favn Skrevet 20. februar 2003 Skrevet 20. februar 2003 Skal bl.a. servere hummus i et aldri så lite selskap. Forslag til brød som passer til? Eller smart lenke som greier ut om litt mer 'eksotisk' mat? På forhånd tusen takk! 0 Siter
Tornerose Skrevet 20. februar 2003 Skrevet 20. februar 2003 Foccacia-brød? ca. 14 dl finbakstmel eller vanlig hvetemel 1 ss salt 4 ss olivenolje 25 g (½ pk.) gjær 5 dl lunkent vann olivenolje 1-2 ts grovsalt sorte oliven Hell mesteparten av melet i bollen til en food processor, ha i salt og olivenolje. Smuldre i gjæren og hell i det lunkne vannet. La maskinen gå litt, først langsomt siden litt raskere. Kjør deigen noen minutter og ha i litt mer mel. Hell deigen på bakebordet og klapp eller kjevle ut deigen til et stort rektangel. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 40 minutter. Klapp deretter ut deigen i en bakepapirkledd langpanne. Heves 15-20 minutter. Drypp over litt olivenolje. og evt noen oliven. Strø på grovsalt og stek nederst i ovnen. ved 175 grader i 30-40minutter. Ha på litt olivenolje og avkjøl brødet før det skjæres i biter 0 Siter
favn Skrevet 20. februar 2003 Forfatter Skrevet 20. februar 2003 Foccacia-brød? ca. 14 dl finbakstmel eller vanlig hvetemel 1 ss salt 4 ss olivenolje 25 g (½ pk.) gjær 5 dl lunkent vann olivenolje 1-2 ts grovsalt sorte oliven Hell mesteparten av melet i bollen til en food processor, ha i salt og olivenolje. Smuldre i gjæren og hell i det lunkne vannet. La maskinen gå litt, først langsomt siden litt raskere. Kjør deigen noen minutter og ha i litt mer mel. Hell deigen på bakebordet og klapp eller kjevle ut deigen til et stort rektangel. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 40 minutter. Klapp deretter ut deigen i en bakepapirkledd langpanne. Heves 15-20 minutter. Drypp over litt olivenolje. og evt noen oliven. Strø på grovsalt og stek nederst i ovnen. ved 175 grader i 30-40minutter. Ha på litt olivenolje og avkjøl brødet før det skjæres i biter Tusen takk for oppskrift! Pussig, jeg pleier alltid å servere foccaccia med kjempesuksess, men fikk plutselig for meg at nå var tiden inne for noe annet. Men hvis du sier at det skal være sånn, så... :-) Forresten - pleier å bruke raust med fersk rosmarin i stedet for oliven. Det er også nydelig. 0 Siter
Tornerose Skrevet 20. februar 2003 Skrevet 20. februar 2003 Tusen takk for oppskrift! Pussig, jeg pleier alltid å servere foccaccia med kjempesuksess, men fikk plutselig for meg at nå var tiden inne for noe annet. Men hvis du sier at det skal være sånn, så... :-) Forresten - pleier å bruke raust med fersk rosmarin i stedet for oliven. Det er også nydelig. Ja, jeg bruker selv rosmarin istedet for oliven. Men jeg hadde ikke "min" oppskrift i nærheten, så denne kopierte jeg fra en nettside. :-) 0 Siter
fresja Skrevet 20. februar 2003 Skrevet 20. februar 2003 Jeg syntes du skrev hunmus, så jeg var glad jeg ikke var din gjest! Vet faktisk ikke hva hummus er. 0 Siter
favn Skrevet 20. februar 2003 Forfatter Skrevet 20. februar 2003 Jeg syntes du skrev hunmus, så jeg var glad jeg ikke var din gjest! Vet faktisk ikke hva hummus er. Hehe. Hummus er en arabisk dip og veldig vanlig i de kretser. Sånn cirka her kommer en oppskrift: http://www.tasteline.se/recipe/showRecipe.asp?intChannelID=1&lngRID=1281 0 Siter
favn Skrevet 20. februar 2003 Forfatter Skrevet 20. februar 2003 Jeg syntes du skrev hunmus, så jeg var glad jeg ikke var din gjest! Vet faktisk ikke hva hummus er. Jeg bruker hermetiske kikerter. Det er like godt og ikke'no arbeid med bløtlegging og koking. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.