1 kopp hvetemel

1 kopp potetmel

3 ts bakepulver

til slutt har du i 1/2 kopp varmt vann.

Bruk springform, men ikke smør den, kle kun bunnen med et bakepapir.

Stek kaken ved 175oC i ca. 3/4 time.

Sleng den opp ned på en rist etter steking, og vent litt før du tar den ut av formen.

Jeg er enig i at stiv eggedosis gjør kaken bedre, men jeg synes at sukkerbrød med potetmel blir altfor tørre. Ville anbefale deg å bruke en oppskrift med bare hvetemel (har dessverre ikke min vidunderoppskrift for hånden).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/52375-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-209086
Del på andre sider

Jeg er enig i at stiv eggedosis gjør kaken bedre, men jeg synes at sukkerbrød med potetmel blir altfor tørre. Ville anbefale deg å bruke en oppskrift med bare hvetemel (har dessverre ikke min vidunderoppskrift for hånden).

Prøv den!! :-) Jeghar prøvd mange, og denne er alltid fin! - Men man må jo dynke den etterpå da - om det skal være skikkelig "Bløt"-kake :-) Jeg dynker som regel med melk m/romdråper i ! NAM!!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/52375-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-209092
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...