Gjest skrekk og gru Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Når ejg koker grøt så blir det bestandig brent i bunnen. Jeg rører så og si hele tiden,prøver å ikke ha for sterk varme.Jeg bruker teflon kasserolle. Hva gjør dere slik at det ikke blir brent i bunnen? Kom gjerne med masse tips. Jeg begynner å bli lei av brent grøt. 0 Siter
Gjest Hilke-mor Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Jeg bruker hurtig-grøt som bare skal koke i 5 min. Da rekker ikke grøten å svi seg. Men jeg også rører hele tiden, ikke minst før den har kokt opp. 0 Siter
citoyen Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Tykkbunnet panne, lav varme, mye røring. Hvis bunnen i pannen er for tynn blir det svidd uansett hvor mye du rører, er min erfaring, både med grøt og sauser. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Jeg bare rører som faen! Også tyr jeg som regel til sånn hurtig-variant som bare skal koke i 5 min. Ikke det at den smaker kulinarisk, men det er det ingen grøt som gjør i mine øyne. 0 Siter
Gjest metronom Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Har du prøvd med å ha i en dæsj smør? Den brenner seg ikke så lett fast da. Grøt laget av skummet melk brenner seg lettere fast enn om man lager den på lettmelk eller h-melk, det er ihvertfall min erfaring. Men røre i den hele tiden må en jo uansett. 0 Siter
Gjest metronom Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Har du prøvd med å ha i en dæsj smør? Den brenner seg ikke så lett fast da. Grøt laget av skummet melk brenner seg lettere fast enn om man lager den på lettmelk eller h-melk, det er ihvertfall min erfaring. Men røre i den hele tiden må en jo uansett. Det var i hovedsak risgrøt jeg tenkte på da jeg skrev det om melka. 0 Siter
libra Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Lag heller dynegrøt på følgende måte: Du koker risen inn med vann, og har i melka - som også skal varmes til kokepunktet. Deretter pakker du kjelen inn i aviser og setter den i senga, under dyna. Dette gjøres på morran. Ved middagstider henter du kjelen og koker opp grøten - dermed er den klar for servering med et minimum av røring og ikke noe svidd i bunnen. 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 9. oktober 2002 Skrevet 9. oktober 2002 Lag heller dynegrøt på følgende måte: Du koker risen inn med vann, og har i melka - som også skal varmes til kokepunktet. Deretter pakker du kjelen inn i aviser og setter den i senga, under dyna. Dette gjøres på morran. Ved middagstider henter du kjelen og koker opp grøten - dermed er den klar for servering med et minimum av røring og ikke noe svidd i bunnen. Smaker denne helt likt som vanlig grøt? 0 Siter
libra Skrevet 10. oktober 2002 Skrevet 10. oktober 2002 Smaker denne helt likt som vanlig grøt? Ja, det er helt vanlig grøt, og smaker derfor helt likt som vanlig grøt :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.