Gå til innhold

Koking av grøt.


Anbefalte innlegg

Gjest skrekk og gru
Skrevet

Når ejg koker grøt så blir det bestandig brent i bunnen.

Jeg rører så og si hele tiden,prøver å ikke ha for sterk varme.Jeg bruker teflon kasserolle.

Hva gjør dere slik at det ikke blir brent i bunnen?

Kom gjerne med masse tips.

Jeg begynner å bli lei av brent grøt.

Gjest Hilke-mor
Skrevet

Jeg bruker hurtig-grøt som bare skal koke i 5 min. Da rekker ikke grøten å svi seg. Men jeg også rører hele tiden, ikke minst før den har kokt opp.

Skrevet

Tykkbunnet panne, lav varme, mye røring. Hvis bunnen i pannen er for tynn blir det svidd uansett hvor mye du rører, er min erfaring, både med grøt og sauser.

Skrevet

Jeg bare rører som faen! Også tyr jeg som regel til sånn hurtig-variant som bare skal koke i 5 min. Ikke det at den smaker kulinarisk, men det er det ingen grøt som gjør i mine øyne.

Gjest metronom
Skrevet

Har du prøvd med å ha i en dæsj smør? Den brenner seg ikke så lett fast da. Grøt laget av skummet melk brenner seg lettere fast enn om man lager den på lettmelk eller h-melk, det er ihvertfall min erfaring. Men røre i den hele tiden må en jo uansett.

Gjest metronom
Skrevet

Har du prøvd med å ha i en dæsj smør? Den brenner seg ikke så lett fast da. Grøt laget av skummet melk brenner seg lettere fast enn om man lager den på lettmelk eller h-melk, det er ihvertfall min erfaring. Men røre i den hele tiden må en jo uansett.

Det var i hovedsak risgrøt jeg tenkte på da jeg skrev det om melka.

Skrevet

Lag heller dynegrøt på følgende måte:

Du koker risen inn med vann, og har i melka - som også skal varmes til kokepunktet. Deretter pakker du kjelen inn i aviser og setter den i senga, under dyna. Dette gjøres på morran.

Ved middagstider henter du kjelen og koker opp grøten - dermed er den klar for servering med et minimum av røring og ikke noe svidd i bunnen.

Gjest papirtiger
Skrevet

Lag heller dynegrøt på følgende måte:

Du koker risen inn med vann, og har i melka - som også skal varmes til kokepunktet. Deretter pakker du kjelen inn i aviser og setter den i senga, under dyna. Dette gjøres på morran.

Ved middagstider henter du kjelen og koker opp grøten - dermed er den klar for servering med et minimum av røring og ikke noe svidd i bunnen.

Smaker denne helt likt som vanlig grøt?

Skrevet

Smaker denne helt likt som vanlig grøt?

Ja, det er helt vanlig grøt, og smaker derfor helt likt som vanlig grøt :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...