Gå til innhold

hvorfor burde vi spise frokost?


selena

Anbefalte innlegg

Vi har et prosjekt på skolen om hvorfor vi burde spise frokost.

Jeg vet det er viktig, men hvorfor er det viktig?

(vet det grunnleggene,men jeg vil ha litt mer "spesifiksert" informasjon.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest jente 31

Frokosten bør gi en firedel av dagens totale energitilførsel. For de som ikke spiser frokost blir blodsukkeret lavt om morgenen og utover formiddagen. Dette fører til nedsatt konsentrasjon, atferdsproblemer og problemer med å lære. Undersøkelser viser at de som skofter måltid får et dårligere kosthold med mye fett og sukker, og lite av enkelte næringsstoff. Dette har konsekvenser for helsen på kort sikt ved å øke risikoen for matvegring, overvekt, jernmangel og tannråte.På lang sikt øker risikoen for hjerte- og karsykdommer og kreft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christine Helle, Ernæringsfysiolog

Hei

Det er flere grunner til at vi bør spise frokost. 1) Etter en natts søvn må vi ha kalorier og spesielt litt karbohydrat for å regulere blodsukkeret slik at vi unngår konsentrasjonsvansker pga av lavt blodsukker. 2) Regelmessige måltider gir bedre blodsukker regulering, bedre fordøyelse og bedre magetarm-regulering. Vi bør ha 3-4 hovedmåltider daglig + små mellommåltider hvis det går mer enn 4 timer mellom hvert måltid. Frokosten bør være dagens første hovedmåltid og bør bidra med ca 25% av dagens kaloriinntak. 3) Enkelte kostholdsundersøkelser viser at de som sløyfer frokosten, oftere har et kosthold med mye fett og sukker, dvs at det totale kostholdet blir dårligere. 4) En egen erfaring er at mange av de som sløyfer frokosten, spiser mer senere på dagen slik at det totale kaloriinntaket blir minst like stort som om de hadde spist frokost.

Håper dette er hjelp til oppgaven din. Hvis du ønsker mer informasjon, er det mulig du kan få stoff om kostholdsundersøkelser av dette hos Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet (SEF). Webadressen til SEF er www.sef.no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...