Gå til innhold

Til dere som har barn fra ICBF


Gjest chelee

Anbefalte innlegg

Gjest chelee

Håper mange her kan svare meg på noe jeg lurer på. Er ICBF strenge på det med alder?? Vi er midt i 30 -årene. Lurer på hvilken alder deres barn var ved tildeling og hvor gamle dere da var selv? Hører gjerne også om deres erfaring med ICBF forøvrig.

Håper mange har tid til å svare...

Tusen takk!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Det hender ofte at det barnet man får tildelt fra ICBF aldersmessig ikke stemmer overens med den godkjenningen man får fra det sentrale adopsjonsrådet. Det finnes uttallige eksempler på foreldre som enten har fått eldre eller yngre barn enn det godkjenningen tilsier. De er nok mer fokuserte på å finne den rette familien til barnet, alderen kommer i neste rekke.

Prinsippet i Colombia er slik at de yngste barna skal gå til de yngste foreldrene. Men, som du skjønner, dette stemmer ikke bestandig. Barna fra ICBF varierer i alder fra 3- 4 mndr og oppover.

Vi har to gutter fra ICBF. Storebror var i underkant av 2 år ved tildeling, og vi var 34 og 35 år gamle. Da vi fikk tildeling av lillebror var han 2 1/2 år og i løpet av ventetiden var vi blitt noen "oldiser" på 37 og 38 år. Mange synes at guttene våre var "store" og lurte på hvordan dette skulle gå. Svaret er at det har gått strålende! Vi har ikke støtt på spes. vanskeligheter foreløpig. Tvert i mot, vi er blitt beriket på en måte som jeg aldri ville ha trodd var mulig.

Når det gjelder språket, går det veldig greit. Kommunikasjon med 2 åringer dreier seg om så uendelig mye mer enn ord. Vår erfaring er i alle fall at kroppsspråket (som hos colombianske barn er meget godt utviklet!) holder i massevis. Selvfølgelig kombinert med at man lærer seg noen elementære spanske ord og vendinger.

Vi er veldig godt fornøyde med ICBF. I dag er de aller fleste barna i gode fosterhjem, noe de absolutt bærer preg av. De er godt stelte og godt stimulerte. Vi fikk fyldig bakgrunnsinformasjon om guttene våre, de hadde vært igjennom alle slags undersøkelser. Det som var skrevet om guttene i tildelings- papirene stemte veldig bra. Unntaket var at storebror ble beskrevet som en gutt med god apetitt! Det kunne ikke vært lengre unna sannheten....

Lykke til som ICBF- søker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Vi var hhv. 32(hun) og 37(han) da vi adopterte gjennom ICBF. Vi fikk en datter på ca 20 mnd. Vi var godkjent for 0-3 år.

Vi har bare gode erfaringer med ICBF, det var vel stort sett ren "plankekjøring" selv om det gikk ca 2 år og 4 mnd. fra vi startet til vi fikk tildeling.

I Colombia fikk vi meget god kontakt med vår kontaktperson og var til og med hjemme hos henne på middagsbesøk. Alle vi møtte hadde en meget profesjonell holdning til adopsjon og var meget kunnskapsrike.

Vår datter hadde ikke noe språk, selv om hun forsto spansk, men vi kunne litt spansk og vi brukte det sammen med de samme ordene på norsk samt kroppsspråket/fakter. Dette gjorde at hun relativt fort forsto hva vi sa.

Som seinfeld, så har vi også bare godt å si om informasjonen vi fikk om henne, med den samme feil som hos seinfeld! De tror kanskje at vi vil godta barnet lettere hvis det spiser godt ;-))

Lykke til med prosessen, dere har virkelig noe stort i vente!

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei :o)

Vi var 33 (hun) og 38 (han) da vi fikk vår lille gutt. Han var 10 mnd. ved tildeling. Vi var godkjente for 2-4 år i Colombia, så aldersgodkjenningen tar de nok ikke mye hensyn til... man får nok akkurat det barnet som er ment for akkurat dere :o) Vi synes selvsagt vi har fått verdens herligste lille gutt. Siden han var så liten når vi fikk han, hadde han heller ikke noe språk, så overgangen fra spansk til norsk har gått kjempefint. Han var jo vant til å høre det spanske språket, så vi trodde kanskje han ville bruke litt lenger tid enn andre på samme alder med forståelse osv. Men det har gått glimrende. Nå babler han i vei, og forstår alt vi sier ( selv om han ikke alltid er like lydhør...*ler*...men det er alderen, han er 16 mnd. nå!)

Vi traff på en bekjent som prater spansk, og hun pratet litt med han på spansk, og da gliste han stort.. så språket ligger nok bak i hodet ennå :o)

Vi var veldig fornøyde med ICBF, vi fikk fyldige rapporter, og han hadde vært i et fint fosterhjem. Vi fikk prate med fostermoren hans, en flott voksen dame som har lagt grunnlaget for den fine gutten han er nå.

Lykke til med prosessen, ICBF anbefales på det varmeste :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...