Gå til innhold

Koking av grøt.


Anbefalte innlegg

Gjest skrekk og gru

Når ejg koker grøt så blir det bestandig brent i bunnen.

Jeg rører så og si hele tiden,prøver å ikke ha for sterk varme.Jeg bruker teflon kasserolle.

Hva gjør dere slik at det ikke blir brent i bunnen?

Kom gjerne med masse tips.

Jeg begynner å bli lei av brent grøt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/76274-koking-av-gr%C3%B8t/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest metronom

Har du prøvd med å ha i en dæsj smør? Den brenner seg ikke så lett fast da. Grøt laget av skummet melk brenner seg lettere fast enn om man lager den på lettmelk eller h-melk, det er ihvertfall min erfaring. Men røre i den hele tiden må en jo uansett.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/76274-koking-av-gr%C3%B8t/#findComment-387733
Del på andre sider

Gjest metronom

Har du prøvd med å ha i en dæsj smør? Den brenner seg ikke så lett fast da. Grøt laget av skummet melk brenner seg lettere fast enn om man lager den på lettmelk eller h-melk, det er ihvertfall min erfaring. Men røre i den hele tiden må en jo uansett.

Det var i hovedsak risgrøt jeg tenkte på da jeg skrev det om melka.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/76274-koking-av-gr%C3%B8t/#findComment-387738
Del på andre sider

Annonse

Lag heller dynegrøt på følgende måte:

Du koker risen inn med vann, og har i melka - som også skal varmes til kokepunktet. Deretter pakker du kjelen inn i aviser og setter den i senga, under dyna. Dette gjøres på morran.

Ved middagstider henter du kjelen og koker opp grøten - dermed er den klar for servering med et minimum av røring og ikke noe svidd i bunnen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/76274-koking-av-gr%C3%B8t/#findComment-387823
Del på andre sider

Gjest papirtiger

Lag heller dynegrøt på følgende måte:

Du koker risen inn med vann, og har i melka - som også skal varmes til kokepunktet. Deretter pakker du kjelen inn i aviser og setter den i senga, under dyna. Dette gjøres på morran.

Ved middagstider henter du kjelen og koker opp grøten - dermed er den klar for servering med et minimum av røring og ikke noe svidd i bunnen.

Smaker denne helt likt som vanlig grøt?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/76274-koking-av-gr%C3%B8t/#findComment-387900
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...