Gå til innhold

Sosialrapport andregangssøker


Gjest (ikke undertegnet)

Anbefalte innlegg

Gjest (ikke undertegnet)

Vi er nå i gang med andregangssøknad. Vi har vært på sosialkontoret og der var de veldige positive og alt skulle gå raskt. De mente at det bare var og oppdatere vår forrige rapport og så sende den til SUAK.

Hvordan var deres andregangsrapport. Ble det skrevet mye om hvordan det hadde gått med det forrige barnet, eller var den nærmest identisk med den første?

Håper på tilbakemeldinger slik at vi ikke får rapporten i retur fra SUAK pga at den sa for lite om den forrige adopsjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Speedo

Vår andre sosialrapport hadde fokus på de endringer som var skjedd siden første rapport, mao hvordan vi fungerte sammen som familie med ett barn i huset. Ellers ble informasjonen om vår oppvekst mm kopiert fra første rapport (oppveksten vår har jo ikke endret seg så mye siden vi fikk første barn :-))

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo! Vi fikk et nyttig tips som jeg ser har blitt fulgt i Speedo sin andre prosess også, å skrive ut en ny fullstendig rapport. Dette er å foretrekke fremfor en gammel rapport med et tillegg. Både AF og SUAK (om jeg husker riktig) anbefalte dette, så er dere sikret at all informasjon er på rett sted, og at alle oppdateringer kommer med. Forsto også at enkelte samarbeidsland klart foretrekker en rapport. Lykke til!!!

PS: Vi gikk gjennom den gamle rapporten selv før første møte og påpekte hvilke avsnitt som måtte oppdateres. Oppdateringen, bortsett fra faktaendringer i bosted, jobb, økonomi etc. fokuserte på barna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

venterigjen

Det viktigste i den nye rapporten er hvordan dere opplevde det å få barn, hvordan det går og barnets utvikling.

Men det tror det er en fordel at hele rapporten "skrives" på nytt - med de oppdateringer som er nødvendig i faktadelen. Mht. faktadelen ga vi våre oppdateringer skriftlig, deretter bakte hun det inn i en oppdatert versjon.

Lykket til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi skulle igang med vår andre søknad, hadde vi flyttet og dermed byttet sosialkontor. Dessuten var det gått fire års tid mellom første og andre gangs søknad, og vi sa derfor fra at vi ønsket en helt ny sosialrapport.

Mye ble likt den første, de brukte den som grunnlag. Det som ble mest grundig tatt opp denne gangen, var de nye sosiale omgivelsene og vår opplevelse av foreldrerollen. Mens de viet barnets utvikling svært liten oppmerksomhet, sett fra mitt ståsted, bare fem - seks setninger. Dessuten valgte de å søke tilleggsinformasjon om barnet i barnehagen hans, vet ikke hvor vanlig dette er.

Så jeg gikk som på nåler mens vi ventet på den evt. godkjennningen... Og godkjente ble vi da, under over alle under!!! *s*

Tror helt sikkert det går greit for dere, lykke til med runde nr. to ihvertfall!

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mumbai mamma

Vi fikk skrevet bare en tilleggsrapport da vi søkte om nr.to. Det står i retningslinjene fra dep. at dette er tilstrekkelig, men vår søknad ble stoppet i suak, med krav om full sos.rapport, begrunnelsen var den at mottakerland ikke henter fram gamle rapporter(noe som er forståelig) og hadde dermed for lite grunnlag til å tildele ett barn til oss. Her synes jeg suak gjorde en god jobb, det var bedre med ett par uker forsinkelse der, en å få papirene i retur fra utlandet. Det hadde nok tatt noen mnd.ekstra.

Så få skrevet en full rapport med en gang, ikke henvis til den gamle, men bruk gjerne den som mal/avskrift.

Lykke til videre.

MVH fra en ventende

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk for svarene!

Det var bra at vi undersøkte dette. Jeg gikk inn på SUAK sine sider for å se om de hadde skrevet noe om emnet. Her er et utdrag av det de skriver om andregangsadopsjon:

"ved adopsjon av nytt barn, skal sosialrapporten gi et godt bilde av hvordan det første adoptivbarnet har blitt tatt imot, hvordan barnets utvikling og tilknytning til foreldrene har vært, og hvordan barnet har tilpasset seg til de nye forholdene det lever under."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...