avil Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Joda, salt, sterk og litt ukjent som f eks snegler er bra. Jeg så på alligatorkjøtt i Sverige og kjøpte det nesten. Struts fikk jeg med meg. Tror egentlig ikke snegler smaker så godt. De jeg har smakt drukna helt i hvitløk og salt. Uten krydder tror jeg de er ganske kjipe..... Men det er jo bra du ikke er feig, da. All den æsjinga over rabarbra virket litt pinglete. 0 Siter
Lionn Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Det burde også vært en lov mot kresne folk. 0 Siter
Altman Skrevet 11. august 2002 Forfatter Skrevet 11. august 2002 Sursøt saus er noe kinerserne rører maten ut i for å døyve den sterke kattesmaken. Noe av den samme greia gjelder dette dritbrune skvipet kalt thandoori (eller hva det heter). I india rører man rottekjøttet ut i denne sterke gørra for å elimenere den karakteristiske smaken av rotte- og for å kverke tvilsomme bakterier. Dette er ren logikk. Japanerne er nøye med råvarene og trenger derfor ikke å skjule måltidets ingredienser med selsomme sauser av alle slag. Ei heller kverke bakterier med krydderblandinger som egner seg best til bråtabrann. Såvidt jeg vet så bruker ikke kineserne sursøt saus - de har bedre smak enn som så. Det vi kalles kinesisk mat i Norge, eksisterer kun i Norge (noen unntak er det jo alltids). 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Her snakker vi ihvertfall om reaksjoner fra det sympatiske nervesystemet! Fint med mat som vekker litt reaksjoner Mat ? 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Hæææ? Vet du hva det inneholder eller??? Ææææsj.... Fiskeegg og fiskelever, tomat, soyaolje, eddik, vann, sukker, potetmel, salt, røykeolje, krydder. Eller noe sånt ? 0 Siter
Altman Skrevet 11. august 2002 Forfatter Skrevet 11. august 2002 Kan du slenge med Svolværpostei på det forslaget? Så skal jeg sette igang med høring... Svolværpostei er digg 0 Siter
Gjest Seline Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Mat ? Rabarbra er riktignok mer plantete og stenglete enn annen mat jeg liker å spise - men det er vel en sorts mat det óg..... Og det eneste jeg kommer på som kiler skikkelig på ryggen som ikke samtidig ødelegger hjerneceller:) 0 Siter
Gjest Seline Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Fiskeegg og fiskelever, tomat, soyaolje, eddik, vann, sukker, potetmel, salt, røykeolje, krydder. Eller noe sånt ? Det er most fisk med litt krydder og tomat, ja... Blæææh... Fiskeinnmat -har du sett det og luktet på det? Jeg bare spør.... 0 Siter
Gjest Seline Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Det burde også vært en lov mot kresne folk. Er det ikke du som er kresen med sjømat da? "Hører Fanden til...." 0 Siter
Lionn Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Er det ikke du som er kresen med sjømat da? "Hører Fanden til...." Jeg? Jeg er ikke kresen på noe mat. Altetende. 0 Siter
Gjest alven Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 I Illustrert Vitenskap står det at 3% ikke kan smake krydderet glutumat og derfor ikke liker kinesisk mat. Så det så. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Det er most fisk med litt krydder og tomat, ja... Blæææh... Fiskeinnmat -har du sett det og luktet på det? Jeg bare spør.... Jeg sitter og ser på det nå... ørret. kr 29,90 pr kilo rund. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Rabarbra er riktignok mer plantete og stenglete enn annen mat jeg liker å spise - men det er vel en sorts mat det óg..... Og det eneste jeg kommer på som kiler skikkelig på ryggen som ikke samtidig ødelegger hjerneceller:) Okei da. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 I Illustrert Vitenskap står det at 3% ikke kan smake krydderet glutumat og derfor ikke liker kinesisk mat. Så det så. Riktig ja. MSG er ikke et krydder, men et syntetisk stoff som gjør smaksløkene mer følsomme visst. Spiser du mye kinamat med MSG, får du hjertebank. Prøv det i fårikålen, det hever smaken betraktelig, og når du koker fisk og grønnsaker, mye bedre smak da. 0 Siter
Gjest Seline Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Jeg sitter og ser på det nå... ørret. kr 29,90 pr kilo rund. Da har du jo ingrediensene til din egen deilige svolværpostei! Jeg tror mamma tvang meg til å spise det da jeg var liten, skjønner du. Det sitter dypt dette her:) 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Da har du jo ingrediensene til din egen deilige svolværpostei! Jeg tror mamma tvang meg til å spise det da jeg var liten, skjønner du. Det sitter dypt dette her:) Aha ! Traumatiske opplevelser fra barndommen ? Truet til å spise svolværpostei ? Høres ut som grov barnemishandling :-) 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Tror egentlig ikke snegler smaker så godt. De jeg har smakt drukna helt i hvitløk og salt. Uten krydder tror jeg de er ganske kjipe..... Men det er jo bra du ikke er feig, da. All den æsjinga over rabarbra virket litt pinglete. Traumatiske barndomsopplevelser med rips, epler, rabarbra, bringebær. 0 Siter
fresja Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Men oliven, det er godt, særlig hvitløkmarinerte, nam nam nam nam nam nam :-) Jeg serverte en gryte med oliven en gang i klubben. Alle, inkludert meg selv, lot olivenene ligge igjen på tallerkenen........ 0 Siter
fresja Skrevet 11. august 2002 Skrevet 11. august 2002 Jeg synes sursøt saus er godt. Enig med du! Kan ikke se av varedeklarasjonen at den inneholder noe fiskegørr eller fiskeegg. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.