Gå til innhold

Akevitt


Gjest Julenissen

Anbefalte innlegg

Gjest Julenissen
Skrevet

Hvilken akevitt er best og hvorfor? jeg må ha akevitten iskald helst fra fryseren,men gubben liker den varm,vi krangler hvert år om det, hva er det vanligste, kald eller varm???

Skrevet

Dansk akevitt drikkes nedkjølt, siden de er tildels "vasse". Ingen danske akevitter er fatlagret. I all hovedsak er disse helt klare. Unntaksvis finnes det enkelte (Aalborg jubileum) "brune". De er tilsatt karamell/sukkerkulør (E-150) for farge.

Norsk akevitt er midlere, fatlagret og drikkes som oftest temperert, selv om noen "må" ha den kald. Dette er snakkom smak og behag.

Personlig foretrekker jeg Oslo Akevitten.

Ellers kan du jo sjekke:

http://www.startsiden.no/mat_og_drikke/drikke/vin_og_brennevin/

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Enkelt for meg: brun akkevitt kald og hvit varm.

Skrevet

... om du har ein klein akevitt (av essens og heimebrent, grøss! ), er det greitt å hive faenskapet i frysen så lenge at smaken ikkje blir merkbar.

Men ein god akevitt bør serverast med ein tenperatur på 15 til 18 plussgrader, slik

at ein kan kjenne kor god han faktisk er.

Den beste er Gilde Non PLus Ultra.

Skrevet

Blir full åkke som slags akevitt je drekk. Sjuk dagen etter blir je, og.

Anbefaler at du legg di flaske i fryser'n, mens gubben sin tempereres!! Sikkert mye artigere!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...