Gjest mrsx Skrevet 21. november 2002 Skrevet 21. november 2002 Forresten, er det noen som kan varte opp med en skikkelig god oppskrift på baccalao? 0 Siter
Gjest saara Skrevet 21. november 2002 Skrevet 21. november 2002 Fikk servert slikt i en 50-årsdag... Usj... Vil ikke ha oppskrift på det... Men den var vist ikke helt bra... Var så salt og uggen at det var ikke måte på... Men kos deg du.. 0 Siter
MsSophie Skrevet 21. november 2002 Skrevet 21. november 2002 Klippfisk (ferdig utvannet får du i frysedisken, bla. på Ica) Hermetiske tomater Poteter Løk Masse hvitløk Litt chili og et par gulrøtter Legges lagvis - helst i jerngryte, og kokes til potetene er møre. Godt brød og en kraftig rødvin eller iskaldt øl serveres til! Bon apetité! 0 Siter
vin Skrevet 21. november 2002 Skrevet 21. november 2002 Denne er super : http://www.multinet.no/~kyrret/Bacalao.htm 0 Siter
Line Skrevet 21. november 2002 Skrevet 21. november 2002 Jeg smakte bacalao for første gang i sommer, da tanta mi laget det. Det var egentlig ganske godt på smak, men jeg synes selve fisken var veldig tungfordøyelig, og hard å tygge. Skal den være sånn, eller er det meninga at fisken skal være like "mør" som vanlig kokefisk? 0 Siter
Gjest togli Skrevet 21. november 2002 Skrevet 21. november 2002 Jeg sverger helst til den enkle og tradisjonelle varianten fra Kristiansund. Mormoren min var derfra, og ingen lagde så god baccalao som henne ) *Utvannet klippfisk (må ikke vannes ut _for_ mye!) skjæres i terninger. *Poteter deles i tynne skiver. Legg lagvis i ei stor panne, slik: Olivenolje, poteter, klippfisk, løk, tomatpure og pepper - så starter du om igjen fra begynnelsen. La baccalaoen koke under lokk i ca 1 1/2 time. _Ikke_ rør i gryta! Rist heller på gryta med jevne mellomrom. Baccalaoen serveres med flatbrød og evt mer olivenolje. Nam - Baccalao er livretten min ) 0 Siter
BettyBlue Skrevet 21. november 2002 Skrevet 21. november 2002 Jeg sverger helst til den enkle og tradisjonelle varianten fra Kristiansund. Mormoren min var derfra, og ingen lagde så god baccalao som henne ) *Utvannet klippfisk (må ikke vannes ut _for_ mye!) skjæres i terninger. *Poteter deles i tynne skiver. Legg lagvis i ei stor panne, slik: Olivenolje, poteter, klippfisk, løk, tomatpure og pepper - så starter du om igjen fra begynnelsen. La baccalaoen koke under lokk i ca 1 1/2 time. _Ikke_ rør i gryta! Rist heller på gryta med jevne mellomrom. Baccalaoen serveres med flatbrød og evt mer olivenolje. Nam - Baccalao er livretten min ) Den oppskriften der kan jeg nok gå god for, særlig fordi jeg har edle røtter fra Bacalaoes hjemby, som du nevner. Bytt ut svartpepper'n med rødpepper, så blir det hele perfekt. Det skal rive litt. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 23. november 2002 Skrevet 23. november 2002 Den oppskriften der kan jeg nok gå god for, særlig fordi jeg har edle røtter fra Bacalaoes hjemby, som du nevner. Bytt ut svartpepper'n med rødpepper, så blir det hele perfekt. Det skal rive litt. Baccalaoen er så hellig at jeg ikke tør prøve den ut i nye varianter, men litt rødpepper skal nok alltids gå an ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.