Gå til innhold

35 mg. c-vitaminer?


Gjest Iduns

Anbefalte innlegg

Leser flere steder at 35 mg. C-vitaminer pr. dag er anbefalt dose for barn opp til 3 år. Leser også andre steder at noen gir sine barn 3000 (TreTusen) mg. pr. dag. Kan dette på noen som helst måte være heldig for barna? Kan det være direkte helsefarlig?

MVH

Iduns

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Christine Helle, Ernæringsfysiolog

Hei

Anbefalt daglig inntak av vitamin C er 40 mg for barn i alderen 1-3 år. Dette tallet gjelder INNTAK, det må derfor tas hensyn til at vitamin C tapes en del under lagring og tilberedning av mat.

Hvorvidt 3000 mg er heldig eller helsefarlig, er ekspertene uenige om. Etter min mening er det lite grunnlag for å hevde at et så stort inntak er heldig. Imidlertid er vitamin C en sterk antioksidant, og det er derfor heldig å ha et relativt stort inntak gjennom mat og drikke. Det er ikke mulig å få 3000 mg ved vanlig kost. Ekspertene er videre uening om 3000 mg er helsefarlig. Vitamin C er vannløselig, og vi tåler relativt store mengder. Men, studier har vist at voksne som spiser inntar mer enn 1000 mg daglig over tid, har høyere risiko for nyrestein og andre nyreproblemer. En del får også diare og mageproblemer av høye inntak over tid. Jeg synes derfor 3000 mg er for høyt for barn på 3 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...