Gå til innhold

Tahini? Humusoppskrift


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Her er forresten en oppskrift uten Tahini:

200 g bønner

2 hvitløksfedd (finhakket)

1 ss Dijon sennep

1 ss sesamolje

4 ss olivenolje

2 ss fersk hakket koriander

salt/pepper

Du kan også ha litt tabasco i, sitronsaft, spisskummen osv.

Takk! :) Du skriver bønner - men det går vel kanskje bra med kikerter? Eller kanskje det gir en annen konsistens?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/94176-tahini-humusoppskrift/#findComment-525024
Del på andre sider

Tahini er en peanøttsmørlignende pasta laget av sesamfrø, fåes kjøpt på glass i innvandrerbutikker.

Høres ut som den er vanskelig både å erstatte og utelate.

Og jeg som VAR på en tyrkersjappe idag. *stønn* Jeg har masse sesamfrø, kanskje jeg kan lage sjæl? :P Oppskrift?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/94176-tahini-humusoppskrift/#findComment-525025
Del på andre sider

Annonse

Og jeg som VAR på en tyrkersjappe idag. *stønn* Jeg har masse sesamfrø, kanskje jeg kan lage sjæl? :P Oppskrift?

To make tahini, sesame seeds are soaked in water for a day, then crushed to separate the bran from the kernels. The crushed seeds are put into salted water, where the bran sinks, but the kernels float and are skimmed off the surface. They are toasted, then ground to produce their oily paste.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/94176-tahini-humusoppskrift/#findComment-525041
Del på andre sider

To make tahini, sesame seeds are soaked in water for a day, then crushed to separate the bran from the kernels. The crushed seeds are put into salted water, where the bran sinks, but the kernels float and are skimmed off the surface. They are toasted, then ground to produce their oily paste.

Hørtes ut om en hel, liten operasjon.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/94176-tahini-humusoppskrift/#findComment-525115
Del på andre sider

Kikerter er like bra, faktisk foretrekker jeg det framfor bønner.

Jeg er imponert over kokkevitenskapen din! Halvparten av det du nevner har jeg aldri hørt om engang! ;)

Høres spennende ut...!

Hva i alle dager er forresten humus og tahini og sånt? Hva smaker det (om det er spiselig), og hva brukes det til? Spisskum - hva slags krydder er det?

*Hadde S i skolekjøkken en gang i tida... :-o *

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/94176-tahini-humusoppskrift/#findComment-525487
Del på andre sider

Jeg er imponert over kokkevitenskapen din! Halvparten av det du nevner har jeg aldri hørt om engang! ;)

Høres spennende ut...!

Hva i alle dager er forresten humus og tahini og sånt? Hva smaker det (om det er spiselig), og hva brukes det til? Spisskum - hva slags krydder er det?

*Hadde S i skolekjøkken en gang i tida... :-o *

Hummus er en bønne-mos, selve bønnene smaker ikke så mye, det er krydrene og det andre man tilsetter som gir smaken. Tahini har jeg ikke smakt "bart". Spisskummen er et krydder som er mye brukt i bl.a. det indiske og arabiske kjøkken.

Jeg er veldig interessert i mat, og liker å lage (god!) mat, så det er nok derfor jeg har fått med meg en del lærdom på veien.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/94176-tahini-humusoppskrift/#findComment-525555
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...