Gå til innhold

Assa...høne..


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Koker du den lenge nok, eller deler den i biter og har den i gryterett, så merker du vel ikke alderen på høna?

Jeg har brukt sånn høne flere ganger i min berømte hønsegryte m hvitvin, eller på gourmetspråket;

Coq au vin!

(hane i vin)

Det funker som f. å bruke hunnhane! (høne! knis) Og den blir altså knallgod fordi jeg bruker hønsekraften som jeg først koker høna i.

Etter å ha kokt høna 1 times tid i vann og hønsebuljong + en hel løk, så river jeg av skinner, fjerner alt bein og bruker hønsekjøttet. Det blir veldig mye fint kjøtt!

Deretter surrer jeg det i smør med løk, evt hvitløk, karri, chilipepper, mais, erter, kraft, jevning og hvitvin - og rømme oppi. Serverer m skikkelig ris.

Det må jeg snart lage, kanskje 10 år siden sist nå - den gryta ble jeg ganske beryktet for i vennegjengen! Dessuten er det billig, den gangen kostet høna 19,90. Og jeg hadde mat til mange, mange!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/106861-assah%C3%B8ne/#findComment-625653
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...