Gå til innhold

Baccalao


Anbefalte innlegg

Skrevet

Forresten, er det noen som kan varte opp med en skikkelig god oppskrift på baccalao?

Skrevet

Fikk servert slikt i en 50-årsdag... Usj...

Vil ikke ha oppskrift på det... Men den var vist ikke helt bra... Var så salt og uggen at det var ikke måte på... Men kos deg du..

Skrevet

Klippfisk (ferdig utvannet får du i frysedisken, bla. på Ica)

Hermetiske tomater

Poteter

Løk

Masse hvitløk

Litt chili

og et par gulrøtter

Legges lagvis - helst i jerngryte, og kokes til potetene er møre.

Godt brød og en kraftig rødvin eller iskaldt øl serveres til!

Bon apetité!

Skrevet

Jeg smakte bacalao for første gang i sommer, da tanta mi laget det. Det var egentlig ganske godt på smak, men jeg synes selve fisken var veldig tungfordøyelig, og hard å tygge. Skal den være sånn, eller er det meninga at fisken skal være like "mør" som vanlig kokefisk?

Skrevet

Jeg sverger helst til den enkle og tradisjonelle varianten fra Kristiansund. Mormoren min var derfra, og ingen lagde så god baccalao som henne :o)

*Utvannet klippfisk (må ikke vannes ut _for_ mye!) skjæres i terninger.

*Poteter deles i tynne skiver.

Legg lagvis i ei stor panne, slik: Olivenolje, poteter, klippfisk, løk, tomatpure og pepper - så starter du om igjen fra begynnelsen.

La baccalaoen koke under lokk i ca 1 1/2 time. _Ikke_ rør i gryta! Rist heller på gryta med jevne mellomrom.

Baccalaoen serveres med flatbrød og evt mer olivenolje.

Nam - Baccalao er livretten min :o)

Skrevet

Jeg sverger helst til den enkle og tradisjonelle varianten fra Kristiansund. Mormoren min var derfra, og ingen lagde så god baccalao som henne :o)

*Utvannet klippfisk (må ikke vannes ut _for_ mye!) skjæres i terninger.

*Poteter deles i tynne skiver.

Legg lagvis i ei stor panne, slik: Olivenolje, poteter, klippfisk, løk, tomatpure og pepper - så starter du om igjen fra begynnelsen.

La baccalaoen koke under lokk i ca 1 1/2 time. _Ikke_ rør i gryta! Rist heller på gryta med jevne mellomrom.

Baccalaoen serveres med flatbrød og evt mer olivenolje.

Nam - Baccalao er livretten min :o)

Den oppskriften der kan jeg nok gå god for, særlig fordi jeg har edle røtter fra Bacalaoes hjemby, som du nevner.

Bytt ut svartpepper'n med rødpepper, så blir det hele perfekt. Det skal rive litt.

Skrevet

Den oppskriften der kan jeg nok gå god for, særlig fordi jeg har edle røtter fra Bacalaoes hjemby, som du nevner.

Bytt ut svartpepper'n med rødpepper, så blir det hele perfekt. Det skal rive litt.

Baccalaoen er så hellig at jeg ikke tør prøve den ut i nye varianter, men litt rødpepper skal nok alltids gå an :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...