Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Liker laks i alle varianter, men jeg har aldri stekt det i panne. Er lei av kokt og ovnsbakt. Hva slags krydder er godt til stekt laks? Og har noen et forslag til en frisk salat basert på agurk ved siden av? Trenger litt input i dag, er så slapp av varmen!

Hvis noen har en knallgod oppskrift på aïoli med det samme hadde jeg blitt rett og slett lykkelig! :)

Skrevet

Hva med å grille laksen, legg den i aluminiumsfolie med litt olje og sitron f.eks...

Høne I Frikassè
Skrevet

Jah..apropos varmen og det å ikke orke å lage mat. Føler meg litt der selv i dag.

Laks høres digg ut.

Vil du ha middagsgjester?

*humrer*

Skrevet

Jah..apropos varmen og det å ikke orke å lage mat. Føler meg litt der selv i dag.

Laks høres digg ut.

Vil du ha middagsgjester?

*humrer*

Hvis du tar turen innom Trondheim i løpet av dagen, så gjerne :)

Skrevet

Hjemmelaget aïoli smaker absolutt best, kan ikke måle seg med kjøpemajones blandet med hvitløk. Jeg følger ingen oppskrift, men pleier å bruke 2 eggeplommer, en teskje sennep, litt salt og pepper og så mye presset hvitløk som jeg har lyst på. Så bruker jeg en elektrisk håndvisp og visper sammen mens jeg heller i en tynn stråle 50/50 god olivenolje og en nøytral olje. Når det er ferdig spruter jeg i litt sitronsaft til det smaker som det skal.

Skrevet

Hjemmelaget aïoli smaker absolutt best, kan ikke måle seg med kjøpemajones blandet med hvitløk. Jeg følger ingen oppskrift, men pleier å bruke 2 eggeplommer, en teskje sennep, litt salt og pepper og så mye presset hvitløk som jeg har lyst på. Så bruker jeg en elektrisk håndvisp og visper sammen mens jeg heller i en tynn stråle 50/50 god olivenolje og en nøytral olje. Når det er ferdig spruter jeg i litt sitronsaft til det smaker som det skal.

Og angående laksen: jeg synes kreolsk krydder er veldig godt til laks. sitronsaft, soyasaus, honning og karri er også godt. Timian, rosmarin og dill går også bra. Prøv laks bakt i folie også, da samler også alle de gode saftene og marinadene seg som kan brukes som saus.

Skrevet

Og angående laksen: jeg synes kreolsk krydder er veldig godt til laks. sitronsaft, soyasaus, honning og karri er også godt. Timian, rosmarin og dill går også bra. Prøv laks bakt i folie også, da samler også alle de gode saftene og marinadene seg som kan brukes som saus.

Tusen takk :)

Prøvde meg på hjemmelagd majones for en stund siden, men den ble ikke særlig bra.. Tenkte jeg skulle våge meg utpå igjen i dag til aïolien, er helt enig i at kjøpemajones ikke er det helt store. Nå som vi har fått oss elektrisk visp har jeg kanskje muligheten til å lykkes :)

Skrevet

Tusen takk :)

Prøvde meg på hjemmelagd majones for en stund siden, men den ble ikke særlig bra.. Tenkte jeg skulle våge meg utpå igjen i dag til aïolien, er helt enig i at kjøpemajones ikke er det helt store. Nå som vi har fått oss elektrisk visp har jeg kanskje muligheten til å lykkes :)

Det er ikke så farlig om det går galt. Da tar du en ny bolle med en eggeplomme, så visper du mens du tilsetter den ødelagte majones litt etter litt. Når du har brukt den opp fortsetter du bare med oljen til du har så mye du ønsker. Øvelse gjør mester. Det smaker utrolig godt med all slags fisk. Tror vi må ha det snart, for nå ble jeg fristet.

Skrevet

Det er ikke så farlig om det går galt. Da tar du en ny bolle med en eggeplomme, så visper du mens du tilsetter den ødelagte majones litt etter litt. Når du har brukt den opp fortsetter du bare med oljen til du har så mye du ønsker. Øvelse gjør mester. Det smaker utrolig godt med all slags fisk. Tror vi må ha det snart, for nå ble jeg fristet.

Aha -jeg skal prøve meg på det hvis det skiller seg. Har lagt ut ingrediensene nå så det alt er samme temperatur, har hørt det er essensielt.

Jeg har drømt om aïoli i ukesvis nå, av en eller annen grunn, først nå endelig skal vi ha det. Håper jeg ikke skuffer meg selv, da..

Du skulle blitt kokk du, ikke psykolog :)

Skrevet

Aha -jeg skal prøve meg på det hvis det skiller seg. Har lagt ut ingrediensene nå så det alt er samme temperatur, har hørt det er essensielt.

Jeg har drømt om aïoli i ukesvis nå, av en eller annen grunn, først nå endelig skal vi ha det. Håper jeg ikke skuffer meg selv, da..

Du skulle blitt kokk du, ikke psykolog :)

Hehe, ja det tenkte jeg faktisk på en gang, men jeg kan ikke tenke meg å jobbe på restauranter hvor jeg må følge faste menyer dag ut og dag inn, jeg vil lage det som passer meg, når det passer meg.

Jeg har hørt at temperatur på ingrediensene er viktig, men jeg må innrømme at jeg aldri følger det selv. Eggene og sitronsaften kommer rett fra kjøleskapet, mens oljen har romtemperatur. Nå har jeg laget majones ørtenhundre ganger og jeg kan ikke huske siste gang den skilte seg, det har kanskje litt med erfaring å gjøre. Jeg ser lett når den begynner å skille seg, eller når den er mettet med olje.

Husk å være litt forsiktig med oljen i begynnelsen, bare en tynn tynn stråle (den skiller seg lettest i begynnelsen), etterhvert kan du øke litt. Merker du at den holder på å skille seg kan du ha i litt sitronsaft, da vil den ofte gå sammen og du kan fortsette.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...