Gjest gluten-fri Skrevet 18. mai 2003 Skrevet 18. mai 2003 jeg mente selvfølgelig mat med gluten...vet ikke helt hvor jeg fikk det forrige fra! lurer på om det finnes noen lister over mat som inneholder gluten, eller noen her som vet? har nettopp fått vite at jeg muligens er allergisk. er gluten og gluten det samme? inngår gluten i et slags "fellesnavn" på stoffer som bruker å stå på pakninger på div matvarer, og hva er det i tilfelle? bare fordi det ikke står akkurat gluten så behøver det vel ikke bety at produktet ikke inneholder det? takknemlig for alle svar! 0 Siter
Gjest tips Skrevet 18. mai 2003 Skrevet 18. mai 2003 Gluten er en proteinforbindelse som finnes i hvete, rug, og bygg. Du kan lese om gluten og cøliaki her: http://www.ncf.no/ncf/ 0 Siter
Gjest mel-intoleranse Skrevet 18. mai 2003 Skrevet 18. mai 2003 Alt som er laget med mel fra hvete, rug og bygg inneholder gluten (med mindre det er laget av spesial-mel for cøliakikere). Det vil si at du ikke kan kjøpe / spise vanlig brød, kjeks, knekkebrød, pizza, pasta, øl, farsemat (pølser osv), kaker, sauser og supper på meljevning osv osv Det tar tid å venne seg til, men man "slipper" å spise mye dårlig ferdigmat, men lager maten selv av eget mel. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.